Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Talouskurisopimus

Talousviikko ja Italian kipuilut

Mielestäni aivan oikeutetusti talousaiheet ovat saaneet kansainvälisen lehdistön huomion monen vuoden jälkeen. Euroopassa talousongelmat on piilotettu likviditykityksen taakse. On tietysti ikävää palata eurokriisin suurimpien vuosien tarinaan, mutta se oltaisiin vältetty korjaamalla eurooppalainen ongelma. Sitä ei haluttu tehdä. Ja siksi Italiakin nyt kipuilee.

Viikko alkoi maanantaina melkoisella markkinaturbulenssilla. Pitkästä aikaa näin jonkinlaista johdonmukaisuutta markkinoilla. Yhtä myytiin, toista ostettiin. Aiemmin ostettiin kaikkea. Se kertoo jotain.

 

Puheet elvytyksestä kosmeettista – on irtaannuttava EU-kurisopimuksesta

Ennen kuin valitaan uusi eduskunta on hyvä muista mitä edellisessä eduskunnassa vaikuttaneet puolueet kuten vasemmistoliitto, vihreät ja demarit tekivät.

Samat puolueet, jotka nyt puhuvat elvytyksestä ottivat merkittävän askeleen julkisen talouden, sosiaalisten oikeuksien ja kansallisen itsemääräämisoikeuden alasajossa kun päätös siirtää EU-komissiolle olennaisen osan Suomen talouspoliittista ja budjettivaltaa hyväksyttiin. Samalla unionin tuomioistuin sai myös valtuudet valvoa talouskurisopimuksen noudattamista ja rangaista siitä poikkeavia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä