Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

Arkkivihollisen kanssa kaljalla

Kova paikka. Toisen puolueen eurovaaliehdokas tulee hehkuttamaan, että sai esitteeseensä itsensä Sixten Korkmanin tarinatuulelle. Jään heti keräilyeriin: kuka noteeraisi ahdasmielisen, mutta ilmiselvästi innokkaan persun?

Ei tietenkään kukaan.

Tapaamani henkilö oli totta kai innoissaan siitä, että sai Korkmanin kuvan liittää esitteeseensä. Mutta se oleellinen ero on siinä, että hän lähtee hakemaan MEPpiyttä realismin kautta - monellehan se ei ole todellsiuuta. Jos realismi ei välity hyvin kuvaavista Eurooapan tulevaisuuskuvista niin huoli pois. Kävi kuinka huonosti tahansa, niin 13 meppiä Suomestakin valitaan. Tehdään mielummin hyvät valinnat. Kymmenen persua, Antero ja sit jollekin mustalle hevoselle paikka, vaikka ministereiden mieleen juurtuneet tukiaiset, vai pitikö se kirjoittaa isolla?

Realismi... ?

Mä olen kuitenkin realisti. Mä tiedän, että todellinen valinta tehdään sen tietyn kallioon hakatun puolueen ehdokkaista. On olemassa porukka, joka verivalalla vannoisi äänestävänsä vihreää ehdokasta. Ja jottei Uimosellakaan mene kaksitahtisen perämoottorin öljyt vahinkotilanteessa sellaisenaan Itämerelle - totean, että jos ette nyt ole vakuuttuneet perussuomalaisesta ehdokkaasta, ja aiotte äänestää vihreää ehdokasta - niin teen vetoomuksen: äänestäkää sitten Antero Vartiaa.

Vetoomukseni lopulliseen formaattiin jäänyt versio totta kai näyttää hieman tilaustyöltä. Mutta kyseessä on kuitenkin kaveri, joka näkee Saksan sumutuksen läpi. Kyseessä on kaveri, joka mainitsee, että hänen piti jollain lailla lähestytä tyyppiä, joka kertoi pettyneensä häneen.

Olettaisin, että Antero tulee puhumaan paljon siitä, mihin me tarvitsemme EU:ta. Me emme tule kuulemaan häneltä (valitettavasti) sitä, kuinka vähän me itse asiassa tarvitsemme euroa. Me olemme molemmat tehneet lukuisten muiden ekonomistien kanssa saman havainnon: euro on Euroopan yhtenäisyyden pahin uhkatekijä. Uskallan olla näin jyrkkä muotoilussani, enkä usko joutuvani sitä korjaamaan.

Mutta se onkin tosiasia. Sama havainto tehdään "arkkivihollisten" leireistä toisista riippumatta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän veehoo870 kuva
Viljo Heinonen

Henrin esityksessä on olevinaan valinnan varaa, mutta miksi yleensäkään pitää valita kahden kelvottomimman ryhmän Vihreiden ja Perussuomalaisten ehdokkaiden väliltä, kun on muitakin mahdollisuuksia?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Niin, onhan sitä. Vielä kelvottomampi EPP, ja sitten ihan oma mainintansa kelvottomuudellansa tästä PES:tä. Eiku niin, sit oli vielä se ALDE. :D

Mutta viestiisi:

Ei, meillä ei ole valinnanvaraa. Se on "tee tai kuole". Se on muuten jännä juttu, että miten demareissa nähdään kelvottomimpana ryhmänä hallituskumppani Vihreä liitto. :) Ehkä näillä avuin siitä liittolainen tulikin?

Vai onko kyse siitä, että jos demarit laittaa keskipisteeseen ja harpilla mittailee etäisyyksiä niin vihreät ja persut ovat kaikista kauimpana?

Toisto (jotta pihvi löytyy): Väittäisit meillä olevan valinnanvaraa. Minusta meillä ei sitä luksusta ole. Liekö demarit haudanneet nämä optiot tarmokkuudellaan - ja nyt sitten on kärsimyksen vuoro.

Et ehkä tiedäkään kuinka kivaa se oli syntyä 1974, kun valmistui "työmarkkinoille" juuri päättäjien eurokiiman aikoihin. Koko maamme oli sekaisin. Kun sieltä pakon edessä noustiin, niin eikö nyt haluta samaa tyrmäystippaa uudelleen - mutta useampi tippa, kiitos kaunis.

Mä olen jo nähnyt kertaalleen tän euroleikkilaman. Mä olisin ottanut opikseni siitä. Se ei ollut kauhean kivaa. Sain töitä syrjäytyneenä "jo vuonna 2007". Mutta minusta oli jo kehkeytynyt demareiden iloisela avustukkella niin paha sosiopaatti, ettei ihan hetkessä pystynyt olemaan ihmisiksi.

Mutta yritän sitkeästi. Sillä tiedän, että demarius ei ole teidän vika. Se on vain mielenhäiriö.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä
Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Vartian äänestämisessä on se hyöty, että jos mies ei mene läpi, niin äänellä kannustaa vihreämpää maailmaa. Jos äänestää mielestään fiksua persua, niin ääni menee pelkästään rasismin tukemiseen. That's life.

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen

Mikäli niin onnellisesti kävisi, että kaikki kivihiilen mustat jäisi rannalle, niin ainahan voitte apupoika Anteron kanssa lähteä kadonneen kannatuksen ja itämeren lohen jäljille.

Eurokriisi on Henri menneen talven lumia. Liikanen sen kohta ykkösaamussa kertoo :)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kateuskin näyttäytyy kuulemma vihertävänä naamana? :)

Mun mielestä oot silti aika säälittävä. Mulla on sentään "munaa" nimetä "arkkivihollisista" yksi, joka on hyvä vaihtoehto.

Mutta sinä, rakentavana, sovittelevana, sillanrakentajana, yhteistyökykyisenä empaatikkona et tietenkään löytänyt yhtään positiiivista sanaa.

Life:kin kun on vai lyhyt varikkopysähdys.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Potkikaa halla-aholaiset pois, niin teistä voi tulla joskus hyväksyttävä poliittinen toimija. Sitä ennen ei kannata empatiaa kerjätä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #9

Minen potki, ku mi oon suvakki. :P

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän veehoo870 kuva
Viljo Heinonen

Pelkästään omalta kannaltani ajatellen kelvottomimmat puolueet ovat kelvottomuusjärjestyksessä Vihreät, Kristilliset, Vasen ryhmän kaksi edustajaa, Keskusta ja vasta sitten Perussuomalaiset. Tämä on kokonaistilanne.

Suhteessa Euroopan Unioniin, kun mitään muuta ei oteta huomioon, Perussuomalaiset ovat se viho viimeinen ryhmittymä. Jos taas pysytään pelkästään Suomessa, perussuomalaisten kannat olisivat hyvinkin lähellä demareita ilman rasistisuutta ja yleistä rajoittuneisuutta.

Mitä esittämääsi linkkiin tulee, johan olitkin löytänyt "parhaan" asiantuntijan, Vanhasen, kommentoimaan nykytilannetta, että se siitä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Jessus, se oli vain esimerkki.

http://www.uusisuomi.fi/raha/67581-ekomistin-karu-...

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194873389286/arti...

Ja koska "populisti" Heinäluoma (onko jonkun populistipuolueen jäsen, en tiedä?) kylvää niin kansa niittää:

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/ekpkin-hermostu...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Lyhyt on Heinosen muisti, ellei mieleen tule se, että eduskuntaryhmänsä puheenjohtajan, Eero Heinäluomankin on sanottu flirttailevan rasismin kanssa. Riittää, kun sanoo, niin sopulit juoksevat. :D
http://www.uusisuomi.fi/comment/302874
Kas, onhan paljon helpompi roiskia kuin argumentoida. Joskus roiskiminen oli osa vasen-agitaatiota. Nyt siitä on tullut pelokkaiden iltaruskon poliitikkojen keskeinen ihmisten aliarvioimistyyli.

Mitä kelvottomuuteen tulee, työn tulokset puhuvat puolestaan. Suomelle on tulossa kolmas BKT:n kutistumisen vuosi, ja eurokriisi ja EU:n surkea kompurointi on pian kestänyt kauemmin kuin 2. maailmansota. Se on kelvotonta vastuunkantoa.

Mitä tulee itse blogin asiaan, niin on hyvä, jos kukin äänestäjä löytäisi arvostamansa henkilön, jolle luottamuksen EU-vaaleissa antaa. Juuri niillä perusteilla, jotka kokee Suomelle tärkeiksi. Vanhas-jutun huono puoli on se, ettei Matti tuo esille sitä, että meillä ei enää ole sitä yhtä keinoa, "jonka-nimeä-emme-mainitse", käytettävissä, joka meitä vielä 1990-luvulla auttoi melko nopeasti.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Jos vaihtoehdoista puhutaan, joskus ainut tapa voittaa pelissä on olla pelaamatta lainkaan. Se on kannanotto. Myös moraalinen. Kieltäytyä olemassa mikään osa sellaista päätöksentekoa, joka on johtanut ja johtaa huonoihin lopputuloksiin. Myöntää että sitä ei ehkä voi korjata, eikä ainakaan korjata tavalla, jolla se meni rikki alun perinkin.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Uimonen.

Tuo "rasismi kortti" on kärsinyt jo voimakkaan inflaation joten keksi jotain tredikkäämpää, kuten teidän ajama "lisää-kivihiiltä-energiantuotantoon" päästömaksupolitiikka.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei persujen suosimaan julkirasismiin pidä tottua. Se on sivistyksen menettämisen alkusoitto.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Pakkohan siihen on näemmä tottua, kun sillä hierotaan naamaa joka blogin kommenteissa, vaikka se ei olisi edes aiheena.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset