Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

Suomen tasavallan seuraava hallitus aikoo palata noudattamaan tasavallan lakeja!

Voimassaoleva finanssipoliittinen laki, jonka pidempi nimi on suoranainen sanahirviö, saatettiin Suomen tasavallan lakeihin viime eduskuntakauden aikana. Koska kyseessä on julkistalouden hoitamista koskeva laki, sitä oli sorvaamassa ex-valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.)

Nyt täällä blogistanissa on alkaneet suoranaiset dopamiinihumalat siitä, että Euroopan komissio on huomauttanut Suomelle, että se voisi palata noudattamaan tasavallan lakeja. Tämäkin on jotenkin kömpelösti yritetty kääntää perussuomalaisten viaksi.

Arvon demarileiri: onko teidän mielestänne Suomen tasavallan hallitus Suomen lakien yläpuolella? Eikö se ole mielestänne melko vaarallinen tilanne, jos näin olisi?

Voisin odottaa, että demarileirissä oltaisiin mielissään siitä, että Suomen seuraavakin hallitus noudattaa tasan sitä lakia, minkä demariministeri on allekirjoittanut?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jotenkin ymmärrän ettei kaikki kansalaiset läheskään ole tietoisia kaikista EU:n tarpeita varten säädetyistä kansallisista laeista. Tämäkin kyseinen laki kun ei kosketa sinällään yksittäisen kansalaisen päivittäistä elämää.

Enemmän ihmettelen kun ei hyvin moni osaa lukea kirjoitettua tekstiä vaan kehitellään aivan omia kuvitelmia. Sellaista josta ei ole ollut edes puhetta.

Tottahan hallituksen ja eduskunnan on noudatettava itse säätämiään lakeja (EU velvoittaa kansalliseen lainsäädöstöön). Olisihan se vallan koomista jos tekevät vastoin lakia. No, ei puhuta perustuslaista tässä yhteydessä. Se kun saattaa joustaa jonkun verran, kuten olemme joskus huomioineet.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Suomihan on ollut jo tarkkailulistalla, mutta kun auliisti tukipaketit saivat virrata niin lakiin kirjattiin 4§, jotta tukipakettien varjolla sai pitää alijäämät kesantopeltolinjalla.

Mutta sitten kun ei olla tukipaketteja liiemmin tarvittu, onkin aika palata normaaliin marssijärjestykseen.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Fipo-laki (finanssipoliittinen laki) olisi keväästä 2012 alkaen ollut säädettävissä kaikessa rauhassa, asian perusteisiin ja vaihtoehtoihin ajan kanssa (mm. eduskunnassa) paneutuen. Lakia pantattiin ja tuotiin eduskuntaan syksyn muiden kiireiden seassa. Äänestykset olivat loppuillan tunteina joulukuun alussa 2012. Oppositiota selvästi painostettiin ja estettiin haittaamasta lain läpimenoa.

Fipo-laki on Euroopan Unionin kuripolitiikan (austerity-politiikan) keskeisimpiä ilmentymiä. Esim. tiedeväen piirissä ollaan kaikkea muuta kuin yksimielisiä tuon politiikan järkevyydestä.

Tilanteen voi rinnastaa 1930-lukuun. Silloinkin taisi olla kaikenlaista kuripolitiikkaa, kultakantaa ja muuta. Kunnes Keynes asetti kysymyksen uudella tavalla. Ehkäpä tänäänkin voisi tilanteen nähdä tyystin toisin.

"Lain noudattamisen" ylistäminen on naivia.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Oma näkemykseni on, että laki on läpeensä typerä. Se on liittovaltiolaki, jonka tarkoitus on "saksalaistaa Eurooppa".

Minijobseja vaan kaikille. Sitten Saksassa ihmetellään ihan hölmönä, että miksi saksalaiset kotitaloudet eivät olekaan niin varakkaita kuin vaikkapa italialaiset kotitaloudet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset