Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

Kaikki blogit puheenaiheesta EK ja SAK

Just married: AY-liike, EK ja EU-liittovaltio

Suomi on siitä harvinainen maa, että meillä on vasemmisto, joka tekeytyy vasemmistoksi vaalien alla, mutta on tosiasiassa suunnattoman ihastunut globalisti-isäntiinsä. Erityisesti vasemmisto ja AY-liike pitävät EU:sta, mikä on poikkeuksellista verrattuna monien maiden kansallismielisiin vasemmistolaisiin.

Kansakuntamme antoi varovaisen tuen ammattiyhdistyksille

Pikaisesti järjestetty mielipidemittaus [1 antoi perusteita SAK' lle ja sen jäsenliitoille käydä kamppailua kolmikannan puolesta, koska työ, lakot, järjestäytyminen ja työolosuhteet kuin irtisanomissuojakin ovat perinteellistä edunvalvontaa niin SAK' lla [2 ja sen vastakkainasetteluksi syntyneelle EK' lle [3 – molemmille on laissa turvattu toimenpideominaisuudet, joilla valvotaan jäsenkuntien etuja.

 

Työministeri Lindströmin logiikka aktiivimallissa

Työministeri Lindströmin lausunto STT:lle herättää kummastusta epäloogisuudellaan ja kertoo paljon siitä, kuinka huonosti tätä lakia aktiivimallista on oikein valmisteltu. Laki on jo voimassa ja työttömän pitäisi osata toimia sen mukaisesti, mutta ministeriö vielä miettii tulkintoja ja ohjeita maksatukseen - mielestäni työttömän oikeusturvakaan ei toteudu tällä hetkellä.

Tarkastellaan työministerin toteamuksia STT:lle:

Ammattiyhdistysliike näyttää muskeleitaan

Ihmiset aktiivivoimalla töihin – alentamalla työttömyyskorvausta ajatellaan työttömien tehtailevan riittävästi työhakuja, jotta jokin järkevä – niin itselle, yhteiskunnalle kuin työnantajallekin – tehtävä ja työ löytyisi. Työpaikat vähenevät pidemmällä jänteellä tuottovaateiden ja robotiikan aikaansaaman automaation myötä.

 

Huomioiva esimerkki voi siirtää vuoria – EK juuri nostatti vuoren

Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Veli-Matti Mattila – Elisa Oyj:n toimitusjohtaja nosti vuoren ja kansa ei sinne kiipeä – vaan siirtää sen esimerkin voimalla. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antoi siirrolle happea jo vuonna 2013.

[2013]” … Media kohahti, kun Tasavallan presidentti Sauli Niinistö [Kokoomus] ilmoitti haluavansa pienemmän palkkion kansalaistyöstään - esimerkin voimalla kansakunnalle todellista hyvinvointia.

 

Keisari tarvitsee uudet vaatteet

Hallituksen budjetin julkaisu on herättänyt keskustelua ja hämmästyttävällä tavalla Sipilän hallitus on pystynyt hämmästyttävästi yhdistämään koko Suomen – lähes jokainen pitää ensi vuoden budjettia huonona. Markkinaliberaalit kokevat sen riittämättömäksi ja vihreä vasemmisto kokee sen köyhien riistoksi.

Hyvästi, Häkämies

Valtiovarainministeri on todennut pakkolakipaketin perustuslainvastaiseksi. Pääministeri on ilmoittanut, että se on lopullisesti poissa pöydältä.

EK on ilmoittanut, että se ei enää aio neuvotella kattavista työmarkkinasopimuksista. Nyt sille ei kuitenkaan kelpaa, että ammattiliittojen selvä enemmistö hyväksyy neuvottelutuloksen:

http://yle.fi/uutiset/paaministerin_ilo_oli_ennenaikaista__neuvottelut_m...

Laske pakkolakien vaikutus palkkaasi!

Yle on tehnyt kätevän laskurin jolla voi laskea paljon menettää pakkolakien takia palkkaa.

http://yle.fi/uutiset/laske_paljonko_hallituksen_linjaukset_rokottavat_s...

Mutta minä teen vielä paremman laskukaavan.

kk palkka * 12 * 0 = x

Tämä kaava kertoo paljon menetät vuosipalkastasi jos työpaikka menee nurin kurjistuneen taloustilanteen ja järjettömän kulurakenteen takia.

Jokainen voi laskea tuolla kaavalla paljonko yleislakko ja kynsinhampain kiinnipitäminen saavutetuista eduista parhaillaan tuottaa.

Yhteiskuntasopimukseen sisällytetty useita ansoja, joita ei voi hyväksyä!

Yhteiskuntasopimusneuvotteluissa on syntynyt neuvottelutulos. Tulos on sellainen, jota parempaa ei synny sopimusten ollessa voimassa ja vieläpä ilman joukkovoimaa. Tämä sopimus tulee kaataa SAK:laisten liittojen hallintojen toimesta. Syitä on useita, joista itse ajattelen merkittävimmän olevan se, että tämän sopimuksen myötä ay-liike olisi pistetty aisoihin kun hallitus jatkaa leikkauslinjalla eläkeläisten, opiskelijoiden, työttömien, vammaisten, sairaiden ja ympäristömme kustannuksella.

Sopimus ilman sopimuksia, vaikutukset ilman vaikuttavuutta

Tänään uutisoitiin työmarkkinajärjestöjen päässeen sopimukseen sopimuspohjasta pääministeri Sipilän kauan haikailemalle yhteiskuntasopimukselle (joka, mainittakoon vielä kerran, on jotain aivan muuta kuin yhteiskuntasopimus). Helsingin Sanomat julkaisi käsiinsä saamansa sopimuspohjan ja en valitettavasti, vaikka toisin olisin toivonut, voi sanoa, että uskoisin sen tuovan isänmaallemme riittäviä hyötyjä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä