Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

Pelattiinko Merkelille käteen Musta Pekka?

Yli puolet saksalaisista haluaa uudet vaalit, Politico uutisoi YouGov-mielipidekyselyn tuloksiin viitaten. Vain hieman yli neljännes haluaa nykyisen hallituksen jatkavan. Vain alle kymmenesosa saksalaisista haluaa seuraavan hallituksen olevan CDU/CSU:n ja SPD:n suuri koalitio.

Varsinainen pommi on kuitenkin vihreillä. Vihreiden suosituin hallitus on vihervasemmistohallitus. Siihen kuuluisi Vihreät, SPD ja vasemmistopuolue Die Linke.

Vihreiden näkemys on merkittävä, sillä puolueesta on tulossa paitsi kuninkaantekijä, myös mahdollisesti Saksan suurin puolue.

Vihreiden menestyessä vaalit tällä tavoin, on liittokansleri Angela Merkelillä (CDU) tukalat paikat. Paljon kiitosta ja kritiikkiä saanut Saksan liittokanslerin ura voi loppua hyvin nololla tavalla.

 

Ennenaikaiset vaalit SPD:n käsissä

Sosiaalidemokraatit ovat saaneet lunta tupaan ja jäitä porstuaan viimeisimmissä vaaleissa. Pahiten puoluetta ovat moukaroineet demarien porvarilliset työmarkkinauudistukset vuosituhannen alussa, sekä toistuvat yhteishallitukset konservatiivien talutusnuorassa.

Puolue on kriisissä.

Andrea Nahles ilmoitti pian erostaan murheellisen eurovaalituloksen jälkeen. Puolueen puheenjohtajapaikka on tuulinen. Sille paikalle ei ole edes tunkua.

Toisin sanoen saksalaisten haluamat uudet vaalit, vihreiden vaalivoitto ja vihreiden halu saada SPD hallituskumppaniksi on suoranainen taivaan lahja demareille. Olisi umpihölmöä olla tarttumatta tilaisuuteen.

SPD:n ei tarvitse kuin jättää hallitus ja vihreiden kieltäyminen Jamaika-koalitiosta. Maassa olisi järjestettävä uudet vaalit. Toivottavasti niin, ilman nöyryyttäviä epäluottamusäänestyksiä.

Uudet vaalit ja vihervasemmistohallitus ikään kuin ironisesti kruunaisi Merkelin kaaottisen johtajuuden, mikä ulottui koko Euroopan kriiseihin. Merkel synnytti yhden vakavan kriisin ja pitkitti toista. Karmea tulos.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Olisi kiinnostavaa tietää kuinka paljon tuossa painaa se, että Merkel antoi hyvissä ajoin ymmärtää, että hän on luopumassa vallasta? Jotenkin luulisi, että tuollainen hidas väistyminen painaa väkisinkin suosiolukuja.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

SPD:n kipuilu GroKoissa on peräisin aiemmalta ajalta. Vuosituhannen vaihteen työmarkkinauudistukset ja strateginen Agenda 2020 aloittivat epäsuosion. Sittemmin puolue on kuihduttanut kannatustaan hallituksen likasankona. Ja tämä on tapahtunut ennen kuin Merkel on kertonut astuvansa syrjään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Merkel on ollut yksinkertaisesti liian kauan aikaa vallassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Voi olla. Nyt on vihreitten vuoro.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ei välttämättä, mutta hyvin todennäköisesti kyllä.

Kirjoitin aiheesta pidemmän analyysin. Hurjaa olisi, jos Saksa kampittaisi itsensä ankealla energiapolitiikallaan ja vasemmalta tulitukea tulisi maan teollisuuden kansallistamisen kautta!

Tuskin niin hurjaksi menee, mutta Saksan talous on vihervasemmistohallituksen jälkeen hyvin kysymysmerkillisessä tilassa.

https://www.suomenuutiset.fi/saksan-puoluekannatus...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #5

Mitä Suomi edellä, sitä Saksa perässä. Eihän tuossa voi käydä kuin hyvin: äärioikeiston nousu hallitukseen vasta nolo loppu Merkelin mahtavalle uralle olisi ollut.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #6

Henkilö, joka tarkoituksella pahensi eurokriisiä, ja joka aiheutti maahanmuuttokriisin ei minun termistössä kuulu "mahtaviin uriin".

Katastrofi Euroopalle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #7

Merkel ei aiheuttanut maahanmuuttokriisiä, hän ratkaisi sen. Sen aiheutti ilmastonmuutos. Muun muassa. Ja jos ilmastonmuutosta ei kyetä pitämään aisoissa,se on katastrofi Euroopalle.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Hieman liioitellen voisi ehkä sanoa, että hyvää tarkoittava(?) poliittinen johtaja, joka on ollut kauan vallassa, on tavallaan saanut aikaan tilanteen, jossa vallankeikaukselle on historiallisesti yleensä tarjoutunut tilaisuus.
Se tuskin oli tarkoitus, mutta ei kai Saksa 1920-luvullakaan halunnut 1930-luvun vallankeikausta? Niin vain pääsi ymmärtämättömyyden vuoksi käymään: tilanteen luku on ollut jo parikymmentä vuotta jokseenkin heikkoa.
Nyt ne virheet on tehty talouden, kansainvaelluksen, imastohysterian ja maanisen euroideologian alueilla. Se on kuin pyyntö: "Antakaa minulle Musta-Pekka!"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset