Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

Kokoomuksella aihetta riemuun

  • Kreikan teollisuuden ostopäällikköindeksin tiedotteesta ote (Markit).
    Kreikan teollisuuden ostopäällikköindeksin tiedotteesta ote (Markit).

Eurooppalaisessa yhteishengessä voisin kuvitella Kansallisen Kokoomuksen ilahtuvan siitä, että heidän eräänlainen sisarpuolue Kreikassa, Nea Demokratia, on jättämässä vasemman laidan puolueet levälleen. Oppositiossahan on jo Syriza, ja uusimpien tietojen mukaan maltillismielisempi demokraattinen vasemmisto on jo irtaantumassa ND:n piiristä. Tämän lisäksi sosialistipuolueen Pasokin rivit ovat sekaisin. Puolueista on jo kaksi eronnutta, ja nämä jatkavat nyt sitoutumattomina edustajina parlamentissa.

Painetta Kreikan vasemmiston eristämiseen tulee euromaiden valtiovarainministereiltä, jotka pitivät pienen puhelinkonferenssin. Painetta näiden kirstunvartijoiden tuleekin lisätä, sillä muutoin ei kaikki mene kuten Stromsössä. IMF:n entinen varapääjohtaja Lipsky kävi lausumaan, että oleellista Kreikassa on kilpailukyvyn menetys. Nähtäväksi jää, miten tämä tulkitaan euromaiden kärkikaartin mielessä.

Brittiläinen Telegraph julistaa jo J. Warnerin kolumnissa, että euro on matkalla ikuiseen lamaan. Maiskutelkaapa tuota hetken kielenne kärjellä. Siis "ikuinen", mmh. "Lama", eikö maistukin hyvältä? Ja Warnerin mukaan olemme vasta matkalla. Mikäli näin on, niin lähiaikoina virinnyt YT-buumi saa jatkoa.

Ja mitäpä toteaa Markit, niillä kuuluisilla ostopäällikköindekseillään? Ohessa on kuvankaappaus Markitin lehdistötiedotteesta, luettavissa kokonaan täältä. Laitoin "punakynällä" pienen huomautuksen siitä, mitä jatkossa sopii odottaa.

Koko euroalueelta tulee niinikään mielenkiintoista viestiä, kuten vaikka se, että uudet yritykset ovat olleet yhtäjaksoisesti laskussa nyt viisitoista (15) kuukautta peräkkäin. Ja että tuotanto on hyytynyt nyt yhdeksän kuukautta putkeen.

Se on laina tai lama, vaikka sitten alaskirjattukin laina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat