Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

Rehnin tulisi asettua ehdokkaaksi vuonna 2015

EU:n talouskomissaari Olli Rehn on jälleen avannut sanaisen arkkunsa Porissa. Hänellä tuntuu olevan selkeä näkemys siitä, miten Suomi nostetaan pois kriisistä. Silloin loogisinta olisi, että hän on myös kansanedustajaehdokkaana vuonna 2015. Puoluekotikin löytyy vahvassa nousukiidossa olevalta Keskustalta.

Rehnin maine Euroopan talousasioista vastaavana komissaarina toisi melko varmasti Keskustan hallituksessa valtiovarainministerin paikan, jolloin hän pääsisi toteuttamaan ajattelemiaan lääkkeitä Suomen talouden nostamiseksi suosta. Itse pidin Suomen tilaa jo kriisimuotoisena, mutta jopa Rehnin toivorikkaammalla näkemyksellä kriisi on vasta tuloillaan. Silloin vuoden 2015 vaalit olisivat juuri ne, mihin vielä voisi vaikuttaa ja kääntää laiva.

Rehnillä on takanaan vielä suuri huomioarvo, joka toisi ääniä joka laidalta vielä hyvässä nosteessakin olevalle Keskustalle. Silloin ei tarvitse puhua mystisesti kestävyysvajeista, vaan tehdä se, mitä tarvitaan. Hienoinen vihje tulikin jo mieheltä itseltään:

"Ehkä tässä olisi paikka toimia unilukkarina myös talouspolitiikassa, ettei Suomi vaan ajautuisi unissakävelijän lailla kuilun partaalle ja siitä ylitse. Nyt tarvitaan laajaa hallituksen ja etujärjestöjen yhteistyötä kilpailukyvyn vahvistamiseksi ja kestävyysvajeen voittamiseksi ennen kuin on liian myöhäistä ja ajaudutaan hyvin pahaan taantumaan."

Valtiovarainministerinä tuo unilukkarina toimiminen varmasti onnistuu. Eipä tässä muuta kuin että tervetuloa pelastamaan Suomi, Olli Rehn.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Milloinkas komissaarin pesti päättyy? Mikäli ei pääty ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja tai hyvin lähellä tuota aikaa, niin tuskinpa häntä pienempi palkkainen ja vähäisemmillä eduilla oleva toimi on kiinnostava. Niin ja Suomessa pitäisi ilmeisesti tehdä kovaa duunia jotta Rehnin kuvaileman kuilun reunalta vältyttäisiin. Vaikka euro tekee 'konkurssin', niin jäähän vielä EU, josta paikkaa löytyy uskolliselle 'soturille'.

No, voi olla että ennen vaaleja Rehnkin on jo todennut totuuden euroalueen tilan ja mahdottomuuden. Eihän tuollaista voi ääneen sanoa kun markkinat häiriintyvät. Suomen kohdalta tuollaisen toki voi median välityksellä kertoa. Ettei vain olisikin viesti jollekin tai useammallekin taholle?

Edit; Komissaarien toimikausi näyttää olevan 2010 -2014, joten Rehnillä on miettimisen paikka mitä tekee vuoden 2014 jälkeen.

Käyttäjän vraiha kuva
Ville Räihä

Muistaakseni Rehnin perhe omistaa autojen varaosaliikkeen. Itse Rehn on sitä mainostanut ja ylpeänä ilmoittanut olleensa liikkeessä myyjänäkin. Siinähän se. Leveää leipää siinä tienaa, kun komissaarina on ollut edesauttamassa sitä, että ihmisillä ei ole enää varaa ostaa uusia autoja. Ja varaosaliikkeet tekevät hyvää tiliä muutenkin. Silloin, kun euroon siirryttiin, muuttui 200mk:n takapönttö 200€:n takapöntöksi yhdessä yössä. Näin se homma etenee.

Alexius Manfelt

Sirpa hyvä, komission toimikausi noudattaa Euroopan Parlamentin toimikautta, ellei se systä tai toisesta joudu eroamaan. Nykyinen komissio otti tehtävänsä vastaan 1. marraskuuta 2009, joten uusi tulee valtaa mitä todennäköisemmin 1. marraskuuta 2014, ellei hyväksymisprosessi nopeudu.

Muuten tuleva komissaari on tietty kokooomuslainen, sillä hänet nimittää istuva hallitus ja sen suurin puolue. Näen kyllä paljon keskustelua herättäneen Käteisen tuossa tehtävässä, jota aiemmin povattiin Stubelon mandaatiksi. No, Stubelolle löytyy varmasti muita töitä, ehkäpä pätkäpääministeriys.

Arvo Kuusela

"No, Stubelolle löytyy varmasti muita töitä, ehkäpä pätkäpääministeriys."

EU virka sopisi kyllä Kataiselle, mutta pätkäpääministeriksi sopisi joku nainen. Kokoomuksella ei ole vielä ollut naispuheenjohtajaa, joten luulen että kokoomuksen seuraava puheenjohtaja on nainen, ehkäpä tämä Jyväskyläläinen hevostyttö, niin luulen ja niin veikkaan.

Stubelo on vähän tyrinyt mediaesiintymisissään, hänen julkinen esiintymisensä on ylimielistä ja välillä hallitsematonta, vaikka hän selvästi yrittää olla "kansanomainen".

Niistä Stubelon yrityksistä voittaa kansalaisten sympatiat ei kuitenkaan taida tulla mitään, joten veikkaan että hän, puolueen kannalta turhana ja taakkana, saa kohta etsiä jotain muuta uraa itselleen kuin politikon uraa.

.

Arvo Kuusela

"No, Stubelolle löytyy varmasti muita töitä, ehkäpä pätkäpääministeriys."

EU virka sopisi kyllä Kataiselle, mutta pätkäpääministeriksi sopisi joku nainen. Kokoomuksella ei ole vielä ollut naispuheenjohtajaa, joten luulen että kokoomuksen seuraava puheenjohtaja on nainen, ehkäpä tämä Jyväskyläläinen hevostyttö, niin luulen ja niin veikkaan.

Stubelo on vähän tyrinyt mediaesiintymisissään, hänen julkinen esiintymisensä on ylimielistä ja välillä hallitsematonta, vaikka hän selvästi yrittää olla "kansanomainen".

Niistä Stubelon yrityksistä voittaa kansalaisten sympatiat ei kuitenkaan taida tulla mitään, joten veikkaan että hän, puolueen kannalta turhana ja taakkana, saa kohta etsiä jotain muuta uraa itselleen kuin politikon uraa.

.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Alexius Manfelt, nyt en oikein tiedä kumpaa pitää uskoa sinun kommentissasi mainitsemaa toimikautta vai EU:n oman tiedotuksen mukaista toimikautta 2010 - 2014? Voinee olla niinkin että valinta on suoritettu ennen varsinaisen toimikauden alkua. Vai kuinka?

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/index_fi.htm

Alexius Manfelt Vastaus kommenttiin #27

Sirpa hyvä, tuon on vain ylimalkainen toteamus, Suomen valtioneuvoston sivuilla todetaan:

”Valtioneuvoston viestintäyksikön tiedote 1.10.2009 klo 12.13

”Hallitus nimesi Rehnin komissaariehdokkaaksi

”Valtioneuvosto nimesi torstaina 1. lokakuuta tohtori Olli Rehnin jäsenehdokkaaksi seuraavaksi nimitettävään Euroopan komissioon.

”Nykyisen komission toimikausi päättyy 31. lokakuuta 2009. EU:n valtion- tai hallitusten päämiehet antoivat viime kesäkuun Eurooppa-neuvostossa tukensa komission nykyisen puheenjohtaja José Manuel Barroson jatkokaudelle. Euroopan parlamentti hyväksyi 16. syyskuuta 2009 Barroson nimeämisen. Barroso ryhtyy seuraavaksi kokoamaan komission jäsenehdokkaita.

”EY:n perustamissopimuksen perusteella komission jäsenet valitaan heidän yleisen pätevyytensä perusteella, ja heidän riippumattomuutensa on oltava kiistaton. Komission jäsenet hoitavat tehtäväänsä täysin riippumattomina yhteisön yleisen edun mukaisesti.”

Eli nykyisen toimikauksi alkoi 1.11.2009. Ei Unioni toimi ilman komissiota. Eli joku on aina kiinno vallan kahvassa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #34

Siis Suomessa valtioneuvosto nimesi ehdokkaaksi komissaarin virkaan. Rehn oli laajentumiskomissaarin (Laajentumisasiat) virassa tuossa 31.10.2009 päättyneellä toimikaudella. Mutta tuo komissio jatkoi toimituskomissiona siihen saakka kunnes uusi komissio oli nimetty/astunut virkaan, joten luulenpa että uusi komissio nimitettiin virkaan 1.1.2010 ja Rehn nimitettiin talousasoista vastaavan komissaarin virkaan (Talous- ja raha-asiat ja euro). Komission toimikausi päättyy siis EU:n oman tiedotteen mukaan 31.12.2014.

Tuskinpa EU omilla sivuillaan potaskaa kirjoittelee.

http://ec.europa.eu/archives/commission_2004-2009/...

Alexius Manfelt Vastaus kommenttiin #37

Arvoisa Sirpa Abdallah, tuossa antamassasi linkissä todetaan yleisesti, että 2010-2014. Mutta kuten omasta kirjoituksestani ja valtioneuvoston tiedotteesta käy ilmi niin tarkat päivämäärät ovat 1.11.2009 ja siitä viisi vuotta. Ja koska perustuslain mukaan komission toimikausi on 5 vuotta, niin se ei voi olla esim. 5 vuotta ja 2 kuukautta kuten se olisi, jos tuota ylimalkaista pidettäisiin ohjeena. Edellisenkin komission viimeiseksi toimintavuodeksi ilmoitetaan yleisesti 2009, vaikka se astui tehtäväänsä 1.11. kuten Suomen valtioneuvosto on todennut.

Valitettavasti EU on usein hyvin ylimalkainen tiedottamisessaan. Mutta tärkeintä on mielestäni, että Suomen komisaari ei ole enää tulevassa Olli Rehn. Tosin ei Käteinenkään kovin hääppönen olisi, mutta saataisiin se pois aiheuttamasta suurempaa tuhoa.

Pyydän anteeksi tätä todella lähes kuukauden myöhässä olevaa vastausta, mutta se tuli esiin kun yritin etsiä syytä siihen, miksi en saata kirjoittaa blogiisi kannanottoani.

ulf fallenius

Suomen rakenne sen verran erikoinen ja vähän heikkokin niin meille ei sopinut Euro koska siinä meni koko kilpaillukyky. Arvasin sen jo silloin kuin markka vaihtui euroksi mutta Nokian satutarina ylläpiti meidät sentään tähän asti mutta nyt tuli täysi stoppi.Suomessa ei ole minkäänlaista oikeata halua palkkadevalvaatioon niin markka devalvaatio on meidän ainut tapa toimia ja ei aiheuta suurempaa yhteiskunta kriisiä,tämä nyt valittu tie voi johtaa ihan mihin yhteiskunnalliseen ongelmaan tahansa.Nyt olemme täysin euro orjia ilman mitään vaikutusmahdollisuutta kikkailla taloudessa ja pienelle maalle erittäin epäsopiva tilanne.

Reijo Tossavainen

Seuraava komissaarin paikka menee kokoomukselle.

Entä Rehn? Jokin muu virka Brysselissä tai paluu kotimaan politiikkaan. Jälkimmäinen lienee hyvinkin mahdollinen vaihtoehto. Se olisi perussuomalaisten kannalta toivottava ratkaisu, näin kansalaisille selviäsi nykyistä paremmin keskustan EU- ja euromyönteisyys.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Reijo: en tiedä tuosta toivottavuudesta. Jos Keskusta jatkaa EU-myötäilyä, niin se ei ole kelpo hallituskumppani, joksi sitä Soinin lausunnoissa elättelemme. Päinvastoin se olisi tuhoisaa pyrkimyksillemme. Nyt pn kysymys siitä uskalletaanko puolueissa lähteä uuteen suuntaan?

Reijo Tossavainen

Ei toki Rehn määrää keskustan linjaa, mutta julkisuudessa ja kansalaisten silmissä Rehn on yhtä kuin äärimmäinen EU- ja euromyönteisyys kansallisisa eduista piittamatta.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Olisi se jo outo juttu, jos 10, ehkä 20 miljardin potilla ei jotain saataisi. Pelkkä mitali olisi ollut aika törkeää.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Huomenta kaikille. Olli on oikea lahja Keskustalta maailmalle :)
Keskusta on uhrannu puolueeltaan paljon kun on luvuttanut tämän oikean talouden-asijantuntijan koko euroopan käyttöön.

Suomi nousuun Rehn.in kautta, kiitos.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Keskustan nykyinen kannatus voi hyvinkin kokea reilun romahduksen, riippuen siitä, millaisen kannan puolue ottaa Eurooppa-politiikkaan? On vaikea uskoa Olli Rehnin muuttuvan EU-kriittiseksi. Jos kuitenkin puolueen linjaksi tämä suuntaus tulee, niin OR olisi ehdokkaana vastavirtaan pyrkivä?

Kepu voi päästä pääministeripuolueeksi vain Perussuomalaisia myötäilevällä Eurooppa-politiikalla, mutta hallitukseen ministeripostiin Kokoomusta ja demareita myötäilemällä.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Tähän liittyen kysymys kaikille: jos Keskusta, Kokoomus ja Sosialidemokraatit pitävät nykyisen linjansa, niin miten edes teoriassa muodostamme Suomeen EU-kriittisen hallituksen?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Mistä se kaikki oikein alkoi.

http://lehtilehti.fi/2004/08/rehn3a_eu_laajenee_en...

13.8.2004 11:01 | Ulkomaat
Rehn: EU laajenee ensiksi Uralille

(BRYSSEL) Vasta valittu EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn ottaa pestinsä vakavasti. Eilen Suurelle valiokunnalle pitämässään puheessa hän ehätti jo vaatimaan EU:n välitöntä laajenemista Uralille. Venäjältä valloitettavat alueet liitettäisiin Suomen yhteyteen,

“Se jäi kesken se projekti neljäkymmentäluvulla. Vaan nyt on kova puolustuydin, otetaan Turkki vielä mukaan porukkaan ja sitten poijjaat nimittäin mennään! Raja Uralille”, selvitti Rehn näkemystään EU:n itälaajentumisen mahdollisuuksista lievässä nousuhumalassa.

Rehnin “operaatio Barbarossaksi” nimeämä laajentumissuunnitelma päässee europarlamentin käsittelyyn kevään aikana. Sen salaisessa lisäpöytäkirjassa koko Eurooppa ja Aasia määritellään Suomen etupiiriksi. Rehnin oman arvion mukaan suurin yksittäinen este itälaajenemisen tiellä tulee olemaan Stalingradin raunioilla käytävä liki eeppinen taistelu.

“Vaan näätkö sinä tuon kärkimiehen? Kun hänen päänsä tulee tuon närreen kohalle, niin hänelle tulookin noutaja. Niin mä oon päättänt hänen kohaltaan”, listasi Rehn tulevaisuuden suunnitelmiaan Lehden erikoishaastattelussa Raatteen tiellä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Keskustan kannatus nousee vain siksi, että sen imago soveltuu itseään sivistyneinä pitäville sossu- ja kokkariloikkareille mm. Perussuomalaisia paremmin.

Jähmettyneet valtarakenteet pitävät huolen siitä, että poliittista ratkaisua tähän kriisiin ei ole tulossa kenenkään taholta.

Rehnillä saattaa olla viisastakin sanottavaa, mutta muotoilu on niin korrektia, että siitä ei saa kukaan selvää.

Nyt tarvitaan railakasta tuulettamista homevaltioon ja siinä on päästävä syyttelystä tekoihin ja asialliseen keskusteluun. Edustaja Tossavainenkin voisi purkaa vihdoin banninsa meikäläisen suhteen. Kukaan muu ei ole sananvapauttani katsonut tarpeelliseksi rajoittaa. Vaikka olen välillä tarkoituksellisen ilkeä, yritän kuitenkin pyrkiä ratkaisukeskeisyyteen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kun Keskustan Sipilälle menee pääministerin posti, niin perinteen mukaan valtiovarainministerin pestin saa hallituksen kakkospuolue. Tässä tapauksessa Kokoomus. Veikkaan Vapaavuorta. Rehnille lohkeaisi näin elinkeinoministerin salkku. Hyvä idea Myllyniemeltä. Toivottavasti Rehn tarttuu mahdollisuuteen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Börjen ehdotus on mukiinmenevä. Siinähän olisi Soinille paikka työministerinä Rehnin aisapariksi. Not bad.

Arvo Kuusela

Eiköhän Rehnille löydy joku virka EU:sta. Tataa nämä Suomen kuviot tuntua turhan pieniltä ja ehkei motivaatiota oiken löydy näihin meidän kuvioihin tarpeeksi. Parempi on että ministereiksi valitaan tuoreita ja innokkaita eteenpäin pyrkiviä ihmisiä, eikä siis politiikon urallaan takapakkia ottavia.

Mitä Rehnin ajatteluun tulee, niin sehän näyttää hyvältä. Mutta kaikki politikothan sen jo tietävät, harva vain uskaltaa sen ääneen sanoa.

Ongelma ei ole siinä ettei ongelmaa tiedostettaisi politikkopiireissä. Ongelma on siinä että ihmiset, siis kansalaiset, pitäisi saada myös tiedostamaan ongelma, muuten sen hoitamisesta ei tule mitään.

Mutta miten se onnistuu kun tämän aamun jälkiviisaissakaan ei ollut kuin yksi, Isokallio, joka näytti ymmärtävän jotain talouden dynamiikasta. Mukana olevat naiset eivät ymmärtäneet ja näytti siltä että olivat järkyttävän valmiita taistelemaan luonnonlakeja vastaan ja lyömään päätään seinään, aivan kuten Suomen herrat aikanaan löivät päätään karjalan mäntyyn.

Luonnonlaeille ei voi mitään, eikä talouselämän laeille. Niihin voi vain yrittää sopeutua. Valitettavasti vain ihmisten toiveikkuus, fantasiat ja typeryys on vieläkin voimakkaampi ilmiö, vaikka se tuleekin häviämään ja tuhoutumaan ottelussaan talouden lakeja vastaan.

No, tämä ei anakaan ole Olli Rehnin vika, mutta niiden politikkojen vika se kyllä on jotka ruokkivat ihmisten vääriä fantasioita ja yllyttävät heitä uhmaamaan talouden lakeja.

.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Niinpä - kyllä Rehnille (ensi vuonna 52v) hommia tulee löytymään myös yksityiseltä puolelta sekä Suomesta, että ulkomailta. Rehnin sanoma eilen on suurin piirtein sama, mitä teollisuusvaikuttajat ovat jo vuosia pitäneet esillä.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #15

Että Rehn (kesk) tekisi Häkämiehet (kok)?

Ei yllättäisi. Sopisi kuvioon.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Näin kyllä yleensä. Toisaalta tilannetta voidaan rukata kansallisen hätätilan vuoksi, eikö totta?

Jari Vuorinen

Onko Rehnillä isänmaata ja vankkaa motivaatiota pelastaa Suomi vai onko Euroopassa se kotimaa.

Kahden isännän intressit ovat erilaiset ja ristiriita repii miestä kuin miestä.

Minä luin tämän jotenkin sarkastisesti ja rivien välistä nousi jatkuvasti esiin-Brysselin Bobrikov.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Panisin astetta paremmaksi. Olli Rehn'in tulisi asettua ehdokkaaksi jo vuoden 2014 EU-parlamenttivaaleissa Suomessa.

Hieman sovellettua huumoria (Rehnin 3 vuoden ulostuloista) tuoreista ns. sammakkouutisista. Kukin voi vapaasti laittaa XX:n ja YY:n paikalle kenet/mitä haluaa:
"Parasta olisi, jos koko XX lakkaisi olemasta tai että ainakin sitä johtaisi joku muu kuin YY tai että hän (ZZ?) edes osaisi pitää suunsa kiinni."

Voiko talouden saralla tuhota kokonaista maanosaa, puhua päättömiä vuosikaudet ja uskoa suhdannekeijuihin joutumatta vetämään mitään johtopäätöksiä tai kantamaan vastuuta teoistaan? :-) Pelkäänpä pahoin, että voi.

Arvo Kuusela

"Onko Rehnillä isänmaata ja vankkaa motivaatiota pelastaa Suomi vai onko Euroopassa se kotimaa."

Suomen kohtalo on vahvasti kiinni Euroopan kohtalosa. Euroopan mukana Suomikin menestyy tai kaatuu.

Mutta ei pidä silti vähätellä oman politiikkamme merkitystä. Ratsastamme isoilla aallolla, joka muodostuvat eurooppalaisesta politiikasta ja maailmantaloudesta. Niille aalloille emme voi mitään, mutta omalla politiikallamme voimme joko lieventää omaa olotilaamme, tai ahdistaa sitä lisää.

Elleivät ammattiyhdistykset taivu maltilliseen tai peräti negatiiviseen palkkaratkaisuun, ahdinko taloudessa tulee lisääntymään, työttömyys jatkaa kasvuaan ja valtiontalouden ahdinko senkuin syvenee. Ellei sitten pelastusta tule jostain muualta, Amerikasta, Euroopasta, Kiinasta tai muualta. Jos niiden talous elpyy, vaikuttaa se kaikkialla, myös meillä Suomessa.

Omin toimin emme kuitenkaan tällä hetkellä pysty muuhun kuin kilpailukyvyn lisäämiseen ja ellei sitä tehdä palkkoja alentamalla, tarvittaisiin taikuutta ja magiaa. Pitäisi kutsua paikalle Taika-Jim ja Lothar, tai ainakin Uri Geller.

Alexius Manfelt

Tämä tuntuu varmaan ihan pilkun n.....ta, mutta kun Olli Rehn toteaa:

"ettei Suomi vaan ajautuisi unissakävelijän lailla kuilun partaalle ja siitä ylitse."

Minun tietämäni mukaan kun tullaan kuilun reunalla, niin jos huonosti käyt seurauksen on kuiluun sylksyminen. Jos meinnään onnistuneestu unissakvelijän lailla kuilun ylitse, niin ei tarvita pirullista pohjalta pääsyn yrittämistä toiselle puolen selviämiseksi,

Pitäisi tohtorismiehen käyttää käsitteitä hieman paremmin, kyllä kaikissa osaamissani sivistyskielissa kuiluun pudotaan tai syöksytään, vaan ei mennä se yli ilmän siltaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

"Siitä" viittaa kuilun partaaseen ja sen ylitykseen. Ei itse kuilun ylitykseen. Viilataan nyt kun ruvettiin.

Tuomas Taivasaho

Uskolliset soturit jäävät Brysselin salkkupörssiin ja heistä huolehditaan kyllä. Seuraavassa 'kuka valitaan'-tuolileikissä vapaana olevista valitaan keskimäärin eniten kaikkien hyväksymä Brysselin virkamieheksi. Rehnillä on monta ystävää tärkeissä maissa ja monessa instituutiossa.

Rehn ei tainnut sanoa oikeastaan mitään yllättävää ainakaan sen perusteella mitä satuin kuulemaan. Kiitokset MTV3:lle mikkimöhlinnästä. Onhan se totta ettei nykyistä vajebudjetointia voi jatkaa ja hallitusta on syytä ravistella vetkuttelusta siirtää korjaavat toimet seuraavalle kaudelle. Keinot olisivat yksinkertaisi. Joko veroja nostetaan ja/tai menoja lasketaan. Kummallakin saadaan ikäviä seurauksia, toisella vain enemmän.

Arvo Kuusela

"Pitäisi tohtorismiehen käyttää käsitteitä hieman paremmin, kyllä kaikissa osaamissani sivistyskielissa kuiluun pudotaan tai syöksytään, vaan ei mennä se yli ilmän siltaa."

Hyvä huomio.

Jokainen kuitenkin lienee ymmärtänyt että Olli Rehn tarkoitti kuilun ylittämisellä kuiluun putoamista. Näitä vääriä sanavalintoja sattuu tämän tästä kenelle tahansa, myös blogisteille, valitettavasti myös minulle.

.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikö se lipsahdus ole ihan normaali EU-komission eufemismi. (kiertoilmaus eli nokkelin sanankääntein häivytetään sanan epämiellyttävä vaikutelma tai kaunistellaan sitä.)

Kuiluun putoaminen ilmaistaan kauniisti "kuilun yli" menemiseksi ja pohjakosketuksen ruhjeista yms. ei puhuta. "Haaste" on jo kärsinyt inflaation....

Jari Vuorinen

Tuo Rehnin esille tuomasi lausunto on kuin kenen tahansa tavallisen tallaajan antama.Uniaikaansa elävä Australian Aboriginaali pystyy samaan.

Sota joka kaipaa yhtä miestä on hävitty.Kaikkien täytynee tulevaisuudessa tinkiä ruudista.Juuri nämä lausonnot kastelevat ruudin aina uudestaan.

Mutta toivoa täytyy aina olla.

Johannes Kytö

Rehnin mukaan Kreikan talouskasvu alkaa ensi vuonna.

Reijo Tossavainen

Joko se taas alkaa...

Rehn taitaa hallita nämä asiat "yhtä hyvin" kuin A. Stubb...

Arvo Kuusela

"Joko se taas alkaa...

Rehn taitaa hallita nämä asiat "yhtä hyvin" kuin A. Stubb..."

Ei tuollaisen ennustamiseen tarvita mitään taloudellista asiantuntemusta, aina on ollut nousukausia ja laskukausia joskus ne kestävät pitempään, joskus vähemmän aikaa.

Yhtä varmaa kuin että sateen jälkeen paistaa jossain vaiheessa aurinko, on se että laskukautta seuraa nousukausi. Ellei se tapahdu ensi vuonna, niin sitten sitä seuraavana, tai sitä seuraavana ....

Erilaisia arvauksia voi tehdä, ensi vuosi on yhtä hyvä arvaus kuin mikä tahansa muu, mutta se joka ennustaa ikuista laskukautta on 100%sesti väärässä.

.

Tuomas Taivasaho Vastaus kommenttiin #33

Joka ennustaa pitkää kituvan kasvun aikaa, ei voi olla kovin väärässä.

Arvo Kuusela Vastaus kommenttiin #36

"Joka ennustaa pitkää kituvan kasvun aikaa, ei voi olla kovin väärässä."

Hänkin voi olla värässä. Ei kukaan osaa ennustaa ensi vuoden säätäkään.
Parempi olisi varautua kaikkiin vaihtoehtoihin, eikä pelata yhden kortin varassa.

Mutta jos Suomi saataisiin kilpailukykyisemmäksi, niin se jokatapauksessa helpottaisi asioita Suomessa ja kasvu saataisiin vauhdikkaammin liikkeelle, sitten kun se aika joskus tulee.

Tilanne on vähän sama kuin jos vaimo haluaa uusia vaatteita, mutta mies tietää ettei siihen ole varaa, niin kumpi on okeassa ja kumpi voittaa?

Veikkaan että vaimon mielipide vetää pitemmän korren, koska mies haluaa miellyttää vaimoa ja vaimon miellyttäminen on tärkeämpää miehelle kuin perheen talous.

Se on sama tilanne myös politikkojen ja hallituksenkin osalta. Äänestäjien miellyttäminen on hallitukselle tärkeämpää kuin valtion talous ja siksi ollaan missä ollaan ja siksi mennään mihin mennään.

Tällaisesta tilanteesta voidaan selvitä vain jos tulee voimakas karismaattinen johtaja (Sipilä) ja joukkohurmos. Vain se saisi kansan seuraamaan johtajaa omista eduistaan piittaamatta.

.

Tuomas Taivasaho Vastaus kommenttiin #45

""Joka ennustaa pitkää kituvan kasvun aikaa, ei voi olla kovin väärässä."

Hänkin voi olla värässä. Ei kukaan osaa ennustaa ensi vuoden säätäkään."

Pitäisikö luottaa sokeasti henkilöön, joka väittää vastaa tietämättömyyteen vedoten? Olen itse kyllä vakuuttunut oman näkemykseni oikeellisuudesta.

Arvo Kuusela Vastaus kommenttiin #52

"Pitäisikö luottaa sokeasti henkilöön, joka väittää vastaa tietämättömyyteen vedoten? "

Kyseessä on agnostinen asenne vastaan teismi tai ateismi.

Agnostikot ovat ainoita jotka ovat oikeassa, juuri siksi että het tietävät etteivät tiedä. Muut vain luulevat tietävänsä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Rehn "osaamisessaan" ainakin konsistentti.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/07...

Vähän latvialaisten ylikävelyä.
On muuten mukavia keskusteluitakin jatkona aiheesta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Latispekulantit painostavat, mutta latvialaiset ovat tottuneet kovaan kohteluun.

http://www.youtube.com/watch?v=SCfX2gGohjU

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

http://www.eskoseppanen.net/index.php?option=com_c...

Ois mukava nähä miten Rehn tuosta Seppäsen ripityksestä selviäis, ja ihan vain meidän muut EU ja euroilija keskustalaiset, jotka on laittaneet suut suppuun Rehnistä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Olli Rehn on piinkova federalisti ja piintynyt liittovaltiomies, joka vaatii lisää yhteisöllistä päätöksentekoa, poliittista yhdentymistä tai yhdentymisen syventämistä." Hitsi soikoon, tuon pidemälle en enää viitsinyt lukea, sillä siinä on Rehnin ydin mitä tulee EU:hun. Keskustalla siis lieneekin samat päämäärät, joita on kansalaisilta piiloteltu. Ei siis ole julkisesti kerrottu.

Tuosta kannattaa kysellä kaikilta keskustalaisilta mielipidettä. Siis keskustako menossa vahvaan liittovaltioon?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Seppäsen kirjoitus saa pahanolon.
Ei Seppäsen vuoks, vaan Rehn.in ja puolueensa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Köyhyys kasvaa. Ihmisten eriarvoisuus kasvaa. Ahdistus kasvaa, ja odotettavissa oleva elinikä kääntyy ehkä laskuun. Työttömyys kasvaa, ja keskiluokka kutistuu."

Näin kitisee Harri Saukkomaa Ilta-Sanomien kolumnissaan tänään. Varaa on ollut ainakin pukuun ja kravattiin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Katainen Rehnin tilalle niin Suomi ei kaadu yksin. Yksin ei ole kiva olla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kepun Juha Sipilä ei näytä vieläkään tajuavan, että olemme Kreikan kultaisella tiellä vapauteen.

http://yle.fi/uutiset/juha_sipila_valtio_piilovelk...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset