Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

IMF joutunee irroittautumaan Kreikasta

8 kuukautta kriisiä tietää 2 vuoden matkan pidennystä. Tällä toiminnalla Kreikka ei liene koskaan kunnossa tai edes välttävässä tilassa. Tuon vähän yli puolen vuoden aikana Kreikan 2. lainaohjelma on sekin suistunut raiteiltaan niin pahanpäiväisesti, ettei IMF enää voi olla mukana ohjelmassa. IMF esitti toki hyvin maltillista ja muodollista 50 miljardin alaskirjauksia euromaille. Oikeammin IMF:n olisi pitänyt esittää kaikkia euromaiden Kreikka-velkoja alaskirjattaviksi.

Kreikan velkakestävyyttä jahdataan edelleen perin harhaisin tavoittein. Otettaessa huomioon maan sisäpoliittinen tila, EMU:n vuoksi alhainen tai olematon investointiaste, korruptio ja veronkannon ongelmat maalla saisi korkeintaan olla velkaa 50% bruttokansantuotteesta. Tämä määrä tulisi kyllä täyteen yksinomaan IMF:n omista lainoista. Yksityisten velkojien ja euromaiden pitäisikin siksi katsoa 100 prosentin tappioita.

Tähän tuskin lähdetään, ja oletettavasti vanhoja velkoja alaskirjataan niin vähän, ettei Kreikka poistu ongelmakartalta. Maata ennen pidetään jatkuvien tappioiden lähteenä. Tiistaina, mikäli euromaiden ja IMF:n ilmiriita sovitaan, niin saamme silloin tietää montako miljardia velkoja on alaskirjattu.

Väitän, että liian vähän. EMU:n hajoamisprosessi eteneekin juuri tästä syystä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat