Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

Median hyödylliset idiootit

Media on tehokas mielipiteiden muokkaaja. Ketäpä enää kiinnostaa tietää, mistä syystä Turkin rannikolle huuhtounut menehtynyt pikkupoika veden varaan joutui. Kuvat julkaistiin välittömästi, mitään kyseenalaistamatta – koska se sopi hyvin median agendaan. Se, miksi se sopi erityisesti suomalaisen median agendaan oli Saksan kanta: tervetuloa myös omien jälkeläisten kuolemantuottamuksen tekevät.

Lisäksi saimme nähdä riipivän kuvan siitä, miten poliisit yrittivät tarttua kiskoilla makaavaan perheeseen. Kuva oli valittu oikeasta hetkestä. Jos media olisi halunnut kertoa koko totuuden he olisivat nähneet (ilmeisesti perheen isän) yhden vaeltajan kaatavan naisen ja lapsen mukanaan kiskoille makaamaan. Poliisit olivat yrittämässä auttaa heitä pois sangen vaaralliselta paikasta.

Informaatiosodankäyntiin perehtymätön saattaisi huomata tällä videolla perin omituisia asioita:

https://

Kun Jörn Donner aikanaan totesi vajausta perussuomalaisten aterimien käyttötaidosta niin minkähänlaisia neuvoja häneltä mahtaisi tulla edellä olevassa videossa esiintyville henkilöille; eritoten heille, jotka esiintyvät noin kolmen minuutin kohdalla?

 

Kotibileet tulossa

Ne lukijat, joilla on teini-ikäisiä lapsia muistavat varmasti vanhempina jakaa auliisti neuvoja jälkikasvulleen. Eräs on tietysti se, että vanhempien ollessa poissa kotoa viikonlopun, tulee tenavien ehdottomasti järjestää kotibileet. Ja ennen kaikkea he terottavat, että ovi tulee pitää appoisen auki ehdottomasti kaikille tuntemattomille, ettei tule tylsää. Että tulisi rikastuttavat bileet.

Tällä logiikalla toimitaan yhteisen kansankodin kanssa. Kun vaeltajat mm. Afganistanista ja Pakistanista silpovat henkilöpaperinsa niin he väittävät olevansa sodanalaisesta Syyriasta. Aidosti syyrialainen kantaa mukanaan jonkinlaisen sertifikaatin voidakseen todistaa olevansa todella Syyriasta. Kotibileissä tämä tarkoittaa teinin tuntemaa luottoystävää.

Jos kerran valtiovalta ehdoin tahdoin määrää kotiin yksiin jäävien teinien velvollisuudeksi järjestää kotibileet niin moniko vanhempi pitäisi silloin parempana ideana päästää vain teinin luottoystävät kemuihin? Toki moni myös esiintyy luottoystävänä: sen verran vilkas kauppa väärennettyjen passien myynnistä Turkissa käy. Rahat valuvat rikollisten taskuihin. Jonkun muun huoleksi jää laskun ja sotkun siivoaminen.

Ymmärtääkseni olisi parasta, että otamme vastaan vain ne, jotka pystyvät todistamaan olevansa Syyriasta. Tämä siksi, että rajallinen kapasiteetti täyttyisi näistä henkilöistä, joiden hädältä suojaavaa turvaa saisi vastaanottokeskuksissa ruokaa, vettä ja perusterveydenhuoltoa unohtamatta. Sen sijaan nyt ne täyttyvät shoppailijoista, joiden haarukoiden ja veitsien käyttötaidot saattavat olla kohdallaan, mutta vuoronsa jonottaminen on yksinkertaisesti liian haastavaa. Erityisen moitittavaa käytöstä tämä on huippukoulutetuilta yksilöiltä, joita nämä kuulemma kaikki ovat.

Paperitonkin saa esimerkiksi Suomessa passin. Siinä joutuu tenttiin, jossa kysytään sukulaistietoja, vanhoja osoitteita, syntymäaikoja ja sen sellaista.

 

Todellista hätää

Media välittää ahkerasti kuvaa itkevistä ja surkuttelevista vaeltajista, joilla on mitä ilmeisimmin elämisen perustarvike loppu. Nimittäin akkuvirta älypuhelimesta.

Sellaiset turhat luksustuotteet, kuten vesi ja muona ei todellisille hädänalaisille kelpaa. Vaatimattomuus kaunistaa.

Närkästyneet edustajamme ja muut silmäätekevät henkilöt, joita media seuraa herkeämättä kertovat, ettei ole soveliasta puhua "meritaksipalvelusta". Tämä ehkä johtuu siitä, että esimerkiksi Kreikan valtio ei vaatimattomuuttaan halua periä kuin korkeintaan yhteysalusmaksun, ja antaa rikollisten salakuljettajien pistää povitaskuunsa ne todelliset taksitaksat.

Kreikka myy 100 euron matkalippuja Ateenaan lomasaarille kuskatuille vaeltajille. Salakuljettajat ovat puolestaan perineet 1500 euroa muutaman kymmenen kilometrin kumiveneajelusta. Jos tämä ei ole meritaksipalvelua niin ehkä se sitten on brändättyä nähtävyysajelua ja elämysmatkailua?

Voi siis hyvin sanoa, ettei julkinen sektori ymmärrä bisneksen päälle, vaikka mitä ilmeisimmin juuri Kreikan tulisi saada julkista talouttaan kohennettua.

 

Entä jos ei kuunnella?

Kirjoitukseni saattaa olla harmillinen muistutus – eritoten Uudelle Suomelle – siitä, että median hyödylliset idiootit ovat kovaa vauhtia saamassa Suomen täysin sekaisin.

Suomihan on tunnetusti holhousvaltio. Esivalta tietää yhden henkilön tarkkuudella väestömäärän ja likimain kaikkien asuinpaikkakunnatkin. Nyt olemmekin astumassa muodikkaasti modernille aikakaudelle, jossa ei tiedetä yhtään mitään.

Olen jonkun aikaa hieman hämmentyneenä seurannut Uuden Suomen Puheenvuoron käsinvalittuja kirjoituksia meneillään olevasta vaelluskriisistä. Se on perin yksipuolinen, ja siten tällä pyritään ohjaamaan ajattelua tasan tarkkaan yhteen suuntaan.

On siis etukäteen arvattavissa, että tämä kirjoitus halutaan vaivihkaa lakaista maton alle. Poissa silmistä, poissa mielestä. Mutta mitä siitä seuraa, jos meitä kaikkia ei kuunnellakaan?

Nähdäkseni tässä on pian edessä kaksi vaihtoehtoa. Toinen on Unkarin tyylinen rajat kiinni, missä tunkeutujat pidätetään tai karkoitetaan. Väkivyörytaktiikka oikeuttaisi aseiden käyttöön.

Mikäli taas tämä kuullostaa yksilön mielestä perin radikaalilta ratkaisulta niin ainahan voi tehdä fiksusti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

50Suosittele

50 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (158 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tunkeutujat siis tekevät fiksusti muuttaessaan ulkomaille.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kyllä. Eiväthän nämäkään vaeltajat niitä hyödyllisiä idiootteja ole. Pitäisin heitä opportunisteina.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Eipä näköjään kiinnosta Myllyniemeäkään, että mm. Unkarin vedenheitto on täysin dokumentoitu mediassa ja taustatkin on kerrottu. Pelkkä vettä heittelevä syyrialainen näyttää mehevältä ja kiittämättömältä, myös Myllyniemen kritiikittömissä silmissä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Makedoniassakin valjastettiin muutama sata dokumenttiin?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Käytätkö nykyään pompöösillä musiikilla tahditettuja Youtube-klippejä lähteinäsi, sen sijaan että selvität taustat, ja mikä on syy ja seuraussuhde kussakin tilanteessa?

Et kai väitä, ettet tiedä mitä Makedoniassa tapahtuu? Ihan huvikseen ihmiset käyttäytyvät noin?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #7

Henri on päättänyt miten asiat ovat. Jos media on toista mieltä, täytyy median olla väärässä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #16

Joskus tuntuu siltä, että media on päättänyt, miten asiat ovat. Päätoimittajat näyttävät ymmärtäneen yskän. YLE:n Atte Jääskeläinen:
"Käynnistämme maahanmuutosta Ylessä journalistisen erityisprojektin. Asiaan keskittyvä toimitustiimi seuraa tapahtumia ja ylläpitää rakentavaa, ratkaisuja etsivää keskustelua."

Eihän tämä mitään erityisprojektia kaipaa, vaan kunnon laatujournalismia.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #16

Petra Nyqvist: "Et kai väitä, ettet tiedä mitä Makedoniassa tapahtuu?"

Näin muotoiltu kysymys antaa olettaa, että kysymyksen esittäjällä on vahvat tiedot tapahtumista. Petra ollos hyvä ja kertoo meille kriittisten silmiensä lävitse seuloutuneet versiot eri tapahtumapaikoilta.

Marko Kivelä: "Henri on päättänyt miten asiat ovat."

Elämme tosiaan jo aasilandiassa kuten filosofi Jukka Hankamäki aamusella satiirissaan täällä kirjoitti, mutta kirjoitus jostain syystä nopsankeikkaa poistui kokonaan.

Ihmisiä kyllä kannustetaan mediakritiikkiin; korostetaan siis hyvin usein sitä, kuinka on hyvä olla kriittinen mediassa ja julkisuudessa esitettyjä väitteitä ja uutisia kohtaan.

Blogisti Myllyniemi kirjoituksessaan maltilliseen sävyyn esittää kritiikkiään valtavirtamedian uutisointia kohtaan. Petra ja Marko esittävät vähättelevät ja esittävät lähtökohtaisen vastaiset kommenttinsa tästä.

Marko, oletko avoin sen suhteen, mitä Euroopassa meneillään on vai oletko itse tutkimustesi perusteella jo päättänyt näkökantasi?

Tai - huonoimpana vaihtoehtona - onko joku sen päättänyt puolestasi?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #16

Väärin. Yksipuolisen kuvan viljely ei ole median tehtävä. Olen tuohon koostanut linkkeinä joitain satunnaisia huomioita siitä, että EU on nyt helisemässä.

Toivottavasti hajoaa nopeasti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #16

Marko, aivan vain varmuudenvuoksi television pakolaisillassa näytettiin kahteenkertaan raportti Beirutista ja Oulusta,keskustelusta kieltäytyneiden nimet taas jätettiin mainitsematta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #7

Niin, siinä oli mm. kuvaa Makedonian television pätkää ja muuta. En minä sitä musiikin vuoksi laittanut. Äänet saa pois, jos ne häiritsevät.

Mikäli syy-seuraussuhteita ajattelen esimerkiksi sieltä Budapestin kaduilta (jonne ei välttämättä enää tehdä mukavia päiväkävelyitä perheen kanssa) niin syy oli luvatta alueelle tunkeutuminen. Jos halutaan turvaa vainolta niin anotaan turvapaikkaa ja toimitaan viranomaisohjeiden mukaan, eikä lähdetä hortoilemaan minne sattuu. Ilmoittautumalla muuntuu lainmukaiseksi turvapaikan hakijaksi, ja hakemus käsitellään asianmukaisesti.

Kun tämä ei onnistunut, muodostui virkavallalle tarve luonnollisesti turvata maansa asukkaiden olot.

Sehän ei käynyt pirtaan, vaan hyvien pöytätapojen mukaisesti alkoivat nämä FU-huutelut ja muu rettelöinti.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Pelkkä vettä heittelevä syyrialainen näyttää mehevältä ja kiittämättömältä,..."

Eipä kelvannut ruokakaan kyseiselle "kiittämättömälle" porukalle..
Mutta Petra varmaan valaisee meitä asian "taustoista"...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kiitos. Voin tehdä sen, jos ei itse halua, voi tai osaa.

Meininki Unkarissa on jäätävää ja syyrialaiset ovat peloissaan. He pyrkivät mm. Saksaan ja Itävaltaan. Ryhmä syyrialaispakolaisia keploteltiin junaan, josta viranomaiset antoivat ymmärtää, että he pääsevät sillä pois. Todellisuus valkeni matkaajille, kun heitä oltiinkin viemässä vastoin lupauksia unkarilaiselle leirille, joka on jo ennestään kaaostilassa ja erittäin ikävä paikka joutua. Osa unkarilaisista leireistä muistuttaa jo vankileirejä kylmillä pelloilla, ja niitä vartioivat asemiehet koirineen.

Joidenkin syyrialaisten reaktio oli epätoivo, paniikki ja protesti. Osa potki vesikanistereita, jotkut heittäytyivät kiskoille ja huusivat "NO CAMP!" NO CAMP!"

Suomalainen, kaiken nähnyt urho olisi tietysti syönyt tarjottua sämpylää rauhallisena ja tyytyväisenä, tämän uskon koska tahansa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #29

He eivät VOI pyrkiä Saksaan tai Itävaltaan, koska Dublinin sopimuksen mukaan turvapaikkaa haetaan ensimmäiseen EU:n saapumismaahan.

Jos siis haluamme Saksan ja Itävallan toimivan niin nämä maat voivat ottaa sieltä todellisilta pakolaisleireiltä (Libanon, Turkki...) suurinta hätää kärsivät pakolaiset.

Näinhän nyt Iso-Britannia on tekemässä.

---

Nämä ovat tunkeutuneet maahan luvatta ja totta kai siitä tulee seuraamuksia. Ei Petrakaan tosta noin vain hortoile Venäjän puolelle ihmettelemään maailman menoa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #36

Et sitten Myllyniemi huomannut edes sitä, että Saksa pisti Dublinin sopimuksen pakastimeen jo toissaviikolla?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #55

Ilmeisesti Unkari ei. Ei kai sitä aitaa siellä muutoin rakenneta - ja tiistaina astuu uusia lakeja siellä voimaan.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #65

Saksa ottaa rajatarkastukset käyttöön...

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #55

Jussi, voiko yksi valtio itsenäisesti kaataa eu-sopimuksia mielensä mukaan?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #124

Schengen-Dublinin voi väliaikaisesti kumota. Näin esimerkiksi on tavattu tehdä isojen urheilukisojen alla, kun on haluttu hillitä potentiaalisten terroristien liikehdintää.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #36

EU:ssa on jo vuosia tiedetty, että Kreikan ja Italiankin resursseilla Välimeren yltyvä pakolaisliikenne on ylivoimaista hoita Dublinin sopimuksen ehtojen mukaan. Espanjaan kai uppoa laiton halpatyövoima ja me saamme nauttia halpoja tomaatteja.
En muuten ymmärrä miten se muuttaisi lapsen hukkumisen surullisuutta jos lapsen isä itse olisi pakotettu ohjaamaan kaatunutta jollaa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #69

Pakotettu? Voi olla, että nämä aseilla uhaten siirretään veneisiin, mutta sitä en ymmärrä, miksi ryöstäjät sitten tyytyisivät vain 1500 euroon per matkalainen? Voisihan sitä ottaa samoin tein sitten kaikki.

Ei, se kuolleen lapsen kuva ei vähennä surullisuutta. Kyseessä on se, miten sillä kuvalla lähdettiin ratsastamaan. Kuva yhdistettynä tuhanteen toistuvaan rikkauksista ylistävään kirjoitukseen takaa sen, että väkeä tulee. Entistä enemmän. Ja entistä vähemmän niitä, joilla on oikeasti hätä.

En ole tuota yhtä pientä tekstiä lukuunottamatta huomannut, että tämä on riittävän monimutkainen kuvio siitä, ketkä ovat konnia ja ketkä eivät. Tosin toisella kertaa uutisoitiin siitä, miten matkalaiset itse olivat päättäneet jättää veden varaan kanssamatkustajiaan (kuolemantuottamuksellista, hukkuvathoihan he) - mutta se oli pikkujuttu, koska muslimit ne viskeli kristittyjä yli laidan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #96

Ei kai täysin kokematon kovin mielellään tartu ruoriin. Tarkoitin, että salakuljettajat eivät itse lähde matkaan.
Tuskin sitä kovin hepposin perustein lähtee tuollaiselle matkalle lastensa kanssa.
Onhan se jo vuosia tiedetty, että ihmisiä hukkuu, ei tuo pikkulapsen ruumis tuonut mitään uutta informaatiota.
Minusta on täysin vastuutonta,että koko trafiikki on jätetty rikollisten ohjailtavaksi.
Konnia riittää ja kumiveneet käyvät kaupaksi.
Renkejä luultavasti Suomeen asti velkoja perimäässä.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #36

" Dublinin sopimuksen mukaan turvapaikkaa haetaan ensimmäiseen EU:n saapumismaahan. "

Parempi ottaa tänne ne jotka tänne haluavat. Uskoisin Dublinin sopimusta oikeasti noudatettaessa käyvän siten, että Suomeen jouduttaisiin ottamaan enemmän turvapaikanhakijoita komission jakoavaimen mukaisesti kuin nyt tapahtuu vapaan kulun periaatteella. Enemmistö jää Saksaan, Ruotsiin jne. Ei Suomeen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #147

Hei, Heikki!

Valitettavasti minun on vaikea arvioida, että mikä on optimitulos. Mutta kohta riittää kaikille:

http://www.talouselama.fi/uutiset/nyt+on+aivan+hir...

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #29

Ja sitten näiden muutaman "lakkokenraalin" vuoksi jäi sitten kuumassa junassa olevat naiset ja lapset ilman vettä ja ruokaa...
Onhan se "ikävää" kun ei heti löydy hotellimajoitusta ja KELA-gold korttia...

Käyttäjän TeroAhlqvist kuva
Tero Ahlqvist Vastaus kommenttiin #29

Tällainen ruoasta ja vedestä kieltäytyminen on nälkälakon tyylinen symbolinen ele, että ei hyväksytä tietyn tahon apua, vaan vaaditaan jotain muuta. Ruotsissa vietiin bussilastillinen turvapaikanhakijoita Östersundiin. Nämä eivät halunneet jäädä sinne, vaan linnottautuivat bussiin kolmeksi päiväksi ja ryhtyivät nälkälakkoon. Sama kuvio: Tämä ei tyydytä meitä päästäkää meidät eteenpäin / viekää meidät minne haluamme tai emme tee yhteistyötä. Ruoasta ja vedestä kieltäytyminen ja sen pois heittäminen on tällainen signaali. Esim Unkarin asemalta olleessa videossa oli selvästi "lakkovahteja". Joidenkin pienten lasten annettiin ottaa apua vastaan, mutta jotkut sulkivat junan ikkunoita ja ottivat omienkin käsistä jo vastaanotettuja pulloja ja heittivät pois.

Nälkiintynyt ottaisi sämpylän vastaan. Janoinen ottaisi veden. Me kuvittelemme, että nämä ihmiset olisivat hädänalaisia, nälkäisiä ja janoisia. Me kuvittelemme, että ahtaassa rekan kontissa päiviä viettänyt olisi kiitollinen vesitilkasta. Me kuvittelemme, että viisi päivää kävellyt olisi kiitollinen sämpylästä. Me emme välttämättä ymmärrä, että nämä eivät voi odottaa turvallisessa maassa tilanteensa selvittämistä.

Koska ihmisjoukko on niin heterogeenistä, meidän on vaikea ymmärtää miksi hädänalaiset eivät ota apua vastaan tai jotkut eivät anna heidän ottaa apua vastaan. Media kuitenkin tarjoaa meille yksipuolisen viestin: Nämä ovat kaikki sotaa paossa. Media ei kuitenkaan pysty tarjoamaan meille viestiä, miksi apumme ei kelpaa, vaan näillä on enemmän vaatimuksia kuin kiitollisuutta. Miksi media ei voi kertoa totuutta? Näyttää meille, että vesi ei kelpaa ja kertoa meille miksi vesi ei kelpaa?

Jos näiden ihmisten liikkumisen motiivi on jokin muu kuin aito hätä, nämä Henrin mainitsemat jonon ohittajat saataisiin karsittua pois ja autettua niitä, joilla ei ole omia edellytyksiä pärjätä.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #29

Migrant Truth ja ehkä infowars, siis lataaja, hiukan ohi: "Why are mainstream media outlets like CNN and BBC only broadcasting footage which shows the migrants in a positive light?"

Odottelin jonkun minuutin iipee ajankohtaisohjemaa, huomasinkin, että CNN lähettää kokoajan tästä aiheesta, eikä suinkaan noin. Haastatteluja mm viranomaisilta, jotka kertovat, että he eivät kykene vastaamaan valtavaan ongelmaan. Olisiko ollut hiukan yli 314,000...

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen Vastaus kommenttiin #29

Niin siis mies heittäytyi kiskoille repien vaimonsa ja lapsensa siihen myös. Ihan kiva ajatusmaailma tolla yksittäistapauksella. Akka ja mukulat on olemassa vain häntä varten näköjään

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Miksiköhän tubessa oli: "Sisältövaroitus" ?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Siinä potkittiin erästä maassamakaavaa ihmistä. Porukalla.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #136

Ookoo, mutta se voi olla se, näytettiinhän paljon ilman kirjautumista leikattuja päitäkin. Täytyy olla muu syy ?

Kirsi Rosengrén

Kuinka paljon pitää tapahtua ennenkuin hyödylliset idiootit eli suvaitsevat tajuavat ettei tuosta seuraa mitään hyvää? Kyseessä ei edes ole turvapaikanhaku vaan invaasio heidän avullaan.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Invaasio on minusta hieman liian jyrkkä sana, ja se pitää ymmärtää lievemmässä muodossa. Mutta suuri vaellus on mielestäni ainakin riittävän korrekti ilmaisu.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Vois ajatella että tämä kolumni on lukemisen arvoinen. Sen on kirjoittanut Johannes Enroth kasvibiologian yliopistonlehtori Helsingin yliopistosta.

Siinä puhuu sivistyneistön edustaja:

http://www.uusisuomi.fi/terveys/112804-kolumni-eur...

Kirsi Rosengrén

Korrekti se on.. ainakin vielä. Historiahan sen sitten kertoo, kun laajuus näkyy, että mitä sanaa aletaan käyttään.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #52

Ei historia, vaan tulevaisuus. ;)

No juu, kirjoitin tämän ilmaistaakseni huolestuneisuuteni nykymenosta. Tiedän kyllä, että jotkut hurraavat tälle laumaliikkeelle.

Ongelma on siinä, että tämä ilmiö ei ole lähelläkään riskitöntä.

Kirsi Rosengrén Vastaus kommenttiin #130

Kerkisin jo kuvittelemassa itseäni tai jotain muuta 20 vuoden päässä lukemassa Wikipediasta aiheesta :)

Itse en todellakaan hurraa. Olen jo vuosia yrittänyt selittää että tälläinen on tulossa ja tässä on todella isot riskit. Ne on jo nähtävissä jos vaan haluaa tai tajuaa nähdä ne.

Toisaalta mä inhoan EU:ta ja Euroa niin paljon, että jos tämä ne kaataa, niin sitten voin kärsiäkkin hieman.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #131

Tietyiltä osin katson, että on jo liian myöhäistä, ellei EU ota todella järeitä keinoja käyttöön - kuten pikavangitsemiset tai aseiden käytön Kreikan saarilla.

Kun somen kautta viesti leviää, että jos ei Kreikan saarilla olla kiltisti heille osoitetussa paikassa niin sitten ollaan totisesti vaikeuksissa. Se hillitsee intoa lähteä hakemaan sossutukia. Hillitsi ainakin Espanjan kohdalla.

---

Hmm, nyt kun otit "vuosia yrittänyt selittää" -terminologian esille niin nimesi on kyllä tuttu täältä Puheenvuorostakin, mutta kirjoitushistoriasi on lyhyt.

Mikäli tämän dementikkofobisen muisti pelaa niin oliko sinulla joku profiili täällä sellaisella kuvalla, jossa näytit kieltä? Minä haluan aina aika ajoin tarkistaa muistini toimivuuden, koska tiedän tarvitsevani norsun muistia. :D

Euron inhoamisen suhteen meillä on yhteinen harrastus. EU:ta pidin vielä joku aika sitten korjauskelpoisena, mutta olen joutunut tarkistamaan näkemystäni.

Kirsi Rosengrén Vastaus kommenttiin #137

Muistisi toimii kuin partaveitsi! Oli kyllä ja sain bannin ja sillä tuli pidettyä "hieman" taukoa :)

Hyvää tässä on, että näyttää vähän jokaine maa heräävän ruusussen unestaan ja alkavan viilaileen käytäntöjään tiukemmiksi. Eikä hetkeäkään liian aikaisin.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #138

Tervetuloa takaisin. :) Olisihan se ollut teoreettisesti mahdollista olla kaksi täysin samanimistäkin suomalaista, mutta sukunimesi vuoksi rajautunee paljon pois.

Se, miksi muistini näytti vielä toimivan johtui ennen kaikkea siitä, että seurailin kirjoituksiasi tuolloin. Pääfokukseni oli tosin tässä eurofarssissa, enkä katsonut paljoa aiheeksi sörkkiä tätä aihetta...

Ennen kuin nyt, kun se on niin mediaseksikäs. :D

Sikäli en katso "herääväni ruususen unesta", mutten voi tätä millään muotoa todistaakaan. Uskot minua, jos niin tahdot.

Kirsi Rosengrén Vastaus kommenttiin #142

Kiitos. Juu meitä ei kauheasti ole.

Minusta tuntuu kivalta olla kerrankin muodissa mukana :)

Jos ymmärtää euro-ongelman, ymmärtää varmasti muutakin eli uskon kyllä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #143

Montaa neuvoa en voi antaa sinulle matkalle, mutta tää on tärkein: on hankalinta olla etukäteen jälkiviisas. :)

Kuten sanottua:

4.9.2015 kirjoitin:

http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201669-...

Ja muutaman päivän viiveellä WSJ kirjoittaa:

http://www.wsj.com/articles/migration-and-euro-pos...

---

Minun kannalta ratkaisivimmat erot: kirjoitin suomeksi - suomalaisille. Olisi pitänyt laittaa enkuksi niin olisi tullut mainetta, glooriaa, kv-seuraajia, työtarjouksia jne.

Mutta tein tuon ilmaiseksi suomalaisille. :)

Kirjoitin myös ENNEN kuin WSJ, joten sikäli täytän ehdottomasti jälkiviisastelijan tunnusmerkit, kun WSJ on taas puolestaan "laatujournalismia". Minä kuulemma kuppainen MV-kuolaaja. :D

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #130

Osaako kukaan arvioida onko joku teoreettinen määrä tälle vaellukselle? Nyt on vaikea nähdä valoa tunnelin päässä, mutta toki myönnän sen johtuvan tiedon puutteestani.

Uutisten perusteella arvioisin Putinin armeijan tekevän Syyriassa kaiken aikaa parhaansa saadakseen vyöryn vain kiihtymään. Jos noin on, tarkoittaa se tulijoilla olevan aito turvapaikan tarve.

EKP:n pumpatessa euroja pankkijärjestelmän pönkittämiseen, muuhunkin painokonetta soisi käytettävän. Komppaan tässä nyt Wahlroosia joka opasti ruotsalaisia, että ihmiset on tyhmää väkeä. Ymmärrys ei tosiaan näytä riittävän sen oivaltamiseen mikä olisi mahdollista, riskitöntä ja nykyoloissa ennen kaikkea hyödyllistä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ja Immosen Olli kiittää median idiotismia!

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Immosen fb-kommentti muokkasi maata siihen suuntaan, että myönteinen suhtautuminen maahanmuuttoon tulee elämään pidemmän aikaa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Mielestäni olet oikeassa. Ikävä kyllä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Olen seurannut tätä kehitystä vapaa-ajallani, enkä voi sanoa, että jaksaisin edes lukea suomalaisten lehtien juttuja, niillä kun on aika vähän informaatioarvoa. En minä ainakaan tarvitse ketään kertomaan, mitä minun pitäisi olla mieltä mistäkin. Ja siinähän se pääpaino on. Suggestio toimii vain, jos luotat suggeroijaan. Jos haluat uskoa sen, mitä he sanovat todeksi.

Luit mitä tahansa netistä tai lehdestä, sitä on syytä epäillä niin kauan kuin et voi tarkistaa mistään totuutta.

Mielenkiintoisinta on törmääminen siihen ajatukseen (haastatteluissa), että sosiaalietuudet Suomessa ovat palkka, käytetty sanaa "salary".

Se, millä mielellä tai milla asenteella tulijat tulevat on aika yhdentekevää, kun totuus siinä takana näyttäisi olevan, että heidän tulemisensa on kaikesta huolimatta kestämätöntä tällä menolla.

Pallo on hallituksella. He voivat päättää, mitä haluavat.

Jos se jossain vaiheessa ei ole heidän käsissään, se on viranomaisten ja maahanmuuttokoneiston käsissä. He voivat päättää, mitä haluavat.

Jos se jossain vaiheessa ei ole heidänkään käsissään, se on meidän käsissämme.

Missään vaiheessa se ei todella ole median käsissä. Heillä ei ole juuri mitään valtaa tässä maailmassa, jossa ihmiset voivat jakaa tietoa keskenään.

Jore Puusa

Ilmeisesti Henri Myllyniemellä ei ole aavistustakaan, miten kuvavälitys mediassa toimii.

1. Kuvan ottanut henkilö latasi kuvan asiakkaansa serverille. Kuvaaja oli ammattilainen. Kuva lähti releytymään kansainvälsiin verkkoihin.

2. Tämä kuvaaja kuvasi mitä näki. Miten hänen olisi pitänyt kuvata, että kuva olisi tyydyttänyt perussuomalaisia?

3. Kansainvälinen lehtikuvaaja ei kuvaa Suomen perussuomalaisia varten, vaan sille kuvatoimistolle, jonka stafferi tai stringeri hän on.

4. Näin syntynyt kuvamateriaali yleensä varastetaan välittömästi, näin tekivät webeissään myös MV sivusto ja monet muuta rasistiset järjestöt ym toistaen Henri Myllyniemen ajatuskuviota. Eli että media koettaa johtaa harhaan.

5. Mutta hyvät Persut ja muut median perusteita tuntemattomat. Media Suomessa ostaa kuvansa, ei varasta kuten MV.. Kuvavirtaa käsittelee kuvatoimittaja, joka erillaisin kriteerein nostaa aineistoa esiin. Tämä kuva oli ainoa median servereille tullut aiheesta. Kun useat muutkin uutistoimistot tunteja ennen suomalaisten lehtien deadlineja alkoivat välittää juttuun kuuluvaa uutista, tekivät suomalaiset näiden uutistoimistojen juttujen perusteella julkaisupäätöksen ja käännättivät jutut.

6. Joten Henri Myllyniemi. Sinun pitää ottaa seuraavaksi yhteys seuraaviin tahoihin: AP eli Associated Press tai Reuters tai AFP eli Agence France Presse, näiden uutistoimistojen jutuista ja kuvista koostuu suomalaisen median ulkomaansivut. Vain äärimmäisen harvalla lehdellä on omaa toimittajaa puhumattakaan kuvaajista ulkomailla.

7. Näistäkin ulkomaantoimittajista suurin osa saa juttunjensa pohjat esimerkiksi Associated Pressiltä

8. Juttusi lähtökohta on siis aivan muualla kuin luulet.

9. Sensijaan sinun pitäisi itkea sitä miten MV lehti asian käänsi. Ensin se keksi toisen rasistisvun uutisen mukaan, että isä oli tulossa Suomeen korjauttamaan hampaansa, tämä todettiin myöhemmin täysin keksityksi. Sitten MV keksi, että isä itse on ihmissalakuljettaja. Tämäkin on silkkaa huuhaata.

Henri sinun pitää olla huolissasi Teidän oman medianne vääristelystä. MV, Hommaforum, SuomenSisu, Perussuomalainen jne media levittää valheita tai keksittyjä tai tarkistamattomia tietoja jatkuvasti.
Teidän pilkkaamanne valtamedia kun toimii mm journalistiliiton ettiisen ohjeen mukaan. Jutut tarkistetaan kaksi tai kolme kertaa eri lähteistä. Siten ei synny tietenkään journalismia, josta sinä ja aatetoverisi pitäisitte vaan journalismia, joka on niin lähellä jonkinlaista totuutta kuin nyt on mahdollista. Jos valvottu media kirjoittaa huuhaata se vastaa julkisen sanan neuvostolle, joka on liiankin tarkka joskus. Yksikään Teidän medioistanne EI OLE minkäänlaisen eettisen tarkastuksen tai koodituksen puitteissa. Jutussasi levität harhaluuloja.
Vanha sanonta kuuluu " Tosiasiat pilasivat hyvän jutun"

Jore Puusa
Journalisti kohta 40 vuotta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Montako MV-roskan linkkiä löysit avauksestani? Tai Hommaforumin?

Palaan asiaan poistamaan suuret erheeni, jos näitä linkkejä löydät.

Jore Puusa

Mitä ihmeen linkkejä tässä tarvitaan?
Et vaan selvästikään tiedä miten kansainvälinen kuvavälitys toimii tai miten ulkomaanasioita kotimaassa toimituksissa hoidetaan ja millä resursseilla. Kun ei tiedä väittää kaikenlaista kuten sinäkin tässä jutussasi. Mutta se kuuluu puolueenne agendaan. Siis ok?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #62

En tiedä, toisaalla kerroin, että näemmä teen ihan WSJ:n tasoista sisältöä, joten kaipa ne MV-viittaukset sitten pitää näkyä minun jakamina linkkeinä?

Juu, resurssipulan uskon. Jotkut meistä tekevät keskimäärin 12 tuntia töitä vuorokaudessa. Lähinnä aikaa menee taustoitukseen ja palasten kokoamiseen.

Jos taas tehdään 8-16 arkisin niin en ihmettele.

---

Tämä on blogi, ei uutinen. Onko tällaisten kirjoitusten erottaminen nyt jumankauta noin hankalaa?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #66

Et sinä tätä kyllä voi esitellä osoituksena journalistisista taidoista jos joskus haet töitä muista medioista kuin PS. Moni muu tekstisi kyllä sopisi siihen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #70

En tätä ole työhakemuksena kirjoittanut. Meillä jollain kirjoittaminen voi olla kaiken työn ohella ihan harrastuskin.

P.S. Joudun nyt jättämään tämän harrastuksen hetkeksi. Pitää mennä ruokkimaan ystävän hevonen, oma koira ja tämän jälkeen sitten pitänee itsekin ruokailla.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Ensin se keksi toisen rasistisvun uutisen mukaan, että isä oli tulossa Suomeen korjauttamaan hampaansa, tämä todettiin myöhemmin täysin keksityksi. "

En tiennytkään että Skynews on rasistinen uutiskanava...

https://www.youtube.com/watch?v=V3e7hJRnEb8

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Pikku-Alanin täti sano uutipätkässä että isän hampaiden takia oltiin eurooppaan tulossa? Täti veti sen hatusta? Salakuljettajatouhuistakin on kyllä ihan oikeat lehdet uutisoineet.

Nyt törmäsin äsken kuvasarjaan jossa näkyy miten pikkupoika löytyy kallionkolosta, ja turkkilainen hemmo kantaa sen sinne rannalle lehtikuvaajia varten

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jokaisen keskimääräistä fiksumman toimittajan tulisi kysyä seuraava kysymys: Kuka hyötyy tästä mittavasta vaeltajien muuttovirrasta?

Toimittajien vanha ohje seurata rahaa on näköjään unohtunut, kun yritetään päästä helpolla ja kopioidaan jonkun muun tekemää uutista.

Voisiko olla peräti niin, että tutkiva journalismi on tabuja koskevien asioiden kohdalla tyystin kiellettyä?

On turhanaikuista pyrkiä selittämään, että kyseessä olisi pyyteetön humanismi.

Itse uskoisin, että tämä on lähinnä seuraava askel uuden maailmanjärjestyksen luomiseksi, koska mikään tässä maailmassa ei ole sattumaa.

NWO uskovaisia on pidetty tähän saakka hörhöinä, mutta ovatko he sitä?

Kaikki toiminta viittaa vahvoihin vallan keskittämishaluihin.

Pitäisi vain saada selville tahot, jotka tällä hetkellä vetelevät naruista.

Kuvio on vanha jo lukuisista tieteisromaaneista.

Ensin kehitetään Euroopan laajuinen katastrofi, sen jälkeen luodaan EU:n sisäiset pakkokeinolait, sen jälkeen syntyy kuin itsestään komissioksi nimetty diktatuuri, jota johtaa Euroopan keisari.

Sitähän me kaikki ilmeisesti haluamme.

Juha Hämäläinen

"Ensin kehitetään Euroopan laajuinen katastrofi, sen jälkeen luodaan EU:n sisäiset pakkokeinolait, sen jälkeen syntyy kuin itsestään komissioksi nimetty diktatuuri, jota johtaa Euroopan keisari."

Oletuksesi on vahvistanut jopa Schäuble aikoja sitten....ja vääjäämättömästi vaellamme kohti tuota....

https://www.youtube.com/watch?v=yB6eRCiN3ms

Jore Puusa

Rasistit tästä hyötyvät tietenkin. Ei olisi Persujen vaalivoittoja eikä Mitä Vittua sivuja, ellei olisi sotia ja sen seurauksena pakolaisia. Pelkoa on helppo aktvioida disinformaatiolla.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Kuten te Hra, älä viitti NIINKU valehdella kokoajan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Olisi kiintoisaa kuulla Henrin kommentteja tähän folioon, joita hänen kirjoituksensa innoittaa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Vastasin jo. Ja palaan kyllä, mikäli tätä mainostettua MV-moskaa kirjoituksessani on.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Olisiko sittenkin "keisarinna"Kaikki muuhan on jo toteutunut,eu-kolhoosin koko olemassaolon aika on ollut yhtä suurta kriisiä.Naruista vetelijät kokoontuvat aina silloin tällöin salaseuroissaan,joihin ei ulkopuolisilla ole asiaa.Asemiehet vartoivat ettei,media tahi kukaan muukaan taho pääse sisään,kun rahapiirit ja vallan kahvassa roikkuvat suunnittelevat maailmanjärjestystä uusiksi,ja kuinka se toteutetaan.
Ei tämä käsikirjoitus ole vasta laadittu.

https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&...

Juha Hämäläinen

"Nähdäkseni tässä on pian edessä kaksi vaihtoehtoa. Toinen on Unkarin tyylinen rajat kiinni, missä tunkeutujat pidätetään tai karkoitetaan. Väkivyörytaktiikka oikeuttaisi aseiden käyttöön."

EI KÄY! Sanoo EU-kapo Schulz!

http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202403...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Hämmästyttävän paljon virheitä ja huonohkoa ajattelua. En olisi uskonut.

Otetaan vaikkapa tuo pakolaisuus. Se tarkoittaa sotaa ja turvattomuutta pakenevia. Se ei itsessään tarkoita köyhyyttä. Vaikkapa nämä älypuhelimien kummastelu on mielekästä vain jos oletatte, että pakolaiset ovat pääosin taloudellisia pakolaisia. Mutta niin ei ole, useimmat hakevat nimenomaan turvallisuutta.

Mitä taas pakolaisten tunnistamiseen tulee, niin tulee kenties yllätyksenä se, että epäselvissä tapauksissa näiden lähtömaan tunnistamiseen käytetään mm. kielitieteilijöitä apuna. Näiden eri lähtömaiden kieli ei ole tarkkaan ottaen samaa, erilaisia murteellisuuksia ei painotuksia yms esiintyy aivan riittävästi että pakolaisten käyttämän kielen perusteella voidaan paikantaa mistä maasta ovat tulossa. Henri vain tuossa koittaa esittää, että viranomaiset vain uskoisivat mitä kukin tulija sanoo.

Valitettavasti asenteet ovat puolin ja toisin niin vahvoja, että moni uskoo vain sen minkä haluaa, ja siihen arvoisa blogistimmekin sortuu.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Suomalaiseen kulttuuriin tuleville voisi olla erikoisvaatimukset: yksikin valhe (vaikka lähtömaa), niin heti ulos.

- Joojoo, kiitos, tiedän olevani ääliö.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Aika loogista.

Jos kerrot väärän lähtömaan (tai väärän iän), tunnustat implisiittisesti, että ole itsekin sitä mieltä, että et ole oikeutettu maahantuloon.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Marko nyt oikeesti. Mainitsin, että meidän tulee varmistua siitä, että henkilöt todella ovat Syyriasta. Täytämme kiintiöpakolaisten määrän aidoilla Syyrian passeilla liikkuvilla.

Nyt meillä on paperittomia kaikenmaailman kolkista olevia "syyrialaisia", jotka - yllätys, yllätys - vievät todellisten vainottujen paikat.

Ja eikö meillä ole oikeutta hakea turvallisuutta, eikä vandalismia?

Kielitieteilijät ovat hyvä apu tunnistamisen varmentamisessa. Ensisijaisesti paikat näille todella varmennetuille syyrialaisille.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kielitestithän ovat jo käytössä, samoin muut selvittelyt, joten tämä on sellainen "meidän pitäisi", kun sitä jo tehdään. Ammattimaisesti. Juttuvinkki seuraavalle kerralle kun käyt Suomessa: käy tutustumassa testaukseen, ettei tarvitse siitä mutuilla.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #48

Ymmärtääkseni tätä ei tehdä riittävän nopeasti tai sitten ruuhka muodostuu ns. houkitinvaikutteiden vuoksi.

Miksevät nämä halua jäädä Kreikkaan?

Siksikö, ettei heille makseta olemisesta täällä mitään? Sama käytäntö Suomeen: ruuan, juoman, perusterveydenhuollon ja muut vastaavat (hygienia, pyykkäys yms.) pyritään järjestämään varattomille. Tämä voidaan todeta esim. pankkikorttikäyttötiedoista.

Olen sitä joskus miettinyt, että mitenköhän Suomi kestäisi, jos nämä miljoonat eteläeurooppalaiset työttömät tulisi Suomeen töitä hakemaan?

Järjestelmämme hajoaisi hetkessä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #50

Nytkö siis olet sitä mieltä, että testausta tehdäänkin? Koita nyt päättää, hyvä mies.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #53

Kuule Petra, jos nämä tuhannet viime aikoina Suomeen tulijat ovat kaikki takuuvarmasti syyrialaisia niin poistan tämän kirjoituksen syvästi häpeillen.

Jos osoittautuu, että heitä onkin alle puolet niin lupaisitko olla vänkäämättä näin paljon vastaan?

Minä totesin jo avauksessa, että nopein keino on tarkistaa ne passit. Siten saadaan nopeasti varmuus siitä, että henkilö on syyrialainen ja mahdollisesti silloin sodan jaloista paennut.

Kai sinäkin haluat täyttää kiintiöt mielummin näillä?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #50

Vaadit siis, että pakolaisten pitäisi olla aloitekyvyttömiä idiootteja? Jos sinä joutuisit lähtemään pakolaiseksi, niin ihanko todella menisit sokeasti ensimmäiseen vastaan tulevaan maahan. Ainakin minä koittaisin parantaa omia mahdollisuuksiani mm valikoimalla vastaanottomaaksi maan joka on joka on hyvässä maineessa ja joka ei ole oman katastrofinsa takia kyvytön vastaanottamaan minua.

Eli miksi eivät jää Kreikkaan - vastaus, eivät usko, että voivat jäädä sinne, eivätkä usko, että kreikka pystyy huolehtimaan heistä. Pahimmassa tapauksessa kreikkaan jääminen merkitsee palautusta ja sitä kautta kuolemantuomiota. Muita kysymyksiä?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #57

Jos joutuisin lähtemään niin tietysti katsoisin sen, mihin nyt voi mennä. Mutta kyllä, jos henkikulta on vaarassa niin silloin ei kannata hirveästi valikoida.

Mitä tänne jäämiseen tulee niin hyvin se hoitui aikanaan. Mutta nyt kun somessa jaetaan mielikuvia, että täällä voi reissata ja "valikoida" ne parhaimmat sosiaalietuudet niin totta kai lähtijöitäkin on.

Eikä määrä käy suinkaan tyrehtymään päin tällä politiikalla.

Heitätkö vielä arvauksen: mihin suuntaan ranskalaisen Kansallisen rintaman palkit mielestäsi liikkuvat tämän vaelluksen jatkuessa?

http://api.fidji.lefigaro.fr/media/figaro/orig/201...

Je suis Unkari?

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi Vastaus kommenttiin #57

Saksan sisäministeri de Maiziére ilmoitti puolisen tuntia sitten Saksan ottavan rajatarkastukset käyttöön erityisesti Itävällan rajalla.

HeSan kertoman mukaan hän peräsi muilta Euroopan unionilta solidaarisuutta pakolaisten vastaanottamisessa. "Myöskään turvapaikanhakijoiden täytyy ymmärtää, että he eivät voi vapaasti valita maata turvapaikkahakemuksensa käsittelyyn", de Maiziére sanoi.

Hän ei siis aivan kokonaan katso olevan pakolaisen omassa harkinnassa mihin maahan tämä haluaa!

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #48

En ole koskaan nähnyt näin paljon vihaa.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Muncheniin tuli yhdessä päivässä yli 12 000 turvapaikanhakijaa ja ICE- juna tyhjennettiin lipullisista matkustajista turvapaikanhakijoiden kuljetusta varten. Tämä ei ole selvästikään kestävää.

Toisaalta kyseessä on tilapäinen olosuhde, joka kyllä saadaan (Saksassa) hallintaan. Valesyyrialaiset eivät ainakaan pitkälle pötki, siis systeemissä.

Suomessa saattaa maahanmuuttoalalla ja mediassa olla vielä paljonkin niitä, jotka uskovat että ihminen on automaattisesti uhri ja turvapaikan tarpeessa pelkän puheaktin, Asylum Speech Act, perusteella ja että varsinkaan islamilaisten hakijoiden kanssa voi esiintyä mitään asianomaisten omasta käytöksestä aiheutuvia ongelmia - kaikkia muita ryhmiä toki sopii leimata. Eiköhän tuokin tasoittune.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Ajatuksia herättävä kirjoitus. Suosittelen muuten ihmisiä seuraamaan muitakin kuin kotimaisia medioita. Ihmeen yksipuolisesti eräät mediat (etenkin mtv ja HS) tätä kriisiä käsittelevät.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Bonnier omistaa Suomessa MTV:n, Tammen ja WSOY:n. Sanoma Oyj omistaa HS ja Moscow Times'n,2014 ainakin vielä.Aatos erkon jälkeläiset?Ylen omistuksista ja noiden kaikkien muidenkaan ,kun siellä on norjalaista ,ruotsalaista jne.omistajaa.Kun taas noiden omistajien taustat ja tarkoitusperät,kytkökset jne.Selvittäkää tarkemmin.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minulla näkyy pelkkä https:// eikä mitään muuta. Ilmeisesti on upotettu video. Harmi vaan, että juuri torstaina tehokkaalta tietokoneelta hajosi virtalähde ja jouduin ottamaan vanhan koneen, jossa on nuhainen näytönohjain ja tuuletin rikki. Korvikkeena laitoin siihen toisen tuulettimen mutta silti pelkästään upotettuina flasheina kuumentaa näytönohjaimen yli 101 astetta vartin päästä kun kaikki flashit pyörivät mainoksina tai videoklippeinä.

Repimällä adblockeilla ja flashin tappajilla saa sen kuriin 65 asteessa, joten en näe upotettua videota.

Ensi viikolla toivottavasti tulee virtalähteen korvike tehokkaalle tietokoneelleni.

Mutta joo, olen huomannut useista nettilehdeistä, että kun käsitellään jotain pakolaisista tai turvapaikanhakijoista, niissä on tarkoituksellisesti suljettu kokonaan kommentoinnit ja kaikki muut eri aiheet ovat kommentoinnit avoinna.

Tässä näen valtamedian tekevän vakavan virheen, että joukkopsykologiassa ihmiset hermostuvat kommentoinnin rajoittamisista ja se lietsoo entistä enemmän raivoon.

Jore Puusa

Olet siisi sitä mieltä, että median pitäisi sallia kommenttipalstoillaan esimerkiksi sellainen, mitä sain lukea itsestäni MV lehdessä.
"Puusa, likainen pieni mies. Kohdattaessa hoidellaan. Kivesten ja nenän irtileikkaus."
Tätäkö sinä haluat julki. Tällaisen teikäläisten kirjoittaman takia ne kommenttipalstat suljetaan, ei minkään asiallisen takia.
PS: mitä se sinun "joukkopsykologiassa ihmiset hermostuvat". Missä sellainen joukkopsykologia on, jossa ihmiset hermostuvat? Kerro...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Jos minun seinälläni näkyy vastaavia kommentteja kuin mitä kuvailit, niin poistan ne oitis. En vain ole 24/7 päivystämässä, joten turvautukaa hyvänen aika asiattoman kommentin ilmiantoon varmuuden vuoksi.

Tuossa tapauksessa kehottaisin myös kääntymään rikospoliisin puoleen.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #46

Vastasin Topi Rantakivelle, en sinulle.
En väitä, että sinun seinälläsi sellaista uhkailua on, toisaalta en voi tietää millä pseudonyymillä kirjoitat MV lehteen...poliisi on tukehtumassa rasistien pseudonyymeillä kirjoittamien häväistyksien tutkintaan. Olen niin tottunut saamaan alatyylin uhkailuja - että säästän poliisin tältä. Mutta heti kun ensimmäinen sadoista solvaajista tulee omalla nimellään esiin saatankin ottaa yhteyttä poliisiin.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #63

En kirjoita siihen roskajulkaisuun yhtään mitään - ainoastaan tänne kirjoitan aivan ilmaiseksi, sen pitäisi riittää.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #63

Somessa näkyy paljonkin sellaisia kirjoituksia mikä on kirvoittanut juuri median sulkemat kommentoinnit ja en ole vaivautunut tutkimaan niitä kuin pinnallisesti. Ne otsakkeet vain osoittavat sen, että niitä paisuu kun ollaan edelleen hipihiljaa herkistä aiheista vaikka ne olisi ajankohtaisiakin.

Tarkistin erään väitteen, että ettei voi kommentoida ja kävinkin vilkaisemassa. Sinne ei todellakaan voi kommentoida vaikka olisi ollut kommentointeja kertynyt 200 kpl mutta mitään ei voi lukea.

Tässä eilisen kommentti Taloussanomilta:

http://www.taloussanomat.fi/kolumnit/2015/09/12/mi...

Hagelin Heidi:

"Myös toimitukseen tulvii raivokasta palautetta, koska olemme sulkeneet kommentoinnin osasta pakolaiskriisiin liittyvistä jutuista. Ei ollut vaihtoehtoa. Keskustelu ajautuu sellaisiin sävyihin, ettei kommentointia voi pitää auki: huutoa, alatyyliä, uhkauksia. Toisaalta tulee myös palautetta, että kaikkien juttujen kommentointi tulisi sulkea, koska "sisältö on täysin oksettavaa luettavaa". Tähän en halua lähteä.

Näillä näkymin syksystä tulee raju. Jospa kaikki nyt vetäisivät vähän henkeä ja miettisivät, miten tilanteessa kannattaa toimia. Nykytyylillä tästä ei hyvää seuraa.

Sitä odotellessa, suljen tämän kolumnin kommentoinnin. Mutta sähköpostilla tai Twitterissä saa yhteyttä.

Kirjoittaja on Taloussanomien ja uutistoimisto Startelin esimies."

Olettamukseni ei ole ihan puissa vaan osoittautumassa oikeanlaiseksi oireeksi. Tästä ei vain hyvä seuraa jatkossa.

Jore Puusa

Ao video on koottu ja leikattu juuri siten kuin disinformaation suhteen toimitaan.
Yhdistellään pätkiä täysin toisiinsa kuulumattomista lähteistä. Näin toimien saadaan mikä tahansa näyttämään miltä tahansa.
Timo Soini voitaisiin yhdistää puhumassa aborttia vastaan ja leikata sekaan näyttää setänsä raiskaama 14 vuotias lestadiolaistyttö synnytystuskissaan ja lopulta kuolemassa.
Halla-Ahon rasistisia puheita voitaisiin leikata Belgian kuningas Leopold dokumenttiin, jossa hänelle tuodaan kumiplantaasien orjien katkottuja käsiä säkkikaupalla.
-
Göbbels osasi tämän. Kannattaa katsoa Riefenstahlin "Tahdon riemuvoitto" ja verrata sitä itse toistuvasti keskitysleiridokumentteihin. No ettehän te perussuomalaiset keskitysleireihin usko mutta kuitenkin....
Kun ei osaa lukea median keinomaailmaa, menee kirjoittajan tavalla retkuun.
-
Kysymys Henri Myllyniemelle. MISSÄ sinä toimit toimittajana? Lukiessani tekstiäsi tuota ammattinimikettä on vaikea uskoa+ kerro ihmeessä.
Ah...vastaan itselleni, olet ilmeisesti free Suomen Uutisissa. Toimittaja krhm..... :-)
Eipä sitten muuta. Luulin kirjoittavani kollegan blogiin.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Hei Jore Puusa, serkut on jo maasa!

Jore Puusa

Ja tämä oli sinusta hauska kommentti ja vie keskustelua eteenpäin???
Teidän persujen huumorintaju tuntuu jääneen alakouluun. jos sinnekään.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Vastaus: Kreikassa.

Kyllä, kirjotitit blogiin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kuvaaja kuvasi, kaksi poseerasi ja "enter": kuva lähti US-puheenvuoroon.
http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/file...
Puusilmäkin näkee, mistä on kyse. Mutta silti: konteksti pitäisi tietää ja se kuuluu juuri media-ammattilaisille, ennen kuin innostuvat liikaa... :-)

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Juuh, tota, ei ny millään pahalla, mutta jos kirjoittaisit vain niistä yhteisvaluutta-asioista. Olisi asiapitoisempaa eikä tarvitsisi pudistella päätään vaivautuneena ja ihmetellen.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Juuh, tota, ei ny millään pahalla,.. ..eikä tarvitsisi pudistella päätään vaivautuneena ja ihmetellen."

Retorisia keinoja railakkaasti niin että paukkuu. Välttyypä näin itse asian kommentoimiselta.

Juha Kuittinen

Eihän se ole pakko vaivautuneena lukea- Jätä lukematta niin säästyt siltäkin "vaivalta".

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Hei Jussi!

Niin, olen käsitellyt tätä aihetta mm. kirjoituksessani "Euroopan kaksi kolossaalista virhettä", joista aiempi tuli esitettyä juuri yhteisvaluutan osalta.

Se oli kolossaalinen virhe.

Toinen on nyt tämä Schengen. Kirjoitin em. tekstissäni, että nämä kaksi "peruspilaria" ovat puhtaan ideologisen hötön varassa, eivätkä tule kestämään.

Todistamme par'aikaa seurauksia. Enkä valitettavasti usko, että ne jäisivät tähän.

Sitten, miten aiheesta on muualla kirjoitettu taas? Kuten muutama kerta aiemmin, The Wall Street Journal kirjoittaa osapuilleen samoin tavoin kuin tuossa mainitsemassani kirjoituksessani:

http://www.wsj.com/articles/migration-and-euro-pos...

Terveiset myös Jorelle. Että WSJ-tasoa tässä nyt vain ollaan.

Jore Puusa

Perussuomalaiseen mediaan kirjoittava henkilö ei voi olla ammattitoimittaja, perustelen tätä sillä - että Perussuomalaisten tosiasiallinen johtaja ja Soinin puheiden kirjoittaja Putkonen huutaa mamujen raiskauksista samaanaikaan kun on itse saanut 10 kk tuomion raiskauksesta. Ette ole uskottavia. Toivottavasti olisitte.
Siksi Wall Street tasoinen Myllyniemi, vielä kysymys. Oletko Suomen journalistiliiton jäsen? Minä kun olen.
Mittaan sillä aikatavalla.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #64

Toimin freelancerina, enkä kuulu enää mihinkään ammattiliittoon. Enkä tule kuulumaankaan.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #73

Freelance voi kuulua SJL:n, minäkin. Mutta kuuluminen SJL on myös yksi tae siitä että on selvillä esim journalistin ohjeista ja eettisistä määritteistä. Minulle SJL kuuluminen merkitsee että journalisti on vakavasti otettava.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #105

Kyllä niitä ohjeita voi noudattaa muutkin. Se on ihan julkista tietoa, kyseessä ei kuitenkaan ole mikään salaseura.

Se on tääs käsittämätöntä, että tulet tällaisilla asioilla paukuttamaan henkseleitä toisen blogikirjoitukseen. Lähin vastine tällaisella lienee kolumni.

Toisin sanoen: tämä on luonnollisen henkilön näkökulma-sivusto. Näen asiat omalla tavallani, ja olen katsonut mitä harrastettu passiton politiikka on saanut Euroopassa aikaan.

Jos arvelet, että äärioikeistolaiset voimat saavat tästä tuulta vaalipurjeisiinsa - ja mikäli pidät asiaa epätoivottavana - voisi olettaa sinun käyttäytyvän toisin.

Ja mitä sinä siitä toimittamisesta jaksat punnertaa, kun aiheena on hyödylliset idiootit: eräänlaiset ihmiset.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #64

Jussi Jusulahan ne puheet ymmärtääkseni kirjoittaa, ei Putkonen.

Keijo Räävi

Lammille saapuneet pakolaiset eivät halua Suomesta koskaan pois. Somalit haluavat automaalareiksi ja siivoojiksi.

Ehkä meillä on sittenkin vielä toivoa jos pakolaisilla on näin positiivinen kotoutumisasenne.

Petteri Hiienkoski

Eläköön salaliittoteoriat! Tämäkään todellisuus ei ehkä ole ihan niin mustavalkoinen kuin millaiseksi blogisti haluaisi sen esittää.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ei välttämättä olekaan. Sen tiedän, ettei se ainakaan ole se yksivärinen kuva kuin mitä mediassa meille kerrotaan.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Miksiköhän youtubessa oli: "Sisältövaroitus", mikä vaatii siis kirjautumista ? Käsittääkseni ei ollut gorea.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kohta taitaa tuo Schengen-alue olla menneisyyttä, Saksakin taitaa sulkea kohta rajansa, ei kestä mikään Euroopan valtio tätä pakolaisaaltoa.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1442111323694?ref=hs-np...

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Yli 12 000 turvapaikanhakijaa päivän aikana Muncheniin! O-hoh.

Aivan kestämätön tilanne.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Lukee myös yllä kommentissa #15, kello 14:20. Kuten kommentissa todetaan, Saksa ryhtyi tarpeellisin tilapäistoimiin.

Käyttäjän AnttiKarvola kuva
Antti Karvola

Isot mediat lähinnä ampuvat itseään jalkaan yksipuolisella näkökulmallaan. Kun jatkuvasti vain kehutaan maahanmuutoa "uutena Nokiana" ja vaietaan epäkohdista, alkaa ihmisillä hälytyskellot soida.

Asia on liian hyvää ollakseen totta.

Sitten lähdetään etsimään erilaista näkökulmaa muualta, ja se löytyy valitettavan usein MV-lehden tasoisesta roskamediasta, joka taas raportoi vain epäkohdista ja usein vahvasti liioitellen, jopa valehdellen.

Ulkomaiden medioita ahkerasti seuraavana ei voi kuin ihmetellä Suomessa vallitsevaa hyssyttelyn ja kaunistelun ilmapiiriä. Esimerkiksi Belgiassa maahanmuuttoviranomaisetkin ovat todenneet, että maahan tulevista irakilaisista suuri osa hyvin todennäköisesti on vain elintasipakolaisia.

Mitä pahaa tuon kertomisessa on? Samanlaisia ihmisiä ne irakilaisetkin ovat kuin me, niin hyvässä kuin pahassa. On naiivia, ehkä jopa vähän rasististakin olettaa kaikkien Suomeen tulevien ihmisten automaattisesti olevan jotain täyttä huolenpitoa ja hyysäystä tarvitsevia heikkoja raukkoja.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Niinkuin erään viranomaisen lausahdus talousrikosta tutkiessaan:

"Jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei voi olla totuus." Tämä lausahdus pätee tuulivoiman tukijuttuihin ja moniin asioihin kuten Jutan vakuus/takuus-juttuihin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Isot mediat lähinnä ampuvat itseään jalkaan yksipuolisella näkökulmallaan. Kun jatkuvasti vain kehutaan maahanmuutoa "uutena Nokiana"

Joopa joo. Kerro yksikin iso media, joka on kehunut maahanmuuttoa "uutena Nokiana". Kolumneja, debatteja ei lasketa.

Niko Sillanpää

Tämä bloggaus on pitkään aikaan ensimmäinen järjellinen kommentti tästä kansainvaellusilveilystä.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Niin on ja kiitos kansalaisrohkeudesta aloittajalle. Autamme tietenkin hätää kärsiviä resurssien mukaan, mutta nyt on käynnissä elintason toivossa kulkeva virta. Kärkenä tulevat nuoret ja hyväkuntoiset miehet ovat äärimmäisen irstas näky. Kuvat vastaanottokeskuksissa saavat raivon pintaan - missä ovat ne hädänalaisessa tilanteessa olevat?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Lähetetään yksi, joka matkan parhaiten kestää. Loppu katraasta tulee sitten perheenyhdistämisen kautta. Vaikea arvioida ihmismäärällisesti, mutta ainakin kaksinkertainen. Voi olla jopa yli kolminkertainen.

Ja nyt safkalle.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #87

Eivätkö nämä opetuslapsesi osaa itse vastata, kun olet nyt vastannut minulle kolmen puolesta? Jopa on hassua. Oletko varma, ettet itse kirjoita näitä muita kommentteja kun niihin ei tule ao. henkilön vastausta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #159

Ei täällä ole kukaan opetuslapsi. Älä solvaa kanssakeskustelijoita vähättelemällä heitä.

Tehdään nyt yksi asia selväksi: tämä on minun seinä, ja minun seinälläni osallistun keskusteluun tasan silloin, kun katson voivani sanoa kyseiseen keskusteluun jotain.

Jos se noin kovasti häiritsee niin ole hyvä ja älä osallistu. Olet jo aika lähellä sitä hetkeä, ettei valinta jää enää sinun itsesi kontrolliin.

Henkilötiedoista puhumisesta voin vain ohjata sinut Uuden Suomen pakeille. He tietävät, keitä nämä henkilöt ovat. Minulla ei ole tietoa. Olen muutaman kanssakeskustelijan tavannut, jos käsite lasketaan koskemaan kaikkia Puheenvuoron blogejani.

Jore Puusa

Monessako pakolaisvirrassa sinä olet Ville Heiskanen ollut mukana alusta alkaen. Minä olen sotakuvaajana ollut useissa. Khmer Rouget ja Pol Pot saivat aikaan miljoonien kuoleman ja valtavan pakolaisvirran. Sen pakolaisvirran ensimmäisiä olivat ne, jotka kykenivät liikkumaan. Naiset ja lapset eivät kyenneet. He jäivät kriisialueelle KOSKA HEITÄ EI TAPETTU..raavaat nuoret miehet tapettiin ja siksi he lähtivät. Tähän liittyy useita muitakin syitä mutta sinulle on turha niistä yrittää avautua. Olen ollut sotakuvaaja 15 vuotta ja nähnyt miten inhimillinen katastfrofi toimii ja voin sanoa, että kaikki - mitä kirjoitat on harhaluuloa. Irstaudesta saat parhaan käsityksen lukemalla mitä vittua sivuston raiskausfantasioita.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #110

Tämän vuoksi katson, että esimerkiksi Ranskan innostuminen Libyan hallinnon kukistamiseen tulisi tuomita ankarasti.

Kyllä: Gaddafin ote maasta oli varmastikin autoritaarinen ja ankara. Ilman tällaista johtoa tilanne on nyt siellä mikä on.

Samoin kävi Irakissa ja muutamassa muussa maassa.

En minä usko, että sieltä ei lähdettäisi pakosalle, jos EU-jäsenmaidenkin suosiollisella avustuksella ei oltaisi päästetty ISIS:iä valloilleen.

Tehtävänä olisi siis vakauttaa olot, käydä käsiksi vaelluskriisin syyhyn. Oireita saamme hoitaa hamaan tappiin asti.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #110

Valtaosa Suomeen tulevista tulee muualta kuin Sota-alueilta. Niistäkin Syyrialaisista monet ovat asuneet jo vuosia ulkomailla, mutta kriisin pitkittyminen ja olot, ovat saaneet lähteämään eurooppaan. Suurin syy tälle tulvalle on kuitenkin ihmissalkuljettajien verkostot, jotka on nyt saatu tehokkaasti toimimaan. Nuo sinun sanomat esimerkit ei liity tähän mitenkään.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #126

Nämä ovat ällistyttäviä vaitteitä. Mistä sinä tiedät mikä on sota-alue.
Oletko käynyt itse paikanpäällä?
Ensimmäisessä maailmansodassa oli selkeä rintama, sen jälkeen sitä ei oikein ole ollut. Kuten kirjoitin olen kuvannut monessa sodassa sisässä. Sinä et yhdessäkään. Tappaminen on sattumanvaraista ja tapahtuu odottamattomissa paikoissa.
Kun partisaanit tappoivat random kylissä Suomen rajojen sisällä suomalaisia siviilejä, olisko muiden rajakylien väestön pitänyt jäädä rohkeina paikoilleen odottelemaan seuraavaa iskua? Sinun mukaasi olisi.
-
Nämä väitteet ovat niin onnettomia - ettei niihin edes pitäisi reagoida. No Henri, miten vastaat Villen puolesta?

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Runoileva bloggari Ville Paavolainen kirjoitti perjantaina asiasta mielestäni oikein oivan kirjoituksen, joka kannattaa lukea:

"Vastuutonta vastuunkantoa - Pakolaiset hädässä"

Antti Jokela

"Ymmärtääkseni olisi parasta, että otamme vastaan vain ne, jotka pystyvät todistamaan olevansa Syyriasta. "

Syyrialaiset eivät ainakaan toistaiseksi hakeudu Suomeen. Elokuussa eniten turvapaikanhakijoita tuli Irakista (1891). Ylen mukaan "Irakilaisten jälkeen seuraavaksi suurimpia turvapaikanhakijoiden ryhmiä ovat Somaliasta (337), Afganistanista (204) ja Albaniasta kotoisin olevat (161). Näistä albanialaisten määrä on laskenut (281:stä), muiden on noussut. Syyrialaiset ovat viidenneksi suurin turvapaikanhakijaryhmä, heitä on kokonaismäärästä 2,5 prosenttia."

http://yle.fi/uutiset/katso_mista_suomeen_tullaan_...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Oikaisuna blogistille Jörn Donnerista ja perussuomalaisista :

Donner vertasi perussuomalaisia kansanedustajia apinoihin, joiden tulisi laskeutua alas puusta ja opetella käyttämään haarukkaa ja lusikkaa.

P.S. Ilmeisesti veitsen käytön Donner jätti pois liian vaikeana tai vaarallisena.

P.P.S. Tuohon opetusvideoon olisi todellakin mielenkiintoista saada Donner selostajaksi ja kommentoijaksi.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Heheh. Oliko noin sanonutkin? Ilmeisesti ei uskaltanut sanoa veitseä, koska tapana on vaikeissa asioissa vetää ranteet auki.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Okei, vedin ulkomuistista - myönnetään. Korjaan sitten yösydännä, kun oikaisun aikana kommentointi sulkeutuu. Käsittääkseni tuo ei ole niin paha asia, mikä vaatisi välitöntä oikaisua.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kaikki on suhteellista.

Silloinen kansanedustaja Reijo Tossavainen ( ps. ) antoi täällä US:n Puheenvuorossa vajaan vuoden kestäneen bannin blogiinsa samasta oikaisustani.

Se tuntui hetken ajan käsittämättömältä, kunnes tajusin, että se koira älähti johon kalikka kolahti.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #119

Nyt on korjattu, kun satunnaistarkastuksen jälkeen ei ollut enää yli puolta tusinaa uusia kommentteja.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Poistin yhden kommentin, jossa oli linkki MV-sivustolle.

Korostan, etten kaipaa ainoatakaan linkkiä kyseiselle portaalille. En edes silloin, kun sitä käytetään "varoittavana esimerkkinä sontalaarista".

Niko Sillanpää

Ylipäätään voisit poistaa tästä kommenttiketjussa kokonaan tai ainakin seuraavan MV-sitä, MV-tätä -sössöttäjän. Pelkkää keskustelun derailaamista ja trollaamista.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Yleisellä tasolla siitäkin voi keskustella, mutta en halua "susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi":stä nousevan linkkejä heidän portaalilleen.

Minusta ko. saitti on täynnä niin arveluttavaa materiaalia, ettei se toimi luotettavana lähteenä minun työssäni. Paljon paremmin aiheeseen voi tutustua muistakin lähteistä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #133

Janitskinin häpeällinen projekti on mitä on, mutta se ei nähdäkseni liity nyt tähän ylipäätään.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #135

Ei liitykään. Yritän kuitenkin antaa keskustelijoiden keskustella miten parhaaksi näkevät. On minulla eurokriisiblogejakin, missä pari kaveria on äitynyt keskustelemaan toistensa kanssa ilman, että minun on tullut tarve "puuttua keskusteluun" osallistumalla tai moderoimalla.

Moderointilinjassa on ollut jo tätä blogia ennen ohje, että jos ei pysytä aiheessa - niin kirjoitetaan sitten napakasti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #139

Tavallaan se kyllä liittyy, sillä käytät aivan samanlaista metodia. Puoluetoverisi Arto Luukkanen täällä käytti kyseistä lehteä lähteenään blogissaan, ja väitti että Maikkari yrittää salailla sensuroimalla uutisklipin jossa näkyy se surullisenkuuluisa hmm... 17-vuotias irakilaismies. No, jos Arto olisi viitsinyt tarkistaa, klippiä ei oltu poistettu mihinkään. Mutta tarina poistetusta klipistä jäi elämään ja ihmiset olivat hyvin innoissaan.

Nyt sinä esittelit meille videon, jonka mukaan media olisi sensuroinut tiettyjä juttuja ja salaillut. Lähde on joku foliohattuilulta kuulostava "MIgrant Truth". Höpön löpön, olisi vaatinut vain sinulta vähän aikaa ja vaivaa etsiä materiaalit ja tutustua niiden taustoihin. Mutta kritiikitön väki on innoissaan koska juttusi tukee sitä, että pakolaiset ovat itse asiassa paskiaisia, mutta media ei uskalla näyttää js media vain muovaa yksipuolisesti käsityksiämme.

Ei toi video menisi läpi muuten Turkkilallekaan lähteenä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #151

MV:stä saa varauksellisesti keskustella seinälläni, mutta linkit siihen roskasivustoon on ehdoton ei. Toivottavasti linja on sinulle mieleinen.

Minä en ole vastuussa Luukkasen toimista, mutta myönnän toki, ettei MV:n käyttäminen lähdeaineistona ole kovin viisasta. Jos asian voi tarkistaa edes parista muusta lähteestä niin silloin käyttää mielummin jotain muuta lähdettä. Jos ei voi viitata, se kertoo jo jotain...

Tuo mitä kerroit tästä videoklipistä - on ihan samanlaista touhua - kuin tämä tarina hukkuneesta pojasta. Olen pahoillani, että näin on käynyt. Ymmärsin, että tämä mielikuva tehtiin MV:n kautta? Lisättäköön se ko. portaalin syntilistaan.

Minä en ole väittänyt sensuurista mitään. En yhtään mitään. Salailu on siinä ja siinä.

Petra hyvä, olen tutustunut taustoihin - ainakin jonkin verran, aina voisi toki enemmän. Taustoitukseni sanoo, ettei Unkari ole pystyttämässä aitaa, jos maahan tulisi yli 150 000 turistia (kuluneena vuonna) täyttämään Budapestin hotellit, kaupat ja kahvilat.

Heille levitettäisiin punaista mattoa.

---

Et selvästikään ymmärrä, mitä tässä kritisoin. Oletat, että näitä vaeltajia.

Ei se niin ole. Nämä vaeltajat ovat vain toimimattoman EU-järjestelmien hyväksikäyttäjiä. He ovat opportunisteja. Se on tietysti väärin rikkoa paikkoja, mutta suurempi syy on järjestelmässä.

Järjestelmäämme tässä kritisoin. Järjestelmämme tuottaa medialle hyödyllisiä idiootteja.

Heistä on tässä kirjoituksessa kyse. Potentiaalisille hyödyllisille idiooteille tämä on kirjoitettu. Sillä ajatuksella, että miettikää kahdesti.

Ne, jotka ovat jo poteronsa valinneet eivät varmaankaan muuta käsitystään avaukseni johdosta. Ja vaikuttaisi siltä, että ainakin sinä olet poterosi jo valinnut. Tämän avauksen ei siis pitäisi puhututtaa sinua millään lailla?

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #153

Persut eivät edes ole valinneet poteroaan, he ovat hypänneet ensimmäiseen kohdalle tulleeseen.
Poteron valintaprosessi nimittäin jalostaa mieltä ja kielenkäyttöä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #157

Jostain poterosta kuului taas jotain muminaa.

Kohautan olkapäitäni. Ei se kaiketi ollut mitään tärkeää. Jatkan eteenpäin.

Markku Ahtiainen

Kieli oppi nyt ei vaikuta sanomaan? Mutta jotain on menossa, jälki viisaat kuten aina sen selittää. Valta eliitti vie tyhmiä peli nappuloita, aina se niin on ollut ikävä kyllä taitaa aina ollakin. Turha kehua ihmisen viisautta, kun sitä ei pystytä käyttämään hyvään. Ihminen on ja tulee olemaan ahne paska,iso osa kuitenkin edes yrittää muka olla hyviä. Toiselle riittää toimeen tulo, toiselle ei rajaa. luonto tulee nyt jo uhri alttarille, kun se on tuhottu syöpä eli ihminen kantaa syyllisyyden. Suur valta politiikka tässäkin on takana, eli ihmiset ovat karjaa eliitin mielestä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ei ehkä sanomaan vaikuta, mutta sen läpimenevyyteen ja tulkintaan kylläkin. Ainakin minun tekee mieli repiä hiuksiani päästäni - keskittymiskyvyn kadotessa itse tekstistä pois - jos eteen tulee jatkuvasti yhdys sana virheitä, tai, väärin, pilkutettua, tekstiä,

En jaksa lukea sellaista. Kuten en sinunkaan kommenttiasi kahden virkkeen jälkeen.

Markku Ahtiainen

Etkö osaa lukea? Vai oletko muuten vaan pilkun viilaaja?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #170

Sanotaan sitten vaikka, että en jaksa lukea sellaista tekstiä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ihminen on ollut karjaa jo Rooman aikoihin, kun raamattuun lisättiin helvetin pelot ja kiirastulet, paholaisen naamat (lohikäärme -> Kiinan muinainen fossiililisko), yms.

Hallitsijat huomasivat, että ihmisiä voidaan ohjata uskon kautta ja hyväksikäyttivät sitä heikkoutta.

Yhdys sanoissa olisi opittavaa. Linja-autossa on aina viiva kun ei voi sanoa linjaauto ja yhdyssanoissa pitää yhdistää.

Tuossa Fingerporin esimerkki:

http://www.hs.fi/fingerpori/s1305973958756

Markku Ahtiainen

Miettikää mistä tilanne on lähtenyt, ja miten on tullut tähän. On luotu olosuhteet tähän tilanteeseen, journalisti tarttuu lillukan varsiin kun ei pysty parempaan.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Jorelle journalistisen jännittävä juttu: moni muu kommentoija osaa suhtautua minuun kuin bloggaajaan (käytä hakusanaa "blogisti") - eli täysin oikein.

Sitten on joku, jolle tuli toimittaja-fiksaatio. Hae hakusanalla "toimittaja" ja vertaile osumia ja niiden funktioita.

Onko se väärin, jos minä ilmoitan, mistä toiminnasta tienaan elantoni?

Jore Puusa

Kun olen uusi tulokas Uuden Suomen blogistanissa, en tiedä miten saa suhtautua. Olen siis suhtautunut väärin, Putkonenhan laittoin mustalle listalle ne jotka myös suhtautuivat väärin.
Onko tämä yleistä Persuilla..siis "väärin suhtautuvien" esiintuonti ja listaaminen?
Ilmoitat työksesi toimittaja ja kun minua kiinnostaa persujen kielen semiotiikka ( alkaen Tony Halmeesta jota kutsuttiin kirjailijaksi) niin tarkistin. Nyt tiedän, että sekin oli väärin suhtauduttu.
Olisi hyvä, että koska haluat vain samanmielisiä kommenttejä, teet bloggauksen loppuun listan niistä aiheista, joita kommentointi ei saa koskea. Kun blogin otsikko kuvaa minutkin, suvakin, hyödylliseksi idiootiksi" niin sellaiseen väitteeseen toki tulee reagoimaan. Mutta nyt tiedän paremmin ja taas aukesi uusi väylä ymmärtää kansanosaanne ja kielikuvianne. Kiitos opastuksesta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ymmärrän, että uutena tulokkaana ei voi tietää kaikkien toisten kirjoittajien mielipiteitä tai moderointilinjaa.

Siksi kannattaisi aloittaa hieman varovaisesti. Ainakin minun silmissäni lukeudut ensivaikutelman perusteella fanaatikolta. Ja heistä en pidä. Olen kuitenkin oppinut elämään niidenkin ihmisten keskuudessa, joista en pidä.

Tietysti saat reagoida, jos huomaat olevasi oikeasti "hyödyllinen idiootti". Sehän on ihan ymmärrettävää. Sanotaanhan sitä; että se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Jos taas kuvaus on mielestäsi väärä niin miksikä sinä siitä vaahtoaisit? Tiedäthän itse paremmin - jätä se omaan arvoonsa.

Mika Lehtonen

Mielestäni Henrin pinna on liian pitkä sen suhteen, että joku paranoidi trolli tulee jankuttamaan jostain neverheard lehdestä ja pilaamaan keskustelun.

Itse tekstiin sanon vain, että hyvä kun uskallat näistä asioista puhua silläkin uhalla että sinut leimataan 'oikein ajattelevien' piirissä rasistipersuksi.

Jore Puusa

Paranoidi trolli on yksi parhaita nimityksiä, mitä olen saanut. Samalla sen antaja tulee tahtomattaankin määrittäneeksi Persujen tavan keskustella. Keskustelun pilaamista on..... olla Teidän kanssanne eri mieltä.
Persujen keskustelumalli on Putkosen malli, erimielisyydestä joutuu mustalle listalle. Lapuan liikkeen toimintamallit muistuvat ensin mieleen. Onneksi tämä liike häviää kun ensin Soini ja kumppanit ovat saaneet aikaan virat valtakunnan hallinnonalojen johtokoneistossa kuten SMP:kin lopussa kävi. Ministerinduunihan tämän ponnistuksen päämääräkin oli -- ihan Soinin omin sanoinkin.
MV lehti on yksi persukanava heidän itsensä mukaan, siteeraan vain Iljaa. Se ei ole neverheard vaan 600 000 kävijällään yksi Suomen suosituimmista.

Mika Lehtonen

Katsopas peiliin leimauksinesi ja yleistyksinesi. Millä perusteella tulkitset minut, vihreitä äänestäneenä ja tahdon 2014 kampanjaa puolustaneena persuksi? Kyllä olet pihalla. Toivottavasti opit tästäkin jotain, mutta lienee turha toivo. Olet sokeutesi uhri.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Mistä sinä luit, että sinusta on kyse? Johtuiko siitä, että oletat kaiken aina liittyvän sinuun? Että maailma tanssii sinun ympärillä?

Markku Ahtiainen

Eli yleistä omaa kantaa asioihin ei saa kertoa?

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Jore : muista lukea Supon KAIKKI raportit... 20 V . OK ?

Markku Ahtiainen

Lähes aina sääli kuva nousee yli muiden asia unohtuu, pakolaisuus on noussut valtavaan kokoon. Miten asian tuntijat eivät muka ole tajunneet ennakoida tätä tulvaa? Onko koulutus tehty vain sitä varten että todetaan että näin kävi?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Asiantuntijat eivät osanneet nähdä tällaista tulvaa oletettavasti siksi, että he uskoivat Euroopan pystyvän puolustamaan ulkorajojaan.

Osittain tilanne on sama kuin siinä kuvassa Pekingin aukiolla, jossa yksi mies lähti seisomaan panssarivaunun eteen.

Markku Ahtiainen

Miljoonat kärsivät yksi kuva vie kaiken huomion, karkeasti sanottuna?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset