Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

Euroopan virheet iskivät jälleen

Eurooppa ja muu läntinen maailma saivat uuden läpsäyksen kasvoilleen, kun Venäjä vetäytyi kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) ulostuloista. ICC:n mukaan Venäjän toimet Krimillä tulkitaan "miehitykseksi". Mietitäänpä hetki, miten kaksi rinnakkaista asiaa ovat kulkeneet rinnakkain ajan funktiona. Toinen muuttuja on "Euroopan sisäiset vaikeudet", lähinnä eurokriisi ja sen jälkeen ilmennyt maahanmuuttokriisi. Jälkimmäinen muuttuja on "Venäjän kukkoilu".

 

Venäjä

Tiedän, että moni lukija asettautuu todella mukavasti kapea-alaiselle katsantokannalleen siinä, ettei Euroopan sekoilut ja Venäjän kukkoilu liity mitenkään toisiinsa. Toisin sanoen heidät yllätettiin housut kintuissa siinä, että Venäjä aloitti aggressiivisen valtakampanjansa. Pahaksi onneksi omat rivit olivat sekaisin. He yksinkertaisesti kieltäytyvät pohtimasta asiaa, että jospa Venäjän Presidentti Vladimir Putin olisikin vain opportunisti huomaten hetkensä koittaneen, kun eurooppalaiset olivat toistensa kurkussa kiinni tapellen siitä, miten kreikkalaiset maksavat oliiveillaan marginaalisen 320 miljardin euron velkansa.

Krimin "valtausta" tai "miehitystä" edelsi aika, jolloin Ukraina halusi lähestyä länttä. Rahaa ei tippunut, koska finanssihanat olivat suunnattu eurokriisin taltuttamiseen. Venäjä havaitsi heikkouden ja iski.

 

Turkki

Entä Turkki? Turkin EU-jäsenyydestä on ajan saatossa puhuttu paljon. Kokoomusta lähellä oleva Lars-Erik Wilskman kirjoitti aikanaan siitä, miten "populistit" myrkyttävät Turkin EU-jäsenyyskaivon. Ehkä herra Wilskman on nyttemmin tarkistanut kantaansa, mene ja tiedä.

Jokin minussa sanoi jo tuon kirjoituksen aikana, ettei Turkista yksinkertaisesti voi tulla EU-jäsenmaa. Oliko se vain ennakkoluuloista vaistoa, ettei islam ja Eurooppa sovi yhteen (Turkki on islamistinen maa)? Mahdollisesti oli. Se oli vain oma hytinäni, ja siihen minulla on (ja oli) oikeus, mutten kiihottanut kansanryhmiä tai muutakaan.

Turkki paljasti turkkinsa alta todelliset karvansa, raateluhampaansa ja kyntensä.

Olisiko Turkilla ollut pokkaa ryhtyä tähän mielipuoliseen diktatuuriin EU-haaveineen ilman, että Eurooppa on itse sekaisin?

 

Vaihtoehto?

Tämän kaaottisen geopolitiikan keskellä me tietysti menemme duuniin kello seitsemän, kunnes ne aseet alkavat puhua. Sitten on myöhäistä enää ihmetellä sitä, että mikä meni vikaan "demareita äänestettäessä" (en viittaa nimenomaisesti suomalaisiin, vaan eurooppalaista konsensuspolitiikkaa hyödyttävään äänestyskäyttäytymiseen.)

Olen sitä mieltä, että Euroopan pitäisi saada talous jaloilleen. Ja aiemmin olen todennut sen vaativan yhteisvaluutan pikaista purkamista.

Olen sitä mieltä, että tiukassa paikassa eurooppalaiset kampaviinereihin ihastuneet johtajatkin ymmärtävät yskän, ja me eurooppalaiset pystymme yhteistyöhön ilman yhteistä valuuttaa. Yhtä hyvin voisimme kysyä, että miksi 15-vuotiaat teinirakastuneet tulevat toimeen ilman sitä vihkisormusta?

Aikaa ei ole paljon, ja konsensuspuolueet saavat hankalia kysymyksiä, hankalia vaalituloksia (brexit, Trump), mutta eivät ainoatakaan oikeata vastausta - paitsi populisteilta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja mikä on oikeistopopulistien rooli Euroopan heikentämisessä? Ketkä niitä riitoja ihan janosivat koska niillä oli niin helppo lietsoa. Ketkä hyökkäsivät esim Suomessa sivistyneistöä ja hyvätapaisuutta vastaan (tehokkaasti)?
Ketkä käyttivät raakuuden malleja toimintatavoissaan oman Eurooppansa sivistystä vastaan?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Parahin Sini, kiitos minun tekstini alleviivamisesta. Kenties olet jo jakanutkin tätä tekstiä?

Tätä juuri tarkoitin, että huomio halutaan kiinnittää mihin muuhun tahansa kuin siihen, että meillä eurooppalaisilla on satojen miljardien euron suuruinen ongelma, kenties muutaman tuhannen miljardin euron.

Sanomasi "oikeistopopulistit" eivät äänestäneet Putinia tai Erdogania? Ovatko nämä kaksi herraa mielestäsi parempi vaihtoehto kuin vaikkapa Soini tai Hofer?

Toivon, että jossain elämänne vaiheessa tajuatte tanssineenne omalla haudallanne. Tämä myrsky vallassa on seurausta siitä, että liian moni tavallinen kansalainen on jäänyt työttömäksi teidän niin etnisten globalisaatiohehkutustenne vuoksi. He äänestävät perheittensä puolesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Näytä yksikin etnoglobalismihejkutus. Tiedät ihan hyvin ketkä ovat 1. Kiinnittäneet kaiken huomion maahanmuuttoon. 2. Pakottaneet ihmiset antirasismiin muun sivistyön kustannuksella.
Sinuna en edes kehtaisi näyttäytyä täällä Trumpin vaalivoiton jälkeen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #7

1)

En, kiinnitin huomioni erääseen ilmiöön, eli Venäjän suhtautumisen ICC:hen. Lue aloituskappale uudelleen, kommentoi vasta sitten, jooko?

Mutta koska olet viehättynyt aiheesta maahanmuutto, niin voin toki off-topiccina viihdyttää sinua vaikka tällaisilla uutisilla:

http://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-...

2)

Jos ihmistä ei ole alun alkaen kasvatettu tynnyrissä (Pohjois-Korea) niin häntä ei voi pakottaa olemaan rasisti tai antirasisti. Toki ympäristö ja kasvatus vaikuttaa, mutta on meillä aika pirun hyvät byrokratiatantat kiskomassa verorahoja tämän huomioimiseksi. Supo on ollut pelottavan hiljaa "sivistystön kustannuksella" vellovasta antirasismista?

---

Kehtaan. Itse olin jopa varma, että te clintonistit saatte TAAS näpeillenne brexitin perään. :D

Ei siitä, että pitäisin Trumpista. Pidän siitä, että te mukaoikeassa olevat kukkahattutädit saatte rumasti demokraattisesti turpaanne. :) :) :) :)

Cry me a river?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Naureskelinkin tuolle tekstille muutama päivä sitten. Ihan hervotonta tuubaa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Olisi mukava tietää, mikä siinä niin nauratti.

Olen nyt lukenut sen pari kertaa läpi ja vaikka syyt ja seuraukset eivät olekaan ihan aukottomia, huoli siellä takana on ihan oikeutettu; Eihän tämä maailma ole kehittymässä, vaan romahtamassa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"..että jospa Venäjän Presidentti Vladimir Putin olisikin vain opportunisti huomaten hetkensä koittaneen, kun eurooppalaiset olivat toistensa kurkussa kiinni tapellen siitä, miten kreikkalaiset maksavat oliiveillaan marginaalisen 320 miljardin euron velkansa."

Henri, Venäjä soti Georgiassa jo elokuussa 2008, ennen Kreikan tilanteen paljastumista. Kyllä sinä nyt rakentelet olkiukkoja.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Geopolitiikka, rakas rouva Nylund.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vähintäänkin huterasti perusteltu, rakas herra Myllyniemi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #8

Kuten kirjoitin jo avaukseen: Ukraina halusi lähentyä länttä (yhteistä rajaa Puolan kanssa).

Sille ei vain voitu suoda mahdollisuuksia, koska... (lue avaukseni, jooko pliis).

---

Siviilisäätyjuttu: Olen ilmeisesti vielä tätä nykyä "herra Myllyniemi" täällä, mutta avioiduttuani 10.11. otin vaimoni sukunimen. Ymmärsin silti, että viittauksella tarkoitettiin nimenomaan omaa henkilökohtaista eksistenssiäni. :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #12

Onnea Henri! Kokemuksesta voin kertoa että ei elämä sukunimen vaihdosta sen enempää muutu kuin että kestää vähän aikaa totutella ettei hujauta johonkin paperiin sitä entistä:)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #16

Kiitos, Seija. :)

Sekin, olen jo ajatellut "harjoitella" uutta signatuuria...

Mutta! Tokipi poliisisetien ja -tätien pitäisi päivittää passiini nämä uudet kredentiaalit.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Sekä:

"Krimin "valtausta" tai "miehitystä" edelsi aika, jolloin Ukraina halusi lähestyä länttä. Rahaa ei tippunut, koska finanssihanat olivat suunnattu eurokriisin taltuttamiseen. Venäjä havaitsi heikkouden ja iski."

Olemmeko tästä eri mieltä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jo silloin oli putinistiporukka aktiivinen ja käytti samoja kanavia ja keinoja kuin hommaforum tai puhispersut. Janitskin ja Halla-aho tukivat vielä toisiaa ja toimivat synenergiassa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #10

Parahin Sini,

ole kiltti ja pyyhi se vaahto pois suupielistäsi. Sitten kysyn uudelleen eri muodossa:

Oletko siis oikeasti ja vakavasti sitä mieltä, että herrat Halla-aho ja Janitskin olivat ne avainhenkilöt torppaamassa taloudellisen tuen Ukrainan hallinnolle?

Mieti nyt oikeasti kolmannenkin kerran ennen kuin vastaat - koska voit nolata itsesi jälleen kerran pikaistuksissasi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

"Ole kiltti ja pyyhi se vaahto pois ..." Natsahtava puhe on myös banaalia ja tyhmentävää.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #25

Pyysin kauniisti vastaamaan kysymykseeni.

Tartuit siihen, että pyysin kauniisti ja aloit vihjailla veemäisyyksiä - vastaamatta kysymykseeni.

Ymmärrätkö, ettei sinun vuodatuksillasi ole yoktolitrankaan painoarvoa, jos vaan randomisti heittelet puppugeneraattoristasi mitä milloinkin sylki suuhun tuo?

Älä huoli, oikeasti kohta säästän sinulta sen vaivan minun seinilläni.

---

Taidat yrittää vain provosoida minua, jotta voisit masinoida jonkun kampanjan, että sosiopaatteja ovat persut kaikki tyynni, vaikka olen mielestäni osoittanut huomattavaa kärsivällisyyttä perseilyäsi kohtaan, ja olen pariinkiin otteeseen kehottanut sinua keskustelemaan itse avauksen aiheesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #29

En ottanut kuolajuttu henkilökohtaisesti, senkun huomautin tasosta. Mutta otin # 11 loppuosan melko suurella huolestuneisuudella. Iloitset Trumpin valtaannoususta koska kukkahatut saavat turpiin. Kukkahatut saavat kyllä turpiin kaikissa autoritäärisissä systeemeissä kuten esim Anna Polikovskaja sai Venäjällä ja pitkin lähi-itää saavat ja erilaisissa lahkoissa saavat. On sulla motiivit tehdä politiikkaa!

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #31

Parempi ote sulla nyt, kiitos siitä.

Joo, tiedätkö, että se oikeasti korpesi, kun "paremmintietävät" oli etusormi (soo-soo) pystyssä aina opastamassa, että miten tulee kunnon Eurooppa?

Näidenkaltaisten vuoksi Eurooppa on ihan sekaisin. Hädissään he masinoivat itselleen hyödylliset idiootit pelkäämään "populismia" tai muuta. Väittävät vaaralliseksi "äärioikeistoksi" samalla, kun "äärivasemmisto" saa murhapolttaa ja riehua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persut myös aloittivat Stubbin häätämisen Suomen ulkopolitiikasta ja julkisuudesta. Sekin liittyy Putinmyönteisyyteen. Täällä oli jossain vaiheessa kymmenen uutta stubidokirjoitusta persuilta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Trollaus: toistetaan jotain puutaheinää, mikä ei liity aiheeseen millään lailla. Naputetaan useampi viesti, jotta oikea keskustelu itse aiheesta kärsisi. Nettiterrorismia.

Voisitko nyt jumpe sentään osoittaa ne kohdat, joissa viittaan avauksessa Aleksander Stubbiin? Jos niitä et löydä tuntiin, mutta jatkat tätä mussuttamista niin bannaan.

Oikeasti sinua on nyt varoitettu.

---

Voisit ottaa kantaa kommenteissasi esimerkiksi siihen, miten koet Venäjän suhtautumisen ICC-kysymykseen. Toisit silleen niinkuin jotain UUTTA ja KESKUSTELTAVAA tietoa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Jos nyt sen verran haastan, että ainakin Ukrainan osalta tekstissä on se aika yleinen harha, joka syntyy siitä että olettaa maan olevan yhtä kuin Kiovan mielipide.

Sanotaan nyt vaikka niin, että Venäjällä ei varsinaisesti ollut hankaluuksia löytää Itä-Ukrainasta tahoja, joiden kanssa intressi torpata Ukrainan lähentyminen länteen on yhteinen.

Marko Parkkola

Kai kun Krimi on etnisesti puhdistettu sen verran monta kertaa, että sinne on saatu asutettua suopuisa vähemmistö.

Nyt heräsikin kysymys, että miksi EU ei puolusta Ukrainan Venäjämielistä vähemmistöä. Yleensähän EU puolustaa mitä tahansa vähemmistöä yli kantaväestön, mutta mikäs tästä tapauksesta tekee niin erityisen.

Ah, ironianimittarini paukuttaa punaista.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Krim ei taida millään kartalla sijaita Itä-Ukrainassa. Isommassa sakkipelissä Krim taas on keskeinen ruutu, kiitos siellä sijaitsevan sotilastukikohdan. Viittasin kuitenkin edellisessä enemmän Ukrainan sisäisiin haasteisiin, ja erityisesti sinne itäisiin osiin.

EU:lle on hitusen haastavaa puolustaa vähemmistöä, jonka edustajat käyvät ulkoa tuettuna sisällissotaa maan laillista hallitusta vastaan.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #20

EU:n haasteet alkavat mielestäni siitä hetkestä, kun henkselit napsahtavat rinnalle. :D

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kiitos pohtimaan asettavasta ajatuksesta!

Muistanko väärin, että Venäjä piti ns. rajaoviaan auki itäisen Ukrainan väestölle?

Eikä Ukrainan itäosista tullutkaan soppaa. Se, että "Kiova" ei saanut rahaa (energialaskuihinsa yms.) EU:lta saattoi johtaa sotilaallisesti "houkuttelevaan asemaan"?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Jep, ja ylipäätään siellä on venäjänkielisen kansanosan ja rajantakaisen venäläisväestön välinen kanssakäyminen melko tiivistä. Voisi jopa väittää, että katselevat enemmän itänaapurin, kuin Kiovan suuntaan.

Oma lukunsa on toki siinäkin, että Kiovassa valtaan nostettiin osittain melko vahvan nationalistisia tyyppejä, joiden typerimpiä ulostuloja (vaikkapa Venäjän kielen asemaan liittyviä) oli helppo käyttää epäsovun lietsomiseen.

Olisihan se mukava testata Suomessakin, millainen rutina rannikkoseudulta tulisi, kun hallitus päättäisi kumota Ruotsin kielen aseman Suomessa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #26

Ukraina on ollut 90-luvun alkunsa alkaen melko kahtiajakautunut. Stratfor sitä aikanaan taisi tutkia, että vaaka on kiikkerä: tuuppaa rahasäkki yhdelle puolelle, ja käsi pajatsoluukkuun valmiiksi pottia keräämään.

Noin niinkuin kuvainnollisesti.

Se nyt meni vaaka tällä kertaa näin. EU on onnistunut osoittautumaan minulle olioksi, jolla leuat kestää räksyttämistä ties minkä asian vuoksi. Kun pitäisi laittaa nahkaottimet (eturaajat) saveen niin johan on hiljaista.

Marko Parkkola

Mahtavia ovat nämä Suomen halla-ahot ja soinit, kun saivat Venäjän hyökkäämään Georgiaan ja Ukrainaan, Turkin islamoitumaan vauhdilla ja sodan Syyriaankin, jotta saadaan valtava määrä pakolaisia ja sitä kautta oikeutettua omaa eksistenssiään. Olisivat Clintonit edes puoleksi näin mahtavia ;)

Mutta hyvin yksipuoliselta on tämä touhu vaikuttanut. En toki tiedä mitkä Power That Be aikomukset ovat, mutta niin on miltä näyttää. Nyt näyttää siltä, että eurokriisi ja taantuma jatkuu karvaaseen loppuun asti. Lisäksi näyttää siltä, että Venäjä on pahapahapaha, mutta asiaan ei osata suhtautua juuri mitenkään ainakaan Suomessa. Sellaista jatkuvaa kiemurtelua katastrofista toiseen tämä EU on ollut viimeisen vuosikymmenen.

Luottamusta herättävää tämä toiminta ei ole ollut missään määrin. Mutta pelolle ei saa antaa valtaa! Heräsin tänä aamunakin töihin ja niin teen huomennakin. Ensi viikkoon asti ei pysty suunnittelemaan.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

ICC ei ole mikään EU organisaatio, vanna pikemmin se kuuluu YK:n rooteliin.

Kirjoittaja viitasi minuun, kiitos siitä, Turkin yhteydessä. En ole muuttanut käsitystäni Turkin paikasta, kuten ei Suomikaan. Populistit ovat vastustaneet Turkin jäsenyyttä jo kauan ennen Erdogania ja ovat siten pieneltä osaltaan avittaneet hänen valtaannousuaan. Toki Turkin jäsenyys edellyttäisi Kööpenhaminan kriteerien täyttämistä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

En ole - Luoja paratkoon - kertonut ICC:n olevan EU:n organisaatio (vaikka Hollannin Haagissa temppeliänsä pitävätkin.)

Hei, nyt jotain suhteellisuuden ja tajua, eli suhteellisuudentajua - kiitos?

Miten suomalaisesta politiikasta mitääntietämätön talkkari / hitsari / kassaneiti / puhelinmyyjä on millään tavoin vastuussa Erdoganin nousussa valtaan? Etkö edes häpeä vierittää syytä näiden niskaan, jotka eivät edes saaneet äänestää vaaleissa?

---

Noo, ehkäpä Turkki tuo "raikkaat tuulahdukset" etnisestä tulevaisuudesta rauhan ajan teloituksineen, alaikäisten avioliittoihin yms.

http://www.politico.eu/article/german-integration-...

Uskonne on luja. Lienee ollut niillä tuhansilla muilla Maan kaltaisilla planeetoilla, joissa sivilisaatiota ei enää ole. Koska yksinkertainen typeryys.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Tilanne alkaa todellakin olla vaarallinen, kuten Henri toteaa.

Euroidealistien paatti on ajautunut tukevasti karille ja nyt on viimeinen aika ryhtyä toimiin ennenkuin oikeistopopulistit putsaavat koko pöydän piakkoin alkavassa eurovaalirumbassa.

Eurojärjestelmän hallittu purkaminen on ykkösprioriteeti ja siirtolaiskriisin ratkaisu toinen.

Ja ellei oma hallituksemmekin pikkuhiljaa heräile ruususen unosistaan olemme itsekin kriisissä muutamassa vuodessa.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Kiitos muuten Wilskmanin korkean kontrattavuusarvon esiintuomisesta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kiitos itsellesi, minulla on vain ns. "Norsun muisti".

Haluan huomauttaa, ettei herra Wilskman ollut ainoa Turkin EU-jäsenyyttä rummuttanut tuohon aikaan.

Herra Wilskman jo vastasi minulle, ettei ole ollut syytä tarkistaa kantojaan. Että shariat, randomit pidätykset yms. ovat varsin oikein.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Kas, kas sitä on sitten "kotiuduttu":) ja huh, huh naaraspuumat yrittivät kynsiä aika rapasakasti. Onnea vaan....

Venäjä. Täytyy myöntää että kuvittelin liikoja vielä silloin, kun ko. maan talous alkoi sukeltaa. Olin lähes varma, että venäjän oppositio ja maltillisemmat voimat saavat vihdoin liikkumatilaa. Varsinkin keskiluokan herääminen oli lähinnä mielessäni.

Toinen tekijä oli se, että Putinin oma puolue ei ole esim. talousasioissa yhtenäinen. Medvedjev kun edustaa toista laitaa ja hänellä on kannatusta. Mutta ei Putin kiristi ruuvia ja kansa lisäsi öljyä kierteisiin. Sinänsä uskomatonta, kun maassa on matkustusvapaus, nettiyhteydet sun muut herkut. Ehkä joskus, mutta ei näköjään vielä.

Krimi on "menetetty" ja ei siihen enää auta mikään. Ei talouspakotteet, jotka kyllä vuotavat muista tekijöistä puhumattakaan. Jos jollain saataisiin Putinin elämä tukalaksi niin se olisi venäläisten tuotteiden ja jokainen arvaa minkä, tuontipakotteet. Eihän sellaiseen voi ryhtyä, eihän.

Tästä päästäänkin toiseen tekijään asekauppaan. Aika harvoin tullut esiin se, että venäjä on riippuvainen Ukrainan aseteollisuudesta. Taisteluhelikopterit kun eivät lennä ilman moottoreita ja muuta huipputegnologiaa, joita Ukraina tuottaa ja taatusti myy venäjälle samaan tahtiin kuin ennenkin. Kauppa on kauppaa vaikka kulmahampaat ovat kuinka ulkona.

Ei noista ota pirukaan selvää. Totta helkkarissa Putinin linja jatkuu samana. Kukin arvioikoon mielessään kuinka paha tilanne on tällä hetkellä. Joku voi ajatella, että se on jopa stabiili, miksei? Toiset pitävät venäjää todellisena uhkana miksei?

Viime mainittu lienee lähinnä totuutta, mutta vain siinä tapauksessa, että Putin ja lähihallintonsa tuntevat itsensä olevan todella uhattuina ja heillä on vielä pelimerkkejä rajummankin konfliktin luomiseen. Tulee uhka sitten lännestä tai maan omien kansalaisten taholta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset