Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

EKP:n mandaatit: uhkailu ja kiristäminen

EKP:n painostus ja uhkailu Irlannille ei ollut ainoa laatuaan, sillä myös Kreikkaa on uhkailtu. Irlannin tapauksessa EKP painosti Irlannin hallituksen pelastamaan väkipakolla ongelmapankkinsa ja ottamaan valtion hoiviin miljardikaupalla ongelmajätettä. Irlannin valtion velkasuhde räjähti käsiin, ja maa joutui hakeutumaan tukipakettiin. Suomessa tätä toimenpidettä markkinoitiin "kriisin patoamisella". Se ei tosin onnistunut, mutta kai sitä nyt yrittää aina saa?

Kreikkalaislehti Kathimerini kertoo verkkosivuillaan, että heidän hallussaan on 7.4.2011 päivätty kirje EKP:n silloiselta pääjohtajalta Jean-Claude Trichet'ltä. Kirje on luokiteltu salaiseksi, enkä sitä suoranaisesti ihmettele. Trichet'n kirje on osoitettu Kreikan pääministerille.

Kreikka oli toivonut velkajärjestelyä, johon Trichet otti kantaa. Hän ilmoitti suoraan, että maksukyvyttömyyshäiriötilassa EKP ei tulisi hyväksymään Kreikan valtion takaamia velkapapereita vakuudeksi rahoitusta vastaan.

Velkapaperiruletista on toki kirjoitetu aiemmin. Yritän avata kuvion mahdollisimman kansantajuisesti.

Kreikkalaispankki hakee velkapaperille - sen laadusta liiemmin välittämättä - Kreikan valtion takauksen. Tällainen leima mahdollisti puolestaan sen, että pankki voi kiikuttaa velkakirjan EKP:lle uunituoretta rahaa vastaan. Velkapaperi kelpaa siis vakuudeksi rahalle, ja tämä on eräs rahapolitiikan keskeisiä mekanismeja. EKP:n vakuuksiksi hyväksymät velkakirjat ovat paisuneet kirjoltaan kaikenkarvaisiksi. Juhani Huopainen kirjoitti aiheesta melko tyhjentävästi.

Lyhyt kuvaus siitä, mitä tällainen vakuusarvojen epääminen olisi merkinnyt kreikkalaisille pankeille: ne olisivat olleet kanttu vei. Samaten valtion takaamien velkapaperien maksukyvyttömyystilanteessa myös Kreikan valtio olisi ollut konkurssissa, ja se olisi joutunut irroittamaan itsensä yhteisvaluutasta.

Trichet huomautti, että vapaaehtoinenkaan velkajärjestely ei ole suotavaa. Tällaisessa tapauksessa EKP vain kiristäisi ehtoja, millä kreikkalaispankit saisivat rahaa. Vakuusarvoihin tulisi ns. tukanleikkauksia, joissa arvosta saksitaan tietty prosentuaalinen määrä. Kreikkalaispankit saisivat siten vähemmän rahaa käytettäväkseen.

Myös pankkien eräänlainen "häivetuki", ELA (Emergency Liquidity Assistance) joutuisi katkolle. Kreikkalaispankkeja on tuettu sittemmin kymmenillä miljardeilla euroilla, vaikka meillä erityisesti Vasemmistoliitto ja SDP mainostavat kovin sanoin, että pankkejahan ei tässä tueta. Tällainen ristiriitainen informaatio tavoittaa suomalaiset ehkäpä vain sen vuoksi, etteivät suomalaiset jaksa niin tarkkaan perehtyä siihen, mitä tuolla puuhataan.

Tekopyhyyden määrittelyssä tarvitaan uusia huippuja ymmärtääkseen EKP:n toimintaa. EKP on nimittäin yhtenä osana mukana "troikassa", joka katsoo velkakriisimaiden velkakestävyyttä. Se on toistuvasti piirrellyt päin seiniä arvioitaan Kreikan tulevasta velkakestävyydestä. Ja se yksi asia, jolla tuo Kreikan velkakestävyys olisi saatu toteutettua olisi ollut aikaisessa vaiheessa suoritettu riittävä velkasaneeraus. Tuntuukin siltä, että EKP:n tavoitteisiin ei edes kuulu saada Kreikan valtion velkaa kestävälle tasolle.

Perussuomalaiset linjasi tuolloin, että Kreikan velat on yksinkertaisesti saneerattava. Muiden tahojen jääräpäisyys on pitkittänyt ja pahentanut kriisiä, se on sotkenut Suomen mukaan näihin yhteisvastuullistettuihin velkakekkereihin. Suomella on mielestäni aivan riittävästi huolia ja murheita hoitaa oma tonttinsa.

Velkajärjestely toki suoritettiin Kreikassa sittemmin, mutta siitä ei saatu riittävän suurta enää sen vuoksi, kun euromaat olivat omiin nimiinsä menneet jo sotkeentumaan velkoihin. Riittävä saneeraus olisi silloin aiheuttanut jo Suomellekin luottotappioita.

Älkää nyt enää hyvänen aika äänestäkö näitä puolueita, joita on nähty nykyisessä ja edellisessä hallituksessa. Ei meillä ole varaa siihen enää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitä mieltä ole tästä Talouselämä-lehden Kreikka-tekstistä?

http://www.talouselama.fi/uutiset/kreikkalaiset+ja...

Joko antaisit lähtöpassit Kreikalle EU:sta ja EMUsta? Perustele!

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

EMU tulee purkaa, siis ihan kokonaisuudessaan. Parhainta olisi, että se tehtäisiin yhteistuumin ilman yhden yksittäisen maan eroa. Kreikan euroero aiheuttaisi todennäköisesti ketjureaktion, ja muiden maiden rahoittajat alkaisivat huolestua siitä, miten heidän rahoilleen käy.

Korostan sitä, että koko mekanismi on mätä. En lähde syyllistämään kreikkalaisia.

Nämä maat - Kreikka etunenässä - joutuvat käymään lävitse suurta inhimillistä murhenäytelmää vain siitä syystä, että ne pelkäävät olevansa "se ensimmäinen eroaja", ja saavat sitä kautta sitten syyt niskoillensa siitä, että "tuhosivat yhteisvaluutan".

Ja se kannattaa muistaa, että katsoessamme Kreikkaa tänään, me näemme Suomen tulevaisuuden. Näin siis, jos jatkamme nykyisellä ohjelmalla.

Jouko Koskinen

Ei pitäisi äänestää niin. Jos nyt olisi vaalit pian niin KEPU olisi rautaa. No mitäs sitten. Pm. Sipilä ja vvm. Pekkarinen - lol! Kunta- ja sotepakettia varten kymmenmiehinen valmistelukomitea siirtämään rakennemuutokset seuraavien vaalien yli.

Aalto-yliopistolle avoin sekki kuntien talouden viisivuotissuunnitelmaa varten. Lisätään entisiä tukia ja keksaistaan tukku uusia. Tuulipuisto joka niemeen kumpuun ja saarelmaan. Risuja ja käpyjä keräämään jokainen kynnelle kykenevä.
Ja sitä rataa. Pekkarinen on nero näissä tukiaishommissa. Ei niitä pidä tässä kaikkia luetella.

Seppo Paasikallio

NWOn synnyttämiseksi pankkiiripiirien tarkoitus on saattaa kaikki maailman maat mahdolisimman velkaisiksi. Tähän kuvioon sopii huonosti, että jonkin maan velkoja annettaisiin kesken kaiken anteeksi, paljon tehokkaampaa on saada maksumiehet maista, jotka eivät vielä ole samassa ahdingossa. Keskuspankkiirien pitää saada rahansa ja niistä korot.

Meidän Bilderberg kävijämme tietävät suunnitelmista paljon enemmän kuin kertovat. Heidän toimintatapansa osoittaa, että he kaikn voimin edesauttavat NWOn kehittämistä, josta siis tulee aikanaan korporaatiovetoinen pankkiiripiirien hallitsema totalitaarinen jokaista yksiloä tarkasti kontrolloiva suurvaltio, jossa demokratia on painettu epäonnistuneena toimintamallina historian roskakoriin

Seppo Paasikallio

Tuoreessa artikkelissaan Colin Todhunter kritisoi EUn toimia , jotka helpottavat korporaatioiden harjoittamaa ryostoä velkaantuneilta kansantalouksilta. Periaate on kai sama, kun millä Suomi moi ulkomaille velkoja muutamalla sentilla eurolta ja velkojen ostaja pääsi luonnollisesti pitämään ko. velallisia jatkuvassa velkavankeudessa.
Spekuloivat korporaatiot ovat ostaneet halvalla velkakirjoja ja lakimiesten voimalla aiheuttavat lisää maksettavia veronmaksajien bail-outteja heille itselleen.

Tulos on tämä, kun komissio harjoittaa salassa korporaatioiten toimintaa edistävien systeemien luomista. Tyypillisesti troikan aikaansaamat kiristystoimet luovat tilanteen, jossa korporaatiot pääsevät jylläämään. Tilanne pahenee entisestään, jos suunnitellussa EU-USA kauppasopimuksessa ei estetä nykyisiä investoija - valtio riitoja. Kirjoittaja mukaan 75000 korporaatiota tytäryhtioineen saattaa nostaa syytteitä valtioita vastaan nyt ehdotetun sopimuksen mukaisessa tilanteessa. Euroopan pitäisi huolehtia siitä, että sopimukset eivät oikeuta saalistamiseen lamakauden aikaansaamassa tilanteessa.

Huolimatta Euroopassa jo esiintyvistä vaikeuksista useampi kokoomuksen edustaja on jo sanonut ok kaikille investointisuojasopimuksille. Ja taas Suomi tulee maksamaan.

http://www.globalresearch.ca/corrupt-secret-global...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset