Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ydinvoimakeskustelu

Markkinaehtoisen ydinvoiman mahdottomuus

Keskusteluissa on noussut esille ilmastonmuutoksen torjunta - ja hyvä niin. Monien mielestä ainoa realistinen vaihtoehto on lisäydinvoiman rakentaminen. Samat henkilöt yleensä näyttävät edellyttävän, että energiaa tuotetaan markkinaehtoisesti.

Entä jos ydinvoimaa ei oltaisi jarrutettu Suomessa?

Vuonna 2016 Suomen sähköntuotannosta noin 20 % perustui kivihiilen, maakaasun, öljyn ja turpeen polttamiseen. Ydinvoiman osuus oli 33,7 %.

Mielipide ydinvoimasta yhdenmukaistetaan tutkimuksen keinoin

Ydinvoiman historiasta lyhyesti:

Ensimmäiset vihjeet atomin sisällä tapahtuvista reaktioista saatiin vuonna 1896, kun Antoine Henri Becquerel havaitsi radioaktiivisuuden... Sitten tutkimuksissa löydettiin protonit ja neutronit ... ja niitten ydinhiukkaset jotka törmätessään toisiinsa synnyttivät erilaisia reaktioita jossa uraaniatomit halkeavat. Keinotekoinen fissio oli keksitty.

Uhkapeli ilmastolla: vaarantaako ydinvoiman vastustus maailman tulevaisuuden?

Huhtikuussa 2014 tehtiin ilmastonsuojelun historiaa. Kanadan suurimman osavaltion Ontarion viimeinen jäljellä oleva hiilivoimala poltti viimeisen hiilieränsä kokonaista vuotta suunniteltua aikaisemmin. Samalla Ontariosta tuli ensimmäinen laaja alue koko Pohjois-Amerikassa, jossa hiilen poltto saatiin kokonaan lopetettua. Jos tämä 13,4 miljoonan asukkaan varakas ja teollistunut osavaltio olisi itsenäinen valtio, se olisi myös ensimmäinen hiilestä kokonaan luopunut teollisuusmaa koko maailmassa.

Myyntivoittoja puolueille - Arhinmäen totuus

Tämän päiväisessä eduskunnan Fennovoima-keskustelussa oli jälleen paljon viihteellisiä elementtejä. Eräs "loistavimmista" heitoista tuli Vasemmistoliiton puheenjohtajalta, kansanedustaja Paavo Arhinmäeltä. Hän arvosteli hallitustovereitaan ajalta, jolloin hän oli myös itse ministerinä samassa hallituksessa, jonka aikana ko. toimenpiteet tapahtuivat. Arhinmäellä täytyy toisinsanoen olla ns. sisäpiirin tietoa... Hän totesi jotenkin tähän suuntaan:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä