Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

Vähemmistön hallinnoima Eurooppa

Jo toinen merkittävä kanne jätettiin brittien oikeuslaitoikselle aiemman kanteen jälkeen pelkästään Brexitin (Yhdistyneen kuningaskunnan eron Euroopan unionista) vuoksi. Näin kertoo muun muassa arvostettu uutistoimisto Reuters.

Taktiikka ja strategia ontuu. Ensinnäkin, jos brexit-kansanäänestys oli jo alun pitäen huono, niin laillisuuskysymykset olisi pitänyt nostaa jo ennen äänestystä esiin. Esimerkiksi hyvä kysymys oikeusasteelle olisi, jotta saavatko britit ylipäätään kertoa näkemyksistään yhtään mitään.

Äänestys pidettiin, ja brexit voitti. Pulinat pois, nyt toimeen.

Uudessa vetoomuksessa esitettiin muun muassa sitä, ettei puolueet pitäneet brexitiä vaalipuheissaan esillä. No voi nyt anteeksi, te herkkähipiäiset vähemmistöbritit: jospa menen kysymään, jotta kuinka moni puolue Suomessa kampanjoi miljardin euron lahjoituksesta Kreikalle vuoden 2007 eduskuntavaalien alla?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Olli Kankaanpää

Maija Poppanen hoitaa hommat. Alakylä?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Oleellista on myös se, että suu vaahdossa kansanäänestystä vaatinut puheenjohtaja, ja kansanäänestykseen suostunut pääministeri ovat eronneet. Koko likalasti ja siis, VASTUU, jätettiin ihan muille (toki pääministeri oli luvannut erota).

Seitsemän Päivää-demokratia edistyy, hyötyykö kansalainen?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Aivan, Renzi tosiaan erosi. Ihan omaa hölmöyttään tehtyään äänestyksestä luottamusäänestyksen. Totta sekin, ettei vasemmistolta löytynyt "munaa" vuosiin hoitaa pankkejaan kuntoon, vaan kippasivat paskasaavinsa esimerkiksi Viiden tähden liikkeelle.

Demokratia-käsitys on mielenkiintoinen. Epäilyksesi ehdottaa, että Suomen olisi tullut jättäytyä EU:n ulkopuolelle vuoden 1994 kansanäänestyksen jälkeen, koska se älykäs vähemmistö tiesi kumminkin paremmin. Olen samaa mieltä. Olin tuolloin typerää enemmistöä. Eheydyin myöhemmin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Demokratia on vaikea asia. Ja näyttää siltä, että ne, jotka sitä väittävät puolustavansa, ovat sen ehkä pahin uhka.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Federalistit ovat kovasti pettyneitä brexitiin ja muihin tuoreisiin uutisiin. Lohdutukseksi voin kertoa että näitä pettymyksiä tulee paljon lisää ihan lähitulevaisuudessa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Uskotko tosissasi, että paluu itsenäisiin kansallisvaltioihin on enää mahdollista, koska varmaan jo puolet Euroopan väestöstä on tullut muualta. Federalistit, vai olisiko tarkempi osoite NWO, on voitolla.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Renzi sen totesi: äänestys "eliittiä" vastaan. Ja takkiin tuli. Se, mitä italialaisille piensijoittajille tehtiin oli yksinkertaisesti arveluttavaa pankkibisnestä.

Mutta nyt tilattujen uutisjuttujen pariin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Uskotko tosissasi, että paluu itsenäisiin kansallisvaltioihin on enää mahdollista"

En nyt muuta mahdollisuutta näe, liittovaltio on out, ei mikään maa sijoita niin huonoon tuotteeseen mitä EU on tähän mennessä osoittanut. Mitä ihmettä tarkoitat Euroopan muuttoliikkeellä, ei täällä sentään puolet uuseurooppalaisia ole, hyvä jos 10% ja nämä lähinnä siirtomaiden tuottamia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kansallisuus on ollut kovassa nosteessa jo monta vuotta, EU taas ei. Mikä saisi kehityssuunnan muuttumaan nopeasti ? Samaa trendiä jatketaan todennäköisesti ja seurauksenaan tullee olemaan EU n olomuodon muuttuminen t. hajoaminen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Nopein, ja varmaankin ainoa tällainen asia on se, että EU alkaa noudattaa toisinajattelijoiden politiikkaa.

EU on jo lähtenyt tälle tielle. Lisää vain painetta lapaan ja virtaa poskeen. Samahan se on ketkä ajavat kansalaisten tahtomaa politiikkaa, kunhan sitä ajetaan.

Valtaapitävät ovat heränneet siihen tosiasiaan, että jos he eivät edistä kansalaisten haluamaa linjaa niin heidät vaihdetaan. Jää kampaviinerit ja Madeiralta roudatut viiriäisen munat syömättä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#12

Varmaankin juuri noin. Parempi saada edes joskus niitä kampaviinereitä Brysselissä, tai Strasboroghissa kuin saada potku 48 nron Janne-saappaalla perseeseen. Tämän on hoksannut myös elitistinen EU n omista eduistaan huolissaan oleva aatelisto.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

>>Äänestys pidettiin, ja brexit voitti. Pulinat pois, nyt toimeen.<<

Heh. Briteistä itsestään tuo on kiinni ja eroa kannattaneet tahothan siellä ovat vallassa. Vaan silti ymmärrän oikein hyvin, miksi Brexitin toteuttaminen kestää ja saattaapa vielä vesittyä kokonaan.

Brexit kun oli alkujaankin yksinkertaisesti idioottimainen ajatus.

Britanniassa on äänestyksen jälkeen viisaus selvästi kasvanut. Jos äänestyspäätös voidaan vielä mitätöidä (vaikkapa Britannian korkeimmanoikeuden päätöksellä), niin todennäköisesti se mitätöidään. Ja jos ei voida, niin ainakin eroilmoitus venytetään niin pitkälle, että neuvottelujen tulokset ovat saatavilla vasta parlamenttivaalien jälkeen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Äänestys oli neuvoa-antava kansanäänestys. Brittien parlamentti voisi ihan hyvin kävellä sen yli, mutta ei uskalla.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Saattaapa uskaltaakin, jos sillä estetään mm. Iso-Britannian hajoaminen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #19

Vieläkö olet näin itsevarma asiasta?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #38

Varovasti Henri! Seuraavaksi Juha "väärässä aiemminkin, mutta edelleen varma asiastaan" Riipinen valittaa ylläpidolle asiattomasta kommentistasi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Suurin huolenaiheeni on loppujen EU-maiden kypsyys tässä kohtaa. Riitely sementoi sen, etteivät britit ole tulossa takaisin.

Yleisemmin EU:ta tarkastellessa huomaan, ettei se ole kyennyt uudistumaan tarvittavalla tavalla voidakseen pysyä kasassa näin monen hyvin erilaisen valtion kanssa.

Pidän aina vain todennäköisempänä EU:n luhistumista. Ranskan ja Italian tilanne tulee olemaan merkittävä, ja saatamme päästä todistamaan planeettamme suurinta "konkurssia".

Eli jos me pohjoiset maat emme suostu ruokkimaan eteläisiä maita tästä ikuisuuteen, niin euron mukana kaatunee koko EU:kin.

EU:n puolustajilla on valitettavan heikolla pohjalla tieto siitä, mitä tämän instituution ylläpitäminen vaatii meiltä. Jotkut toki tietävät, mutta eivät uskalla kertoa sitä kannattajilleen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Brexitistä koituisi briteille niin paljon ongelmia, etten usko, että siitä tulee lopuksi mitään. Katso esim. tämä:

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/brit...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Joo, on toki totta, että muut EU-maat voivat lapsellisesti kiukutella. Tätä vauhtia koko EU lakkaa olemasta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mitäs vapaakauppaa tuo on kun siitä pitää maksaa? Tuo vapaakaupan hinta on siis kuin tullimaksu. Nämä maksut luonnollisesti siirtyvät tuotteiden hintoihin.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Vapaakauppaa käydään vapaakauppa-alueen maiden kesken. Norja maksaa, koska ei ole EU:n jäsen, muut maksavat tuon osana jäsenmaksuaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vapaakauppaa käydään vapaakauppa-alueen maiden kesken."

Niin, Suomi maksaa muuten vaan, ihan siitä ilosta että saa maksaa. Kaikkien rahat on yhteisiä kuten aina sosialismissa paitsi jos voittoa tulee niin ne jaetaan sisäpiirin kesken.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #31

Ei se vastikkeetonta rahaa ole. Suomi maksaa mm. siitä, että voi vapaasti käydä kauppaa päämarkkina-alueellaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset