Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Beppe Grillo

EU hajoaa etelästä käsin? Ja meidän hallitus seuraa perässä…

Onko mahdollista, että Italian uusi hallitus ja sen epätavalliset vaalivoittajat murentavat EU:n ja euroalueen?

Hallitus syntynee vaikeiden neuvotteluiden jälkeen, joissa olivat mukana viiden tähden perustaja Beppe Grillo sekä liikkeen varsinainen puoluejohtaja Luigi di Maio.

Koomikko Grillosta Italian äänestyksen lopullinen voittaja?

Italian kansanäänestys perustuslain uudistamisesta on mielenkiintoinen monellakin tapaa. Perustuslain uudistamisesta on kyse senaatin vallan merkittävästä vähentämisestä. Monien erilaisten alueiden Italiassa senaatti voi olla hyödyllinen tasapainottamaan vallankäyttöä, vaikka kaksi tasavertoista parlamenttikamaria on tehnyt Italian politiikasta sekavaa. Siksi uudistuksen vastustamista ei pidä kuitata tyhjänä populismina.

Ruvetaan Grilloomaan ja maksamaan äänistä?

Eilen tuli Yle 1 kanavalta härskin koukuttava dokumentti Euroopan "populistiliikkeistä". Ohjelma oli ns. kasvattava dokumentti l. pedamentti, jossa näennäisen objektiivisuuden nimissä indoktrinoitiin sivistynyttä katsojaa karttamaan populistisia liikkeitä.

Ohjelman sanoma oli tyly: taloudellinen kriisi on luonut populistisia liikkeitä, jotka todellisuudessa saarnaavat vihaa ja suvaitsemattomuutta. Nämä liikkeet olivat ohjelman tekijöiden mukaan enemmän tai vähemmän naamioituja rasistisia hirmuliikkeitä.

Beppe Grillon ja Timo Soinin ajatukset samansuuntaisia

Italian oppositiojohtaja Beppe Grillo vaatii EU vaalien alla, että Italian pitää erota eurosta ja perustaa uusi rahaunioni, yhdessä Kreikan, Espanjan ja Portugalin sekä Ranskan kanssa.

Grillo on saanut tarpeekseen Saksan ja muiden maiden johtamasta eurosta, joka uhkaa kuristaa Välimeren maiden taloudet.

Grillon päävastustajaksi saattaa hyvinkin tulla Suomen nykyinen pääministeri Jyrki Katainen, joka pyrkii EU:n komission johtoon ja on yksi Italian vihatuimista politiikoista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä