Susijumala Käsittelen pääosin jonninjoutavaa sontaa, minkä ei pitäisi kiinnostaa ketään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Uusi lastensairaala

Tijn (6v.) keräsi kolmessa päivässä yli 2 miljoonaa

Pieni hollantilaispoika Tijn van Kolsteren kärsii aivotyvikasvaimesta (DIPG) eikä hänellä ole elinaikaa kuin korkeintaan vuosi. Tijn (lausutaan: "Täin") kertoi vanhemmilleen usein, että "koko tauti potuttaa häntä" (hollannin slangilla sanotaan: "Ik heb er lak aan"). Sana lak tarkoittaa tässä niin (kynsi)lakkaa kuin jotain evvk (ei voisi vähempää kiinnostaa).

Tapaus Anne Berner

Se, että Helsinkiin rakennetaan uusi lastensairaala, on mahtava juttu! En usko, että maasta löytyy ketään, joka olisi asiasta eri mieltä. Sen tietää myös Anne Berner.

Kuka olet, Anne Berner?

Vaikka uusi hallitus hakee vasta muotoaan, ovat useat tulevat ministerit onnistuneet nousemaan jo otsikoihin kerta toisensa jälkeen. Selkeästi mielenkiintoisin tapaus on uusi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, 51.

Berner tekee historiaa suomalaisessa politiikassa, sillä nainen on ollut vasta muutaman kuukauden ajan ministerikelpoinen. Viime vuonna Bernerillä ei ollut vielä edes Suomen kansalaisuutta. Niin, luit aivan oikein. Jatka ihmeessä lukemista, niin tiedät miksi.

Auvisen haaste

Timo Auvinen on Vantaalainen kaupunginvaltuutettu (Ps sit.), joka on sitoutunut lahjoittamaan vähintään 20 000 euroa uuden lastensairaalan rakentamiseen. Summa kertyy hänen saamistaan kokouspalkkioista nykyiseltä neljän vuoden valtuustokaudelta (2013–2016). Aika huikea summa.

Auvinen on haastanut kaikki kansanedustajaehdokkaat mukaan lahjoittamaan 100 euroa uudelle lastensairaalalle. Olen ottanut haasteen vastaan ja toivon mahdollisimman monen lahjoittavan tuon summan.

http://www.liveaid.fi/#!story=47

Priorisointikeskustelu lasten sairaanhoidosta on lopetettava välittömästi

Helsingin Sanomat teki jutun keskosten hoidosta Suomessa 22.3.2015. Puhuttaessa keskostenhoidosta asia tuntuu usein ajautuvan myös prioriteettikeskusteluksi.

Jotkut näkevät keskosten hoidon osana suurempaa prisorisointikeskustelua, koska keskosten hoito on verrattain kallista. Eräs nimetön kysyykin, pitäisikö esimerkiksi pienimpien ja heikoimpien keskosten tehohoitoa rajata.

Pienten puolesta

Luin juuri erään verkkolehden sivuilta syvästi koskettavan tarinan kolmevuotiaasta, syöpään menehtyneestä pikkupojasta. Yksin kotona, aamukahvilla istuessa saa suomalainen mieskin onneksi itkeä rauhassa. En linkkaa kyseistä tarinaa tähän, koska tuntuisi vastenmieliseltä ja epäreilulta tässä tehdä asialla politiikkaa. Jaettakoon linkki sitten myöhemmin vaikka sosiaalisen median puolella. Haluan tämän myötä kuitenkin sanoa pari huolella valittua sanaa.

Uutta lastensairaalaa rakentamassa

 

Joulun alla eduskunnassa hyväksyimme tämän vuoden budjetin. Samalla täyttyi lupaus valtionosuudesta uudelle lastensairaalalle. Eduskunta hyväksyi vuonna 2012 lausuman, jossa edellytimme, että valtiovalta lähtee mukaan rahoittamaan uutta lastensairaalaa.

AUTTAMINEN ON AINA VASTIKKEELLISTA

Yrjönkadun vihainen mies ja mediapersoona Matti Apunen ja seikkailija mediapersoona Riku Rantala ottivat yhteen hyväntekeväisyydestä. Apusen eilen aamulla Helsingin Sanomissa julkaistu kolumni Riku Rantalasta sai pienen myrskyn vesilasiin. Apunen syytti Rantalaa tekopyhäksi ja Rantalan vastine jatkoi samaa linjaa. Rantala oli maininnut, että Lastensairaalan keräys on useille lahjoittajille kilven kiillottamista. Apunen oli vetänyt tästä herneen nenäänsä ja päästi oman populistinsa irti.

Miten yksityinen on voinut saada pauloihinsa koko Suomen?

En käsitä. Koko Suomi kerää rahaa yksityiselle.

Jos nyt perustaisin säätiön, jonka tarkoitus on kansalaisten rahoilla rakentaa ja sitten omistaa lasten reumasairaala, olisin melko onnekas. Ja kaikki lahjoittaisivat sinne rahaa.

Itse lahjoittaisin säätiölle alkupääomaa esim. 50.000. Loput maksaa kansa. Säätiö rakentaa näillä rahoilla lasten reumasairaalan. Säätiön ainoana työntekijänä nostaisin sieltä vuosittain esim. 120.000.

Amerikkalainen yhteiskuntamalli, myös meille?

Uusi lastensairaala on tarkoitus rakentaa Helsingin Meilahteen vuoteen 2017 mennessä. Sairaala korvaa Lastenklinikan ja Lastenlinnan vanhentuneet ja sopimattomat tilat. HUS:n selvityksen (2011) osoittaa, että uuden sairaalan tarve on akuutti. Uudessa sairaalassa on tarkoitus hoitaa vaikeasti sairaita lapsia ympäri Suomen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä