Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Politiikka

Antti Kaikkonen kärsii Nuorisosäätiön töhnästä

Ei kesää eikä kai talveakaan ilman Nuorisosäätiötä sivuavia uusia sotkuja. Yleisradio uutisoi tänään uusista lahjusepäilyistä, jotka kohdistuvat hämeenlinnalaiseen rakennusliikkeeseen, joka oli pelannut säätiön kanssa yhteispeliä.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 2014–2016. Siis aikaan, jolloin Suomen politiikkaa ravistanut vaalirahasotku oli jo takana ja oikeuden tuomiot pääsääntöisesti annettu.

Miksi Sininen tulevaisuus on perustettu ja minkä takia? Nyt kuulette sen

Haluan aluksi mitä kunnioittavammin muistaa edesmennyttä hyvää ja rakasta ystävääni Niklas Herliniä, joka antoi minulle hyviä ohjeita ja tapaamisia tämän Uuden Suomen ja yleensäkin politiikan kirjoitteluun.

Mikä on eromme perussuomalaisiin?

Lopussa asian ydin.

 

Olemme puolueessa seuranneet aktiivisesti niin kotimaamme, kuin nyt viimeaikoina erityisesti Eu politiikkaa.

Puheeni vaelluskalojen ja kalaväylien puolesta Iijokisoudussa

Osallistuin Iijokisoutuun Taivalkosken Jokijärven Saijasta Pudasjärven Kipinänkosken Tohoon perämiehenä, soutajana ja ranta-apulaisena. Puheeni Iijoen Kipinänkosken kyläjuhlassa 6.7.2017 Kipinän Tohon laskun jälkeen. Puheen vedin kalahatustani. Kirjoitettuna videosta alle: https://www.youtube.com/watch?v=o2fzecd3Ebw&feature=share

”Kiitos järjestäjille todella paljon tästä mahdollisuudesta puhua tässä tilaisuudessa.

Kuuntele, ajattele ja keskustele

Elämme mielenkiintoisia aikoja julkisen ja yhteiskunnallisen keskustelun osalta. Tietoa saa enemmän kuin koskaan ja yllättävää kyllä sitä vähemmän tietoa käytämme osana keskustelua mitä enemmän sitä on saatavilla. Tutkijoita leimataan ja painetaan alas. Tuntuu, että mitä hullumpi teoria tai johtopäätös sitä enemmän se saa keskustelua aikaan. Käytän tässä kirjoituksessa ilmastoa esimerkkinä mutta en asian takia vaan sen takia, että yritän hahmottaa isoa kuvaa. Miksi olemme tässä tilanteessa, jossa meillä olisi mahdollisuus käydä oikeaa ja järkevää keskustelua mutta emme siinä onnistu.

Talous & Tulevaisuus

Yhä useampi ihminen huomaa olevansa tilanteessa, jossa joutuu miettimään, miten pärjätä tulevaisuudessa? Hallitus aikoo korottaa Afrikkaan menevää kehitysapua 700 miljoonalla vuodessa ja samaan aikaan moni joutuu vastakkain sen tosiasian kanssa, etteivät enää pärjää peruspalkalla. THL julkaisi alkuvuodesta tutkimuksen lapsiperheköyhyydestä, jossa todettiin lapsiperheköyhyyden asettuvan noin kymmenen prosentin tietämiin, joka suomeksi tarkoittaa 126 000 lasta. Tutkimus toteaa: ”Pikkulapsiperheiden köyhyys on vaarallisinta, sillä se heijastuu kaikkein useimmin vielä aikuisiälläkin.

Suomen kaivosasioissa luontoympäristö ihmisineen ei oikeutta saa

Suomen kaivosasioissa ei luontoympäristö ihmisineen oikeutta saa. 

Päivän 10.7 Ylen Uutisen mukaan Suomen järjestelmän "oikeuskäsitys" pitää tämmöisiä summia riittävinä kaivoksien jätteiden jälkihoitoon:

"Tukes määräsi 50 000 euron vakuuden huhtikuussa 2018. Kaivosyhtiö Dragon Mining oli esittänyt vakuuden suuruudeksi 10 000 euroa.

Kaivoslain mukaisen vakuuden lisäksi Dragon Mining on ympäristöluvassa määrätty asettamaan 70 000 euron vakuus kaivannaisjätealueen asianmukaisen jätehuollon varmistamiseksi."

Lääkkeet vai nälkä?

Pääministeri kävi kirjastossa Riihimäellä. "Hän (Rinne) sanoo kuulleensa viime vuosina vaalikiertueilla usein, kuinka ihmiset joutuvat miettimään, onko heillä varaa ostaa lääkkeitä vai ruokaa. - Semmoista tilannetta ei saa olla Suomessa kenelläkään, Rinne nostaa ääntään."

Antti Rinne on jo pari vuotta kertonut tätä kauhutarinaa kuinka oli torilla tavannut eläkeläisnaisen, joka "joutuu valitsemaan ruoan ja lääkkeiden välillä".

Uraanivoiman radioaktiivisista päästöistä ja ongelmista

Puoluekokouspuheeni uraanivoiman päästöistä ja ongelmista

julkaistu Kalevan blogissa 22.6.2019

 

Vihreiden puoluekokous su. 16.6.2019

 

Toinen puoluekokouspuheeni Vihreiden puoluekokouksessa (aikaa puheille on 2 min.) 

Hyvät eurooppalaisen puolueen Vihreät,

Uraanivoima ei ole päästötöntä ja jätteetöntä.

Uraanivoima tuottaa radioaktiivisia päästöjä ja jätteitä aina uraanikaivoksista/uraanituotannoista uraanivoimaloiden päästöihin ja ydinjätteisiin.

Inhoan myös miespoliitikkoja

Jokunen aika sitten havahduin ajatteluni olevan hyvinkin seksististä: Kaikki inhoamani poliitikot olivat naisia ja taisivatpa edustaa vielä yhtä puoluettakin.

Päätin ruveta inhoamaan myös miespoliitikkoja ja se oli uskomattoman helppoa.

Tässä lista:

Ville Niinistö - hän on kuin Trump: Twiittaa ensi ja ajattelee sitten, jos ajattelee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä