Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

Kivi Merkelin kengässä

EU:n tulevaisuudesta huolissaan olleet olivat syyskuun alussa tukehtua aamiaissämpylöihinsä, kun Saksan liittokansleri Angela Merkel ilmoitti yksikantaan, että Saksa toivottaa tervetulleeksi joka ainoan syyrialaisen turvapaikanhakijan. On varmastikin totta, että viime vuoden EU-maiden eripuraa lisänneen pakolaiskriisin vaikutukset olisivat olleet melkoisia ilmankin Merkelin sanomaa. Hän vain heitti lisää bensiiniä liekkeihin.

 

Itsekäs Eurooppa

Itä-Euroopan valtioiita moitittiin "itsekkäiksi" vain siksi, että he aikovat noudattaa Dublin-menettelyä ja olla ottamatta osaa "eurooppalaiseen ratkaisuun", missä muut maat valtiot saivat määritellä, keitä ulkomaalaisia kenen valtion alueella saa asua, olla ja elää.

Komissaaritasolta kehotettiin "unohtamaan" oman maan kansalaiset, ja heidän mielipiteensä. Nyt oli jotain suurempaa kyseessä. Nyt oli kyseessä Merkelin lupausten lunastus. Ja se, jos joku, ohittaisi luonnollisesti kaikki muut intressit. Merkelhän on Jumalasta seuraava.

Mutta kysyikö Merkel "eurooppalaisilta kumppaneiltaan", että mitä jospa avaan ovet kaikille syyrialaisille. Että onko menettely ok?

Ei hän kysynyt. Hän teki itsekkään ratkaisun vain omaa sädekehäänsä ajatellen. Merkel sai muun muassa arvostetun talouslehti Financial Timesin "vuoden henkilö" -tittelin. Merkel tosin sai aikaan tasan sen sekasorron, mistä häntä varoitettiin.

 

Kaaos Saksassa

Saksan ongelmat ovat paljon suuremmat kuin mitä Kölnissä ja joissain muissa Saksan kaupungeissa tapahtui uudenvuoden yönä. Poliisi on ohjeistanut kauppiaita, ettei näpistyksiä tutkita ja raportoida, jos tekijöinä ovat turvapaikanhakijat. Kauppiaiden mielestä ohjeistus on kuin kutsuisi varkaille.

Uusimman mielipidemittauksen mukaan liki 40 prosenttia saksalaisista haluaa Merkelin eroavan. Lehdistöä nimitellään vähemmän mairittelevasti "Lügenpressiksi" eli valhelehdistöksi natsi-Saksan aikojen nostalgian siivittämänä. Poliisi, virkamiehet ja politiikot ovat hämillään. Kukaan ei tiedä, kenen pitäisi toimia.

Merkelin CDU-puolueen baijerilaisen sisarpuolue CSU on viemässä Merkelin päähänpistoksia korkeimpaan oikeuteen. Maahanmuuttovastainen AfD -puolue on ohittanut paikallisen vasemmistoliiton ja vihreät.

 

Syyttömät tulilinjalle

Merkel siis toimi täysin itsekkäästi syyskuussa, ja nyt odottaa häntä varoittaneita vain alistuvan "eurooppalaiseen ratkaisuun", joka ei toimi. Sitä ei vastusta ainoastaan haluttomat hallitukset. Sitä vastustavat monien eurooppalaisten maiden kansalaiset. Sitä vastustavat turvapaikanhakijat itsekin: eivät he halua tulla sijoitetuksi Bulgariaan tai Romaniaan.

Mutta mitäpä jos kippaisin omat jätteeni naapurin pihalle – häneltä toki kysymättä – ja sitten alkaisin moittia siitä, että naapurini piha on sotkuinen ja törkyinen? Menisin asuinympäristöäni hoitavan yhdistykseen vaatimaan naapurilleni sanktioita törkyisestä ja nenäänpistävästä miljööstä. Ne, jotka ovat tarpeeksi "eurooppalaisia" toteavat, että toimin varsin oikein.

Kreikkaa uhataan nyt Schengenistä erottamisella, jos siistiminen ei suju. Tämä siis siitä huolimatta, että sotkun yksi ainoa pääaiheuttaja on Euroopan keisarinna Merkel.

Saksa on halunnut useita vuosia Kreikan kuristavan budjettiaan. Nyt Kreikan pitäisi käyttää vähäiset varansa... ei omia kansalaisiaan varten, vaan niiden lähi-Idän Merkelin kutsuvieraiden kestittämiseen.

Kreikkalaisia hieman tuntevana uskallan sanoa, ettei heitä kannata töniä juuri tämän enempää. Mutta jatkakaa toki hyvin "menestyksekkäällänne" tiellä. Kansalliset ratkaisut tulevat onneksi ratkaisemaan nämäkin pulmat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

34Suosittele

34 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Merkel ai tainnut ymmärtää, millaisesta maahanmuutostoa oli kyse ja mitä tuleman pitää.

Käyttäjän TeroLeikkil1 kuva
Tero Leikkilä

En ole edes ihan varma meneekö tämä foliohattuiluksi, mutta ehkä Merkel toimii nuorena Itä-Saksassa saadun valmennuksen mukaisesti. Pyrkii tuhoamaan länsimaat.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Olen itsekin puntaroinnut tätä hommaa aivan samoista lähtökohdista. Tosin uskon, että Merkelillä oli tarkoituksena ns. aivo-shopata koulutettu keksiluokka Syyriasta, koska hehän pääsivät liikkeelle helpointen - matkahan maksaa maltaita.
Syyriahan on maa, jossa on todennäköisesti kaikkein koulutetuin porukka sillä alueella (poislukien Israel).
Veikkaan, että vuodesta 2016 tulee kova vuosi Euroopalle. Ja minulla on sellainen kuva, ettei tilanteelle olla oikein tekemässä mitään, paitsi joitakin epärealistisia suunnitelmia silloin tällöin.

Toisaalta Turkki näyttää olevan tekemättä mitään - on vain tyytyväinen kun Kreikka tukehtuu maahanmuuttajiin. Ja Merkel-täti vielä hanakasti toisaalta ojentaa syyttävän sormensa Kreikan suuntaan, toisaalta on valmis kaatamaan Turkille rekkakaupalla rahaa. (Tämänhetkinen tarjous 3 mrd euroa).
Kaupankäynti jatkuu - kyllä Erdogan ymmärtää, että paniikissa nuo tarjoukset paranevat, vaikkei kenties rahassa, mutta kaikenmaailman poliittisesti arvokkaina lisinä.

Henry

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Saksan demografinen tila on varmasti yksi tekijä. Merkel olisi voinut toki tehdä samoin kuin esim. Iso-Britannia: hakea pakolaiset Turkin, Libanonin ja muiden lähimaiden pakolaisleireiltä.

Muita syitä Merkelin "ideaan" lienee se, että Merkel halusi näyttää myös nämä "hyväntahtoiset" kasvonsa kovisteltuaan Kreikkaa tukipaketeissa. Hän ei halunut näyttäytyä yksinomaan julmana ja kylmänä kivisydämenä.

Enkä voi unohtaa natsi-Saksan perintöä: miten Saksassa käsitellään vähemmistöjä? Uutisointia myöden.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Henri, olisiko syytä vilkaista hieman Euroopan karttaa, Saksa keskellä Eurooppaa, britit omalla saarellansa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Vaikka tämä ei ollut minulle, en voi olla vastamaatta:
Saarellekin kulkee tie.

Myös Ruotsi käy (osittain) hakemassa syyrialaisia pakolaisleireiltä.

Henry

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski Vastaus kommenttiin #6

Tunnelissa on tie!! Herrajjumala, Arto.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Joten, eikö sitä suuremmalla syyllä pidä kysyä myös muilta eurooppalaisilta mailta, että onko tämä ok myös teille, jos menen avamaan ihmistulvan meidän kaikkien Eurooppaan?

Vähän niinkuin nakkikioskilla. Suurin yksittäinen riidanaiheuttaja on se, että joku tulee siihen jonon puoleenväliin kysymään joltain jonottajalta, että hän "ostaa vain askin tupakkaa", että onko ok tulla siihen jonon väliin.

Tuotakin asiaa pitäisi kysyä kaikilta taaempana jonottajilta, että sopiiko se myös heille.

Merkel sai riidan ajoiksi Eurooppaan. Nyt katsotaan sitten, kun tämäkin naurettava EU-projekti rimpuilee ja ne kaikkien meidän rakastamat kansalliset ratkaisut tulevat tilalle. :)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Epäileekö Granlund toisin kuin muut siellä käyneet, ettei Iso-Britanniassa olisi vielä eri puolilta maailmaa tulleita siirtolaisia, pakolaisia, tilapäisiä työläisia, oligarkeja yms. senkään vertaa, että sitä voisi sanoa kulttuurien mosaiiikiksi? - Vai onko nyt kyse vain juuri tämän generoidun "taakan" jakamisesta?

Merkel taitaa kokee paraikaa saman tilanteen kuin Kindergartenin asiakas (oppilas), jolle muut vähä vähältä - kyllästyttyään tämän dominoimiseen - alkavat sanoa opettajan neuvosta:
1) "Siivoa omat sotkusi", 2) "Pyydä anteeksi, jos ole aiheuttanut muille hankaluuksia" sekä 3) "Play fair!"
Kaikkea tätä korostetaan lapsille jo lastentarhassa ja eskarissa etc. Sen voi lukea mm. kirjasta: "All I really need to know, I learned in Kindergarten".

Käyttäjän iirojurvansuu kuva
Iiro Jurvansuu

Angela Merkel vetäköön tamman sukuelimet pääähänsä; hän on väärässä

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onneksi tämä tilanne alkaa pikkuhiljaa avautumuaan myös valtaosalle Euroopan maita, ja varmasti rajat tullaan jotenkin sulkemaan.

Tuli vaan mieleen Suomen toiminta, eihän nykyisen hallituksen toimia talouspoliitttisesti voi kauheasti kehua, eikä muutenkaan toiminta ole ollut mitenkään huippua, mutta linja on ainakin tässä maahanmuuttoasioissa ollut koko ajan kiristyvä.

Kauhulla ajattelen mitenhän Suomi toimisi, jos hallituksessa olisi Vihreät ja Demarit enemmistönä? Kaipa me edelleen haluttaisiin olla Euroopan ytimessä ja Merkelin kainalossa.

Luoja meitä varjelkoon Demareiden ja Vihreiden politiikalta :)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kansalaisten paine ja kuohunta kääntää monen politiikon pään, paitsi ei nyt ehkä Li Anderssonin päätä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, en oikein tiedä mitä tuo rajojen sulkeminen hyödyttää sen jälkeen kun ovat tulleet esim. Kreikkaan?
Kreikasta lähtevät pohjoiseen, eikä sellaisia ihmismassoja mikään pysäytä.

Kirjoitin pari yötä sitten Sirpa Abdallah'in blogiin aiheesta:

Otetaan sitten joku Makedonian raja - tai mikä tahansa raja.
Taas viime elokuulta, muistaaksen Spiegel Online-lehden reportaasi (suosittelen, löytyy myös englanniksi):

- Metsäiselle rajalle oli kerääntynyt ehkä 300-500 ihmistä.
- Vastassa n. 20 rajavartijaa ja välissä näitä rautalanka-vyyhtejä.
- Kaksi päivää myöhemmin rajavartijat olivat saaneet vahvistuksi, nyt heitä oli jo n. 40 rajavartijaa.
- Ja ihmisiä, jotka halusivat ylittää rajan; heitä oli nyt n. 1500 - 2000 ihmistä.

Alkoi vyörytys. Rajavartoilla aseinaan patukat, ihmisillä kakarat sylissä ja niin lähdettiin. Keskitettiin voimat yhteen pisteeseen ihan Braveheart-leffan malliin ja muutama sata jäi sivummalle sitoen vartijoita paikalleen. Kun vartijat kuitenkin siirtyivät kohti päärintamaa', nämä avasivat niks-naks vyyhdet siltä kohdalta, jossa vartijoita ei siis enää ollut. Ja siitä läpi. Vartijat levittäytyivät jälleen ja silloin pato murtui koko "rintaman" leveydeltä.

Katsoin monta kertaa niitä videoita, joita media tästä otti: Vartijat olivat vain lyövinään - mitä muuta he olisivat voineet tehdä.
_________________

Bryssän kauhuksi, eivät ehtineet tarkistaa papereita tai ottamaan sormenjälkiä!!!
Toinen piirre tässä on se, että niillä, joilla ei ole älypuhelinta, siis jollakin pienryhmällä - he ovat aika tuomittuja, koska tämän jälkeen pitää hajaantua pienryhmiin. Jokainen pienryhmä toimii eräänlaisina tiedustelupartiona ja vaikka koko homman koordinointi lienee aika anarkistista vain todella pieni osa saadaan kiinni.
________________

Itse veikkaan, että 2016 vuoden saldo liikkuu noin kahden miljoonan ihmisen suuremmalla puolella.

Henry

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kohta on rajavartijoilla "maximit" ja lupa / vaade käyttää niitä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Epäilen vahvasti, koska jokainen maa tietää, että he ovat vain läpikulkumatkalla, seuraavalle rajalle. "Hoitakoon seuraava maa likaisen homman."
Sitten kun tullaan Mamma Merkelin rajalle - varmasti toimittajissa ja kuvaajissa löytyy.

Henry

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #19

"Kohta" = se hetki, kun jokainen muu maa on (dominopalikkaefektin tapaan) sulkenut rajansa. Tarpeen vaatiessa niillä maximeilla.

Kukaan ei kohta "uskalla" yrittää olla se "kauttakulkumaa".

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Ratkaisu ei ole seinien pystytys vaan purkaminen. Tarkoitan taikaseinän (myös discoseinäksi kutsutun) purkumista.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Sitten on näitä, joiden mielestä Kreikka on syyllinen:

""It’s a myth that the Greek-Turkish border can’t be protected," said Interior Minister Johanna Mikl-Leitner of Austria, which last week set an upper limit on new arrivals. Ms Mikl-Leitner said the Greek navy has "sufficient capacity" to keep refugees out.

With some Greek islands within swimming distance of the Turkish shore, the Greek contingent said the scale of the challenge is beyond the comprehension of officials from landlocked countries in western Europe. Nikos Toskas, a deputy interior minister, said it was hard to stop some refugee-laden boats "except via sinking or shooting"."

Ja kreikkalaiset sanovat, ettei heitä voi estää tulemasta (saarille) paitsi hukuttamalla tai ampumalla.

Henry

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Espanjan kuningaskunnalla on muutama "kaupunki" Pohjois-Afrikan puolella. Siellä rajavartijat ampuivat kumiluodeilla sitkeimpiä uimareita.

Jostain syystä Espanjan kautta ei ole tullut vastaavaa ihmisvyöryä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ensimmäinen kysymys on tietenkin, miten sitten ammutaan kun uimareita on tuhansia?

Mutta mitä tulee Afrikkaan, niin luulen, että sillä on oma vaikutuksensa kun Turkki alkoi antamaan viisumeja Saharan eteläpuoleisissa maissa. Toisaalta, en ole nähnyt kuvia siitä, että Kreikan ihmisjoukoissa olisi montaakaan kovin tummaihoista.
______________

Epäilen toisaalta, kun tuli puheeksi, että Irakista, Afghanistanista ja Syyriasta tulevat olisivat kovin uimataitoisia?

Henry

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #18

Sanoisin, että käyttävät sarjatuliaseita ja mahdollisesti massatuhoaseita, kuten käsikranaatit.

Ehkä tuhannen uimarin eloton kellunta saa toiset pohtimaan toiste, että "yritetäänkö kymmenen tuhannen ihmisen voimin"?

Kyllä Eurooppa osasi jo yli sata vuotta sitten pistää levyksi tunkeilijalaumoja. Silloin oltiin toki virallisesti 1. maailmansodassa.

Voi vaikka verestää muisteloa lukemalla vaikka Sommen taistelun läpikulun.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

YKn mukaan Kreikan saarille, nyt tammikuussa 2016 tulee keskimäärin 1.910 ihmistä per päivä.
Ja nyt on ihmisiä kuollut tuolla lyhellä merimatkalla joka viikko, muutama päivä sitten nainen kuoli hypotermiaan jouduttuaan veden varaan.

Kun säät lämpiää niin tahti varmaankin kolminkertaistuu.
Tässä mielessä, en näe mitään väliä, onko raja-asemat pohjoisempana auki vai kiinni.
Joistakin näkemistäni kuvista vaikuttaa, että nekin kuuden (?) metrin korkuiset aidat, jotka nyt on rakennettu ovat pelkkää paperia jos jengi keskittyy, niinkuin se tekee, muutamaan paikkaan.

Henry

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Näillä asetuksilla tämä kriisi tulee päättymään rumasti, sekavan tapahtumavyöryn jälkeen.

Rajalinja muodostuu johonkin Balkanille ja sitten aletaan selvittämään syntynyttä sotkua. Ehkäpä ne hotspotitkin saadaan sitten vihdoin pystyyn.

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Huh huh,olipa taas ketju. Mutta molemmilta henkoilta Henriltä ja Henryltä semmosta tietoa, jota ei mistään mediasta juuri löydy. Kelaanpa ketjua vielä yhteen: Saksaanhan tuli muslimeita jo n.sata vuotta sitten, kun keisari Wilhelm II aloitti veljeilyn Turkin osmaanien kanssa yrittäen saada muslimit nousemaan pyhään sotaan Saksan vihollisia vastaan ja sama homma toistui toisessa maailmansodassa. V. 1961 Saksa ja Turkki solmivat ensimmäisen sopimuksen turkkilaisten vierastyöläisten lähettämisestä Saksaan. V. 1969 Saksassa oli jo n. neljännesmiljoona muslimia, mikähän mahtaa olla määrä tällä hetkellä, Henry tai Henri, itse arvioisin lähemmäs viisi miljoonaa.
Sitten viimeisten vuosien turvapaikanhakijoiden määrä: Saksa alkaa mennä todella sekaisin ja ennustelin itsekin jo vuosi sitten, että äiti-Merkel hyllytetään ja nyt se aika alkaa olla käsillä.
Mutta ennustelin aiemmin ja kuten ketjun keskusteluistakin ilmenee ja muuallakin laajasti, että EU vetelee viimeisiään. No, ennustaminenhan on aina vaikeata mutta mielestäni tähän olisi syytä varautua heti pysäyttämällä tämä mieletön rahalla ja valtapolitiikalla tehty kansainvaellus. Muuten Eurooppa on entinen.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Minusta tämä kuvastaa tilannetta aikalailla. Puhun pelkästään tästä kuukaudesta, siis tammikuusta 2016:
- Kreikan saarille rantautuu päivittäin keskimäärin 1.900 ihmistä
- Hukkuneita 208 (tammikuu 2016)
- Tänään lauantaina hukkui 33 ihmistä (en tiedä sisältyykö tuo luku edelliseen lukuun).

Eli ihmiset ovat hyvin epätoivoisia.
Jos luvut ovat huhtikuussa n. 6.000 ihmistä per päivä - olen hyvin yllättynyt.
Uskon, että luvut ovat jossakin 15.000 - 20.000 ihmistä per päivä huhtikuussa.
Toukokuussa koko homma räjähtää käsiin.(Jos ei jotain todella radikaalia tehdä.)

Luin, että viime kesän ennätys Lesvoksen (Lesbos) saarelle oli 87 erilaista paattia. En muista henkilömäärää.

Kesällä on systeemi hieman toinen kun ei kuole veteen jouduttuaan hypotermiaan:
- Ihmissalakuljettajat antavat matkalaisille puukkoja tai teroitettuja puisia "naskaleita". He käskevät ihmisiä puhkomaan veneen kumiset kellukkeet, jos merivartioston veneet tulevat liian lähelle.
Näin he ovat merihädässä ja saavat haaksrikkoutuneen statuksen kun heidät pelastetaan vedestä. Ja silloin astuu voimaan kv. merilait.
Täytyy ymmärtää, että kun nämä ihmiset ovat lähteneet jostakin Syyriasta, Afghanistanista tai Irakista - ei ole kuin yksi suunta ja se on eteenpäin.

Siinä vaiheessa kun suuret joukot saapuvat ensimmäisille raja-aidoille - silloin kyllä politikkojen veri punnitaan. Näillä ihmisillä on lapset ja mummot mukanaan, ei niitä niin vain pamputeta kv. median kameroiden edessä.

https://www.youtube.com/watch?v=GCrZq4YyNO0

https://www.youtube.com/watch?v=H4dpyOFgx3k

https://www.youtube.com/watch?v=wmgd0WQFLAI

https://www.youtube.com/watch?v=uX-8emlxqqc

Henry

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ihmissalakuljetus ja turvapaikanhakijoiden vaatimaton majoittaminen on bisnestä, johon mafia on iskenyt silmänsä. Bisnes, joka vain luotiin.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kyse ei ole "muslimi vs. kristitty". Esimerkiksi asuinseudullani asuu lukuisia muslmimeita (Kreikan Traakia). Siellä kaikki elävät sulassa sovussa. He ovat tottuneet elämään tietyllä tapaa.

Nyt on kyse siitä, että tietyllä tavalla kasvatetut, tietyt normit omaksuneet nuoret miehet tulevat traumaattisen vaelluksen jälkeen maahan, jossa heidän normeilla ei tee juuri mitään.

Kyllä, moni heistä pakenee sotaa ja julmuuksia. Mutta antaako se heille "oikeuden" käydä köpelöimään nuoria naisia? Anastamaan omaisuutta yksittäisiltä liikkeenharjoittajilta?

"Selänteen kohu" kertoo tämän varsin hyvin. Jokaisen uhrin takana on vanhemmat ja ystävät. Jokainen uhrikin on yksilö. Yksilö, joka on laitettu alulle häneltä kysymättä. Jokaiselle uhrille on ajateltu koittavan hyvä ja mielekäs elämä. Että he olisivat onnellisia. Heitä ei olla laitettu alulle vain siksi, että päätyisivät laumaköyrijöiden hetkelliseksi viihteeksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Suomessa tapahtuu yli tuhat raiskausta joka vuosi. Jokainen raiskaus on liikaa. Sinä puhut 25 tapauksesta ja unohdat tuhat.

Vaikka poistaisimme Suomesta jokaisen ulkomaista alkuperää olevan henkilön, meillä olisi edelleen juuri suuruusluokaltaan samansuuruinen raiskausten määrä.

Raiskauksille ja ahdistelulle on tehtävä jotain. Asiaa ei voida hoitaa maahanmuuttopolitiikan kautta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #31

En unohda, teit ontuvan oletuksen. Olen jo pitkään aikaa pohtinut varsin onnettomia "rangaistuksiamme" seksuaalirikoksissa.

Sanoisin, että kaikenlainen kopelointi, raiskaaminen yms. olisi vähintään 10 vuotta ehdotonta. Tekijän (tai kuten tämä uusi villitys tuntuu olevan monta tekijää: tekijöiden) tai uhrin etnisyydestä piittaamatta.

Ja jos on alaikäinen uhri niin usemapi vuosi lisää.

Ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #32

Moni, elleivät kaikki suomalaiset isät ja äidit ole kanssasi samaa mieltä.
Minä myös komppaan. Vain siten saadaan viesti perille.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

WE ,elikkäs stubitin sanoin:me teemme sen."Ålkää siis surko,kaikki järjestyy.I dont speak finland,my mothers spoork is sverige,,but,i love my gontri,yuo know,my people,i think only you betor...

Eli kansankielellä..Youknow,i doo everythink my isänmaa.

Kielivirheistä ei oikeutta valittaa.Thats happening.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset